Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 1794895 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #8835 на: 01 Февруари 2016, 14:54:31 pm »
Браво за освежувањето на МТВ.
Ги најавуваат Breaking Bad, House of cards и The Blacklist. Јес да се изгледани, ама одлично освежување во поплавава од турско/индиски сапуњарки.
Кој ги нема гледано, ете можност на ТВ да си ги следи :)

Која од овие три?
Да си закажам снимање и да ги гледам кога можам.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4013
  • MadaFunker
« Одговори #8836 на: 01 Февруари 2016, 15:01:14 pm »
Абе Дени ја си кажав за мене. Тие 3 мене ми оставиле најдобар впечаток, а и по имдб и такви слични ако провериш се во најгледани и со најдобар рејтинг. Е сеа и ти спомна добри серии ама има уште еден КУП добри како нив ако не и подобри по мое мислење. The Wire, Only Fools and Horses, Sherlock, Band of Brothers, Fawlty Towers...

@ Stratro

Breaking Bad
New blood of old school

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8158
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #8837 на: 01 Февруари 2016, 15:03:45 pm »
-Breaking bad наводно страшно добра. Два пати ја почнав и баталив. Еве Ван ме предомислува.
-House of cards исто баталив мада кој е во тој филм на настани треба да ја гледа. Планирам да ја гледам. Зеро ја препорачува цело време.
-The Blacklist ја изглдав до кај шо е снимена, за нас занимлива но не алудирам на некој спектакал, посебно не во првата сезона, натаму се подобрува и нам ни беше интересна, се одмотува.
-Shameless, Едвај ја чекаме секоја нова сезона.
-Parenthood, одлична фамилијарна драма.
-The Americans, KGB-FBI шпионска од 1980г дејствие некаде, добра.
-Ray Donovan, Добра серија.
-Sons of anarchy, Добра серија.

Game of Thrones мораш секако да ја гледаш. Мораш.

Не ми текнува друго што имам гледано од серии...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #8838 на: 01 Февруари 2016, 15:05:05 pm »
The Wire и OZ се поим за серија според мене, кога веќе спомнувате постари серии.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #8839 на: 01 Февруари 2016, 15:29:08 pm »
Не ми е јасно што видоа милионите гледачи во Breaking Bad ??? ја прекинав некаде во 3та сезона...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #8840 на: 01 Февруари 2016, 15:53:35 pm »
Ја на пример, не сум ја ни почнал :)

Homeland ја почнав и ја прекинав, ми досади.
The Blacklist ми делува интересно, ама не сум се нафатил ептен да ја загледам.
Game of Thrones ме изнервира, па ја прекинав и таа.

У моментов не глеам ниедна серија... Ептен чат-пат моооооожда некој филм ако улета за глеање, мада и тоа слабо.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
« Одговори #8841 на: 01 Февруари 2016, 15:54:12 pm »
Не ми е јасно што видоа милионите гледачи во Breaking Bad ??? ја прекинав некаде во 3та сезона...
Неможам да си објаснам, стварно.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
« Одговори #8842 на: 01 Февруари 2016, 16:41:33 pm »
Ги најавуваат Breaking Bad, House of cards и The Blacklist. Јес да се изгледани, ама одлично освежување во поплавава од турско/индиски сапуњарки.

Која од овие три?

Breaking Bad е завршена, така да не мора да чекаш нова сезона и слично. Мавни ја прво таа :)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #8843 на: 01 Февруари 2016, 16:52:42 pm »
...Монти Пајтон, Црна гуја...

Монти Пајтон смрт немаат, било кога, било каде... Од друга страна Црна Гуја пробав да го гледам прошлава година, не можев. Култна серија на времето, иако и ден денес се спомнуваат некои од финтите - ама ваљда се во свое време.

Таквите ситком продукции како Френдс, офис, итн, никад не сум ги можел. Не дека немаат моменти, ама така изнасилени ми се.

За мене лично, комбинацијата од повремен урнебесен хумор и одлично сценарио кое знае да те држи на ивицата на каучот. Ликовите се многу добро профилирани, ниеден карактер никогаш не излегува од карактер. Карактерите на двата главни лика се така дијаметрално различни, што се одличен рецепт за катастрофа (што неретко се случува).

Серијата е совршен микс од интелегентно сценарио со добри заплети (и уште подобри расплети), наука, хумор, шок моменти, емоции, повремено насилство (и тоа екстремно), итн итн. Дали е возможно на некој да не му се допаѓа - да се разбира. Не има секакви, некои мразат чоколадо, други спорт, трети...  ;)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8784
  • Пичлеме
« Одговори #8844 на: 01 Февруари 2016, 17:37:35 pm »
Е па баш од тука требало да почниш да ја гледаш. Од тука почнува урнебесот. И мене ми беше бавна и досадна до трета сезона :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
« Одговори #8845 на: 01 Февруари 2016, 17:56:47 pm »
Истраен момак си ти. 3 сезони си се бричел на суво. Јака ти душа. Не се сите толку јаки момци.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #8846 на: 01 Февруари 2016, 19:26:34 pm »

Која од овие три?

Било која, сценарио недостижно за моменталната Холивудска понуда, и добро е што немаш време, ќе си ги гледаш лека полека, нате нане ...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #8847 на: 01 Февруари 2016, 21:03:15 pm »
Мене многу ми се свиѓаше Брејкинг Бед. Да, почнува малку споро - првиот пат кога се нафаќав да ја гледам, се откажав после 2 епизоди. Ама после тоа си легнува.

Препорачувам House of Cards, The Wire, Suits, Limitless, Elementary, Narcos, Jessica Jones, Daredevil..

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8784
  • Пичлеме
« Одговори #8848 на: 01 Февруари 2016, 22:57:42 pm »
Bridge of Spies

Комбинација помеѓу Спилберг, Хенкс и браќата Коен. Добитна.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #8849 на: 01 Февруари 2016, 23:54:27 pm »
Не сум многу по сериите, редовно си пратам House of Cards и Suits, ја гледав True Detective и од време на време ја ѕиркам Criminal Minds пошто ја гледа девојка ми и планирам The Blacklist да ја почнам пошто она си ја гледа и од поодамна ми ја препорачува.

House of Cards е многу јака серија, Кевин Спејси е ЦАР, ја препорачувам на сите шо ја немаат гледано, ако стварно ја даваат на МТВ да си ја следат. Ако се добри термините за The Blacklist и таа ќе си ја почнам на МТВ да си ја гледам, ми фали да седнам и да гледам на ТВ нешто поразлично од спорт или документарец за природа и животињи.