Автор Тема: Ваши забелешки, проблеми, предлози  (Прочитано 816847 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Одг: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #1995 на: 15 Февруари 2013, 21:38:49 pm »
Не знам зашто не би работело. Прилично едноставна финта е - на сите слики што се појавуваат во елемент од .post класа им е даден max-width: 800px; атрибут.

Еве, проверувам во Chrome и си работи како што треба.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43707
  • Il Moderatore
« Одговори #1996 на: 15 Февруари 2013, 21:39:34 pm »
Хром користам јас, што помодерно?
ах, хромот е sooo '60s :D Денес карбонче, фолиичка... барај карбон браусер.... :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1997 на: 16 Февруари 2013, 22:55:49 pm »
еднаш више спомнав, ама “газдава“  на форумов не ме ни регистрираше дека прашав...

знчи предлагам со правило да се забранат повеке од двапати во една тема да се употребат следниве зборови:
-бамп
-бумп
-обнова
-дрн дрн дрн што и да е

за обновување на огласи... мене ми е иритирачки, да отворам некоја тема за оглас во која првиот пост е огласот, во вториот е некој коментар и следните 15 се само обновување на огласот со овие зборчиња или некоја  слика со слична содржина за реобновување на огласот се со цел да дојде погоре... ако има интерес некој за огласеното ке се појави во првите 12 саати.. обновувања и слични ствари се тотално дегутантни да се прават толку често...

значи предлогот е да се донесе правило да нема обновување на оглас со таа цел. евентуално ако има промена во цена (намалување) да си пише нов пост со кој би ја постигнал саканата цел повторно, ама па така и ке стане поинтересен огласот... сакаш обновување? намали ја цената... не би да посочувам никого со прст кој и како, ама на форумов има стварно упорни момци по тоа прашање...

мене огласот за делови за форд ми е на 5-6 страна... па ми се јавуваат и прашуваат... за тастатурата бил на претпоследна страна... крис ме побара, го нашол огласот... и упте некој беше го нашол и ме исконтактираа... сакам да кажам кога на некој нешто му треба, ке побара и ке најде... не е правило дека ако ти е меѓу првите дека си топ тема и дека некој ако решил да купи појачало за кола, нема да го купи затоа што ти си прв и продаваш тастатура и наместо појачало парите ке ти ги даде тебе за тастатурата...

админ, произнеси се по мојов предлог за оваа дегутантна појава... или да ставиме точка по ова прашање или јас и моите истомисленици да не ги отвораме тие подфоруми више... аминот е твој...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1998 на: 16 Февруари 2013, 23:00:23 pm »
Bump ! ;D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #1999 на: 16 Февруари 2013, 23:09:46 pm »
Јас сум да се воведе правило бумп да има еднаш во недела дена или во 10 дена да речеме, не секој ден или секој втор ден.

А бамп е сосема нормална работа, и на форуми и на страни за огласување.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond
« Одговори #2000 на: 16 Февруари 2013, 23:12:48 pm »
Еднаш неделно ќе биди таман.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2001 на: 16 Февруари 2013, 23:23:01 pm »
ниеднаш бе луге ниеднаш... ил ете ај 2 пати во првите 4-5 дена и толку... кој како си внесува оглас доволно е 2-3 дена да остане на првата страна за лугето да запаметат дека се продва тоа и тоа... ако се отвори некаква дискусија автоматски посигурна продажба затоа што посигурно е дека ке го запаметат... ако отиде во заборав, тоа значи дека цената не е правилна...

ако сега почнеме сите бам, бумп и останати срања, ке пише некој пглас за 2 минути му иде на втора страна и никој не го знае... на моите огласи не сум кликнал бамп неколку месеци...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2002 на: 16 Февруари 2013, 23:24:37 pm »
Па ќе запаметат луѓето што виделе, а нов член како би видел лебати? ;D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2003 на: 16 Февруари 2013, 23:26:43 pm »
Па ќе запаметат луѓето што виделе, а нов член како би видел лебати? ;D

ме нефвира кога некој се прави ивцкаст со банално прашање на сериозна тематика во нај сериозната тема на форумов...

ај и ја банално ке ти одговорам:

на врвот а и на дното од секоја страна има една серија од бројчиња... 1-2-3-4-5-6-7.. пред 1 пришува ПРЕТХОДНА на крајот од серијата има СЛЕДНА.. сите служат за вртење на страница и барање на соодветното... ЛЕБАТИ...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7274
« Одговори #2004 на: 16 Февруари 2013, 23:27:59 pm »
Барањево според мене е бесмислено, воопшто да не се обновуваат огласи.... али ај, ке си почекам да видам што ке кажат админите...

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2005 на: 16 Февруари 2013, 23:28:58 pm »
кога во весник ке ти излезе огласот им се јавуваш таму у штампарија да ги прашаш зашто не ти еогласот погоре?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2006 на: 16 Февруари 2013, 23:30:14 pm »
Не се правам вицкаст бе, него друго е да му се појави во непрочитани, а друго е сам да ја бара темата... лебати.
Ако е темата стара 6+ месеци, жими тасе што ќе ја најде, освен ако не се задлабочи во барањето.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7274
« Одговори #2007 на: 16 Февруари 2013, 23:33:55 pm »
кога во весник ке ти излезе огласот им се јавуваш таму у штампарија да ги прашаш зашто не ти еогласот погоре?

Не, ама кога нешто ми пречи на форумот, го игнорирам, не се трудам да го сменам заради тоа што само на мене ми пречи ;)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2008 на: 16 Февруари 2013, 23:40:57 pm »

Не, ама кога нешто ми пречи на форумот, го игнорирам, не се трудам да го сменам заради тоа што само на мене ми пречи ;)

па земи малку разлистај ги темите кај што се продава па ке видиш дали само на мене ми пречи... само до сега никој не го поставил ова како проблем во оваа тема претпоставувам заради клаберскиот аспект на не добивање лоша репутација или губење поени во очите на тие што продаваат, како не би биле погодени-навредени истите од овие зборови кои јас ги напишав погоре... а мене искрено баш ми е гајле за тие поени...

и не посочувај со прст кон мене дека сум единка, црна овца издвоена од стадото... нема да ти пројде, зашто не сум црна овца, бела сум... или барем не сум само јас црна овца во случајов.. има и многу повеке црни... ти одбери како повеќе ти се свиѓа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk