Автор Тема: Манијаци се движат низ Скопје!  (Прочитано 20721 пати)

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34098
  • Таков е животот... јебига
Одг: Манијаци се движат низ Скопје!
« Одговори #15 на: 30 Мај 2011, 18:28:37 pm »
Кој к*р на улица возат стоката племенска необразована, таму!?
Така да си знаат. А не Партизанска мислат сред-село е...

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #16 на: 30 Мај 2011, 18:44:08 pm »
Да не ме сфатите погрешно, не ги оправдувам сите кои возат по улица, а не ни треба да се вози секаде по улица. Зборам замо за на одредени места каде што нема патеки за велосипеди, односно едвај има и за пешаци. Има многу кои возат по улица со 2 км/ч покрај огромни тротоари, тоа е тежок дебилизам.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6131
  • 69
« Одговори #17 на: 30 Мај 2011, 19:03:50 pm »
. А на тоа велосипедистите што возат покрај патот СЕКОГАШ, што ми е гајле ако загинале? Па да ги жалам да не треба? Секогаш се на улица и секогаш се плеткаат дали меѓу колите, дали меѓу пешаците (дека нели се најпаметни). И ако го согазам како куче што претрчува, јас сум крив? Како не, тој е крив. Мрш.

Во право си дека не смее да возат по улица..НО...Но кретените што ги пракираат колите на велосипедските патеки?Како да возиш од нив? Кој ти е одговорот на ова прашање? Можеш ли да го прелеташ? Како би било да се паркираат на улица, а ти со кола да мораш да возиш по пешачка патека? 
Тоа е...Ова е Македонија...Оди види дали во германија некој вози по улица.Мислам од велосипедистите :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #18 на: 30 Мај 2011, 19:05:24 pm »
Да не ме сфатите погрешно, не ги оправдувам сите кои возат по улица, а не ни треба да се вози секаде по улица. Зборам замо за на одредени места каде што нема патеки за велосипеди, односно едвај има и за пешаци. Има многу кои возат по улица со 2 км/ч покрај огромни тротоари, тоа е тежок дебилизам.
Во Скопје мора да се доправат, обележат и обезбедат (да не се поткачуваат коли) велосипедски патеки како и во секој друг културен град на запад и нема проблеми!!!

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #19 на: 30 Мај 2011, 19:15:53 pm »
Се слагам со SaleSK и со djidji. Инаку дали знаете дека на Иво Лола Рибар патеката за точаци е на улицата.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #20 на: 30 Мај 2011, 19:19:46 pm »
Ако не е обележено и ако нема знак, исто како да не постои таа патека.

Јас спомнав дека се криви тие што паркираат на тротоар ама прочитајте го мојот претходен пост и ќе видите дека тоа е заради полицијата....него остај ти тоа Фиц заеби ти кој е во право кој не е, и јас возам точак  и кога ќе излезам на улица и кога треба да изберам дали да возам така или не ме води тоа дека јас на точак не сум појак од една кола и дека ако некој и ненамерно ме акне може многу лесно да ме убие, и се тргам другар, сила бога не моли.
« Последно менување: 30 Мај 2011, 19:22:29 pm chlink »

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6131
  • 69
« Одговори #21 на: 30 Мај 2011, 21:16:57 pm »
Јас сум љубител на возење велосипед, така да перферирам 100% возење по велосипедска патека направена на кејот на Вардар, или пак по стазата од левата и десната страна на Партизанска...Но што се случува со кретените кои се вака паркирани или пак слично??? Јас сум да дое Пајак, да си плати казна за непрописно паркирање, и + да пати за уредување на земјиштето кое е изгазено од страната, па да видам малоумникот дали пак ке се паркира.
Еве нека ми каже некој од вас како јас пешки или со точак ке влезам на стаза и ке треба да патувам до аеродром значи 12 км коа малоумниов кретен се паркирал на сам влез све да му е*ам по список неадерталско?
Инаку на партизанска сите стази си се прописно обележани за велосипеди. Me мрзи да излагам да сликам...Само што тоа циганите крадат све што е железо за да однесат во отпад да продадат, па така да пазете се да не пропаднете и во шахта некоја...

p.s. Стазата е прописно обележана и има соодветни знаци кои лошо но се гледаат :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29676
    • CARclub.mk
« Одговори #22 на: 30 Мај 2011, 21:21:03 pm »
Во право си, и вакви таленти треба да се казнат. Кој и да го вози комбенцево, е очигледно некое копито. Не само што треба пајак да го ќари, него треба да плати и повеќе од регуларната казна, затоа што не само е нерегуларно паркиран, туку и попречува друг пат.

Како и да е, немаме култура за ништо, а најмалку за вакви работи.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #23 на: 30 Мај 2011, 21:26:31 pm »
Слободно јавете се во Полиција. Вашето направете си го, па дошле-недошле не е тоа ваша работа. Колку пати комшииве имаат викано џандари заради други работи - си дошле си свршиле работа. Еднаш ми се лупна циганка со старо купуем кола во мојата... Си дојдоа џандарчињата, и тоа млади некои... Незнаат ни што да и прават. Записник, нема ни лична карта ни ништо. Ја ќе ја прекршам на пола тука, она лична карта нема. Гарант и непријавена е. Ја однесоа во станица.
Моето сум го направил. Е сега дали ја казниле, дали не. Немам поим, нити ме интересира. Осигурањето покри за штетата, ама 2 дена немав кола.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #24 на: 30 Мај 2011, 22:20:01 pm »
Така е во потполно се слагам. Некогаш само мрчиме сите и пцуеме а не сме ни пробале да ги повикаме плавите ангели (воа прв и последен пат да сум го напишал) да си ја бркаат работата. Јас секој божји ден пцуев кога ми оставаа кола пред порта и не можам да си излезам со колата се додека пред некој ден не ми пукна филмот и се јавив во полиција. За чудо (дали ради ова избориве појма немма) стасаа за 2 минути и ми вика господине што е проблем? Викам господине еве ви го клучот од колата, треба детево да го носам на Англиски, како да излезам со колата кога мојов сограѓанин ја лупнал кај мене пред порта и веќе 2 часа си седи негде доле по кафичиве и мака си нема? Вика џандарот сеа ќе видиме. Пушта сирената и одма од тоа кафичите излегоа еден куп деца да гледаат сеир, мислат нешто се случува кој знае што. Еве го иде едно дебилче на кое изгледа тато му купил кола па го боли кај ја остава и како  ја паркира...па вика како помочан,... Шо бе да не смета?
Џандараов фино лепо смирено му побара документи му го даде клучот од мојата кола и му рече да проба ја извади.Не може вика детево. Оти му вика џандарот? Вика смета мојата, аааааа смета ли? Му акна една казна па од тогаш наваму (пошто сите комшии, пријатели и душмани беа излезени по тераси да видат што свири кај комшиите) никој не ми паркира пред порта.  ;D
« Последно менување: 30 Мај 2011, 22:23:24 pm Sportex »

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1815
« Одговори #25 на: 30 Мај 2011, 22:30:52 pm »
Многу коректно и паметно од твоја страна, а не да одиш да го бараш, па ќе го молиш да се тргне, па ај почекај па вака така... Фино лепо полиција и крај. Ме радува тоа што полицијата почнала да си ја врши работата како што доликува. Браво :)
Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10969
  • 430i
« Одговори #26 на: 30 Мај 2011, 22:55:37 pm »
Кога ќе видам само како рипаат преку жардињери на Партизанска, а на 30 метри пешачки има... И не дај боже таков некој ќе ти гризе совест цел живот

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #27 на: 30 Мај 2011, 23:17:03 pm »
Крајно време е да воспоставиме некој ред. Таман ги одвикнаа од паркирање на Партизанска - ене ги ги пак пред Палма. Хммм Многу ме нервира и коа на истата улица само неколку метри подолу, на самата раскрсница пред семафорот ќе видиш кола паркирана со 4 жмигавци демек, а ти треба да вртиш десно - чоекот си застанал да извади пари од Комерцијална банкоматот ... На мојот паркинг редовно некој кретен застанува на средина и колите од страните не можат да излезат, па нервози тепачки ... Знам дека е Балкан ова, ама мислам дека можеме самите да придонесеме за многу работи... едноставно јави у полиција, еднаш-двапати ... ќе ги одвикнат казните ова индијанциве како треба да се понашаат мајку им божју ;)  

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #28 на: 31 Мај 2011, 02:21:31 am »
абе и пешаците немаат кулутура кај нас, еве на пример кај рамстор на паркингот си идам по тротоарот и глеам една жена си оди по сред паркинг ко нејзин да е, позади неа иде една плавуша со голф и женава бега у десно а десно паркирани коли и се лепи до коливе ама на тротоар да се тргне никако и оваа плавушава својствено за неа и сите останати плави девојки фино лепо со ретровизрот ја закачи женава по рака, не ни примети си продужи. и сеа кој е крив женава што како нејзин да е рамстор па се шета по паркингот или плавушава што нема осет за простор. мани тоа него кај бисер од коа го поставија пешачкиот гледам да избегна и да не си идам од таму накај дома, зашто пешацине немаат осет, те гледаат дека си застанат трчаат за да не тргнеш и коа ќе стигне до пешачкиот се влече 5 саати го чекаш и ми иде на хауба да го дигнам, знам океј е пешачки е, иам трпение за сите што нормално си поминуваат, ама за такви идиоти, ќе зеам ќе го акнам од земја. или кај мене у ново лисиче автобуските кај боксер и новиот рамстор се 20 метри одалечени од пешачкиот, абе проста маса се симиња од автобус и ајдееее ко овци преку улица преку жарадињери, а до пешачкиот нема ни минута идење, ај мани тоа него нови се жардињерите со нови насади и од што ги газат секој ден ништо не може да никне и стои земја се крева прашина. абе дебил народ. а од стари чичиња на точак ми е највише страв да не ми се затетерави и да ми падне го глеаш таков шантра лево десно ко на члинк што му се десило, оди докажи после дека бил пијан и дека ти паднал пред кола. и уште една работа, поминување на црвено(за пешаци) па добро бе дебилу нели у градинка ти кажале дека на зелено се оди, на црвено се стои. сообраќајна кулутура иаме 0, ужас сме, див запад, а недај боже да треба да возите накај бит пазар, чаир или накај драчево, по ненормално од шипците никој не вози, ај овие од чаир по прибрани се, али овие накај драчево од селата студеничани муденичани племе бре нема за него предимство, претицаат по цели колони, од спротива ако иде кола, шо има везе тоа он цела колона треба да ја претица. само господ нека не чува, има секакви будали, колку и да пазиме друг ќе не заебе

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34098
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #29 на: 31 Мај 2011, 12:03:10 pm »
Многу коректно и паметно од твоја страна, а не да одиш да го бараш, па ќе го молиш да се тргне, па ај почекај па вака така... Фино лепо полиција и крај. Ме радува тоа што полицијата почнала да си ја врши работата како што доликува. Браво :)
Си ја работи работата ***ац!
Случка од пред неколку месеци. Некој си идиот ја паркирал колата кај мене под прозор зад соборна црква зошто нејќе да плати паркинг во ГТЦ и си отишол во шопинг. Ајде тоа некако се трпи, нашол место ама од озгора па алармот на колата му беше расипан и се уклучи од ништо и не престана. Алармот свиреше од 18:00 до 02:30 часот!!!!!!!!!!!

Излегоа сите комшии надвор и од другите згради наокулу и викнавме полиција. Дојде полиција после саат време и глупиот џандар вика: е шо сакате јас да му правам? Си влезе во комбето и си замина. Крфта да му ја **************** џандарска смотана. Уште пет пати викавме полиција и никој не се појави.

На крај му ги издишавме сите гуми на идиотот и му ги плеснавме раткапните на хауба. Ебем ти и народ и полиција