Автор Тема: Ваши забелешки, проблеми, предлози  (Прочитано 806314 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #3105 на: 21 Јануари 2014, 22:25:22 pm »
исто

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3106 на: 21 Јануари 2014, 22:33:00 pm »
а каква кашлица? сува?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3107 на: 21 Јануари 2014, 22:47:51 pm »
Електронска бе па и ти.... сува :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29608
    • CARclub.mk
« Одговори #3108 на: 22 Јануари 2014, 00:53:37 am »
Се десило да штуцне. Не ми стигна мејл дека е офлајн, така да не било ништо сериозно.

За тие што се разбираат, неколку од табелите во базата се конвертирани од MyISAM во InnoDB. Тоа дозволува заклучување на податоци во табелата на ниво на ред при читање, наместо на цела табела. Во 95% од случаите форумот ќе работи побрзо, во 5% од случаите ќе работи поспоро (можеби и значително поспоро) но нема да тропне базата, а тоа е најважната работа. :)

Значи, ќе се случи форумот да штуцне. Во тие моменти, трпение 5 минути, излезите малку на воздух, прошетајте до фрижидер, стрпите се да се олабави малку и сè ќе си биде во ред. :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17452
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3109 на: 22 Јануари 2014, 01:06:45 am »
За тие што се разбираат, неколку од табелите во базата се конвертирани од MyISAM во InnoDB.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3110 на: 22 Јануари 2014, 01:09:58 am »
Значи, ќе се случи форумот да штуцне. Во тие моменти, трпение 5 минути, излезите малку на воздух, прошетајте до фрижидер, стрпите се да се олабави малку и сè ќе си биде во ред. :)

Абе ја цело време тоа чекам...ама слабо некако...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3111 на: 22 Јануари 2014, 01:43:43 am »
кажи му на зеро, 2-3 пати на ден да ти мавне бан од по 10-15 минути... да се најдеш ко чоек абаго... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3112 на: 22 Јануари 2014, 02:23:35 am »
сметам дека постот во кој му одговорив на членот во темата за опел во првиот дел за “нашиот однос“ а во вториот дел од пораката детално и обемно појаснување како да си го РЕШИ ПРОБЛЕМОТ СО НЕМАЊЕ КАПАЧЕ ЗА МАСЛО е неправедно избришан. требаше да го оставите истиот. можеше да биде од помош на било кого, било каде па дури ете и во латвија...

и бидејки знам дека нема да ве тагне ова мое пишување, секогаш ке има добро оправдање зашто е тоа направено (избришан постот) и знаејки дека вашиот збор е последен и иако према мене ниеднаш до сега не сте изреагирале поинаку, можеби ке ве натера да го вратите постот во темата, што досега према мене не се случило.

сакам да кажам, ако не го направите тоа, не се мачете да ми објаснувате зашто е направено... сеедно ми е... чувајте си ги копчињата од тастатурата за други текстови...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Присутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6112
  • 69
Одг:
« Одговори #3113 на: 22 Јануари 2014, 08:36:00 am »
1000 зошто, 1000 затоа повеќе нема смисла :-)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3114 на: 22 Јануари 2014, 08:40:44 am »
Така е. Порано постоеше и „Направи сам“ 1 и 2

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3115 на: 22 Јануари 2014, 10:35:03 am »
1000 зошто, 1000 затоа повеќе нема смисла :-)

па нема симсла а ни логика. чим ти е избришан пост, значи според некој кој има некаква главна улога тука, не требал да стои тој текст. и ептен банално ми е прашањето ЗАШТО МИ ГО ИЗБРИШАВТЕ.. одговор секогаш ке добие. како што сум рекол поише пати, газдата на форумот си креира свои правила и тие правила се амин за секого. ке играш по мои правила пошто сум јас газда или ке те набркам од мојот имот. мене до сега не ми се случило некој да ми рече “извини, сега ке го вратам постот“ без оглед колку аргументи си кажал, бидејки, како што реков твоите аргументи се аргументи за тебе и не барај логична пресуда или одлука според твојата логика и аргументи кога во приватен имот не важат твоите правила, па соодветно на тоа и твите аргументи на тоа место се само обично блебетање и губење време, кога на крајот епилогот се знае кој е, а нај често тоа е доведување себеси во ситуација да си нервозен и нај страшното е да се испокараш со некого заради што?? заради еден обичен текст, пишан на туѓ имот. а тоа е кавга, нервоза, објаснување, расипување на расположение и слично... што и да кажеш џабе ти е...

и нема потреба више да го тупиме за ова или за вакви слични или пак потполно исти ситуации. јас претходно пишав за да евентуално ако случајно како колатерала отишол постот па да го вратат, зашто поише постови се избришани... ако не мислат така, нема потреба и не гледам за сходно да се објаснувам за избришан пост...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #3116 на: 22 Јануари 2014, 10:58:29 am »
1. Престани ничим изазван да ме спомнуваш мене. Газдата на форумот, па газдата на форумот. Постот не сум ти го избришал јас.
2. Има уште двајца модератори и уште еден администратор.

Е сега, бидејќи толку те интересира, ќе го дадам јас моето мислење, но прво, да ти го цитирам постот:

Luge ako moze posmos. Imam Opel Astra F caravan od 1995 (1.6) 100hp i si vozam normalno na pat (otvoreno). Posle 200km vozenje vleguvam vo grad i primetuvam deka mi mirisa na ulje (izgoreno) i koga otvaram hauba sto da vidam, kapaceto za ulje ne e tamu, i imase nasekade ulje okolu motorot (ne mnogu) i vednas ja izgasnav kolata. Veke od ebay naracav novo kapace za ulje i treba da stigne naredna nedela najkasno. Postata od kade ke go podignam e okolu 3km, dali da vozam (poleka) da si go zemam kapaceto ili najdobro e peski i da ne se zaebavam? :D Pozdrav

дали оваа личност што го поставува ова прашање се инатеше со мене за што е појако а што послабо возило? дали ова е личноста што МЕНЕ ме учеше и ми солеше памет за волво?

свашта...  ;D ;D ;D

стави најлонче со ластиче преку дупката и вози до пошта...

не ја вози колата воопшто доедека не туриш капаче (или најлонче со ластиче) и не дотуриш масло до максимум според мерачот... ваљда знаеш кај е мерачот?

Значи.. Си настапил арогантно и навредливо:

„дали оваа личност што го поставува ова прашање се инатеше со мене за што е појако а што послабо возило? дали ова е личноста што МЕНЕ ме учеше и ми солеше памет за волво?“

Па тек на крај си дал совет за најлонче и ластиче, што е сосема валиден совет. Меѓутоа, со првичната ароганција и некоректен настап, и некоректно пренесување на муабет од една тема во друга (муабет, кој, да потсетам, ти бараше да се избрише), започнуваш втора расправија во сосема друга тема (значи, оф-топик) каде што не ни припаѓа тој муабет.

Ако сакаш да бидеш коректен форумџија, помогни и продужи даље. Ти арогантно почнуваш рчка (на која добиваш соодветен одговор), тераш оф-топик, и после тоа се жалиш дека нешто ти е избришано, па уште одозгора „газдата на форумот“.

Ете го моето резонирање. Не знам кој ти ја избришал пораката (и вкупно 14-те пораки кои следеа), но избришана е со право. Можеби тој што ја избришал ќе се надоврзе.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3117 на: 22 Јануари 2014, 11:01:25 am »
1. Престани ничим изазван да ме спомнуваш мене. Газдата на форумот, па газдата на форумот. Постот не сум ти го избришал јас.
2. Има уште двајца модератори и уште еден администратор.

Е сега, бидејќи толку те интересира, ќе го дадам јас моето мислење, но прво, да ти го цитирам постот:

Luge ako moze posmos. Imam Opel Astra F caravan od 1995 (1.6) 100hp i si vozam normalno na pat (otvoreno). Posle 200km vozenje vleguvam vo grad i primetuvam deka mi mirisa na ulje (izgoreno) i koga otvaram hauba sto da vidam, kapaceto za ulje ne e tamu, i imase nasekade ulje okolu motorot (ne mnogu) i vednas ja izgasnav kolata. Veke od ebay naracav novo kapace za ulje i treba da stigne naredna nedela najkasno. Postata od kade ke go podignam e okolu 3km, dali da vozam (poleka) da si go zemam kapaceto ili najdobro e peski i da ne se zaebavam? :D Pozdrav

дали оваа личност што го поставува ова прашање се инатеше со мене за што е појако а што послабо возило? дали ова е личноста што МЕНЕ ме учеше и ми солеше памет за волво?

свашта...  ;D ;D ;D

стави најлонче со ластиче преку дупката и вози до пошта...

не ја вози колата воопшто доедека не туриш капаче (или најлонче со ластиче) и не дотуриш масло до максимум според мерачот... ваљда знаеш кај е мерачот?

Значи.. Си настапил арогантно и навредливо:

„дали оваа личност што го поставува ова прашање се инатеше со мене за што е појако а што послабо возило? дали ова е личноста што МЕНЕ ме учеше и ми солеше памет за волво?“

Па тек на крај си дал совет за најлонче и ластиче, што е сосема валиден совет. Меѓутоа, со првичната ароганција и некоректен настап, и некоректно пренесување на муабет од една тема во друга (муабет, кој, да потсетам, ти бараше да се избрише), започнуваш втора расправија во сосема друга тема (значи, оф-топик) каде што не ни припаѓа тој муабет.

Ако сакаш да бидеш коректен форумџија, помогни и продужи даље. Ти арогантно почнуваш рчка (на која добиваш соодветен одговор), тераш оф-топик, и после тоа се жалиш дека нешто ти е избришано, па уште одозгора „газдата на форумот“.

Ете го моето резонирање. Не знам кој ти ја избришал пораката (и вкупно 14-те пораки кои следеа), но избришана е со право. Можеби тој што ја избришал ќе се надоврзе.

не зборев за овој пост... овој пост ни од далеку не е ДЕТАЛНО ОБЈАСНУВАЊЕ како да го реши проблемот...

ај цитирај го следниот откако членот ми одговори и на овој пост...

а тоа газда на форумот... да ти си газдата на форумот а останатите двајца ги следат твоите правила...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #3118 на: 22 Јануари 2014, 11:05:33 am »
Како што ти реков, да си го почнел и завршел муабетот со објаснувањето што да направи, немало да стигне до бришење.

Останатите ги следат моите правила, но назначени се за модератори и администратори бидејќи им верувам и сметам дека се луѓе со доволно трезно и објективно размислување за да можат да изреагираат кога треба, како што треба.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3119 на: 22 Јануари 2014, 11:06:33 am »
јас ти реков дека зборев за другиот пост... кај што малтене уште да зацвилев со извинување за претходното. бидејки го цитираше овој пост, ај цитирај го и следниот па појасни...

а за твојот избор не се сомневам во тебе и твоите одлуки.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk