абе и пешаците немаат кулутура кај нас, еве на пример кај рамстор на паркингот си идам по тротоарот и глеам една жена си оди по сред паркинг ко нејзин да е, позади неа иде една плавуша со голф и женава бега у десно а десно паркирани коли и се лепи до коливе ама на тротоар да се тргне никако и оваа плавушава својствено за неа и сите останати плави девојки фино лепо со ретровизрот ја закачи женава по рака, не ни примети си продужи. и сеа кој е крив женава што како нејзин да е рамстор па се шета по паркингот или плавушава што нема осет за простор. мани тоа него кај бисер од коа го поставија пешачкиот гледам да избегна и да не си идам од таму накај дома, зашто пешацине немаат осет, те гледаат дека си застанат трчаат за да не тргнеш и коа ќе стигне до пешачкиот се влече 5 саати го чекаш и ми иде на хауба да го дигнам, знам океј е пешачки е, иам трпение за сите што нормално си поминуваат, ама за такви идиоти, ќе зеам ќе го акнам од земја. или кај мене у ново лисиче автобуските кај боксер и новиот рамстор се 20 метри одалечени од пешачкиот, абе проста маса се симиња од автобус и ајдееее ко овци преку улица преку жарадињери, а до пешачкиот нема ни минута идење, ај мани тоа него нови се жардињерите со нови насади и од што ги газат секој ден ништо не може да никне и стои земја се крева прашина. абе дебил народ. а од стари чичиња на точак ми е највише страв да не ми се затетерави и да ми падне го глеаш таков шантра лево десно ко на члинк што му се десило, оди докажи после дека бил пијан и дека ти паднал пред кола. и уште една работа, поминување на црвено(за пешаци) па добро бе дебилу нели у градинка ти кажале дека на зелено се оди, на црвено се стои. сообраќајна кулутура иаме 0, ужас сме, див запад, а недај боже да треба да возите накај бит пазар, чаир или накај драчево, по ненормално од шипците никој не вози, ај овие од чаир по прибрани се, али овие накај драчево од селата студеничани муденичани племе бре нема за него предимство, претицаат по цели колони, од спротива ако иде кола, шо има везе тоа он цела колона треба да ја претица. само господ нека не чува, има секакви будали, колку и да пазиме друг ќе не заебе