Автор Тема: Ваши забелешки, проблеми, предлози  (Прочитано 817210 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #4530 на: 27 Октомври 2016, 00:58:07 am »
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,20658.0.html

а да прашам, зашто е темава преместена во возила на членови? не ја рачунаме више како возило од работилница? ако е така, ок, може и да ја заклучите темава, немам више што да кажам...

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,20658.0.html

да не помислам дека е систематски намерно вака... зашто магично прво одлука за двоење во две теми, после следниот ден преместување... ок... продолжете до крај, заклучете ја чим не ве интересира како проект возило, кое ке се надградува и довршува до крај.... на автомобилски форум...  ;) ;) ама не... сумњам дека е така, верувам во спротивното... ;D ;D ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #4531 на: 27 Октомври 2016, 06:32:11 am »
Двоењето е логично затоа што колата веќе не е на Алфиста, тоа не го враќаме, нек стои. Твоја си е, ти си газда, нека си биде твоја темата. Одлуката дали ќе биде во „возила на членови“ или во „работилница“, исто е твоја, ете ја вратив назад - без љутиш ако може.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #4532 на: 27 Октомври 2016, 11:00:13 am »
абе и двоењето не е нај паметно.. затоа што имаш сега две теми за исто возило. возилото било проект. едниот сопственик завршил до таа точка што ја осмислил. вториот сопственик го довршува проектот. и едната и другата тема се нецелосни, а заедно се целина...

но како што реков.. вие сте “газдите“ па вие си одлучувате. само да те информирам дека таа тема ти ја заклучи (или кој и да е), па после јас побарав од зеро да ја отклучи за да продолжам во нејзе да пишувам и зеро точно тоа и го направи... ти пак ја заклучи, па ја подели, премести итн итн...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #4533 на: 27 Октомври 2016, 11:02:21 am »
Сечење, лепење монтирање... ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #4534 на: 27 Октомври 2016, 11:23:20 am »
значи сеуште си стојам на тоа дека двете теми треба да се една цела. еве алфиста нека се изјасни дали има против или не бидејки од него е започната темата. мене лично не ми смета да се две теми, туку во духот на имањето целосна и привлечна тема на форумов, да биде една цела заедничка...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #4535 на: 27 Октомври 2016, 11:24:55 am »
Онак,пријави во УЈП,пазарна,санитарна,СЈО.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен martinmax

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 168
« Одговори #4536 на: 29 Октомври 2016, 19:25:48 pm »
Дечки веќе некое време имам проблем со логин на форумов, добивам некоја порака као:
"Настана грешка при најавување, ве молиме повторно за 5 секунди"

ОС Убунту, Browser Chrome

Any ideas ?

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
« Одговори #4537 на: 30 Октомври 2016, 02:20:05 am »
Мислам дека неколку пати е начната како идеа(ако не се лажам, ако се лажам еве јас ја начнувам како идеа), значи се работи за идеата "тест на половни возила" која што верувам на многу би им помогнала при избор или купување на половно возило , па би сакал визуелно само да го доловам моментот на таа идеа. Башка има доста материјал за пишување и доста возила, барем форумски ако ништо друго :D

http://www.jutarnji.hr/Fotogalerije/vw-golf-2003.-2008.-najpozeljniji-polovnjak/3025691/

http://www.jutarnji.hr/autoklub/rabljeni/?page=1

Да напоменам: се работи како идеа за порталот, не за форумов, за форумов знам дека има тема половни возила.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #4538 на: 30 Октомври 2016, 16:15:27 pm »
на такви тестови, освен паралела на истрошеност и замор на делови, ништо друго нема да добиеш, затоа што за нив веќе има евидентиран материјал, кога ги промовирале...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #4539 на: 30 Октомври 2016, 16:18:12 pm »
Дискутирана е идејата, и да, интересно е. Ама ем е тешко со време и со логистика, ем многу различни варијабли се во игра за кои што се нема контрола, па тешко е да се пренесе вистинска и објективна слика.

Затоа ја направивме секцијата Автобиографија, и таму ќе презентираме наши интересни возила. Веќе се неколку во план, ќе има наскоро повеќе. :)

Ама фала за предлогот, секоја идеја е добредојдена!

@martinmax: Не знам што би можело да е проблемот. Пробај избриши cookies, нааааајверојатно е тоа.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #4540 на: 30 Октомври 2016, 16:42:13 pm »
Дискутирана е идејата, и да, интересно е. Ама ем е тешко со време и со логистика, ем многу различни варијабли се во игра за кои што се нема контрола, па тешко е да се пренесе вистинска и објективна слика.

Треба бар - шознам - десет коли од ист тип и исто годиште да тестираш за моооожда да имаш основ за генерални заклучоци за колата.

Иначе, секоја стара кола си е приказна за себе и нејзината состојба многу повеќе зависи од историјата отколку од кој конкретен модел била.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #4541 на: 30 Октомври 2016, 16:44:40 pm »
и да и не... мада кога си ти во прашање, мојот став е секогаш не...

просто е:
не ти требаат десет исти коли, зашто тоа се десет различни тестови... ти треба една кола, било која, и да направиш тест на таа една кола...  резултатот е нешто што нема никаква врска со брендот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #4542 на: 29 Ноември 2016, 17:00:50 pm »

Веќе извесно време ова ми се дешава на поише различни теми.
Најчесто не ми е гајле, ама сеа не можам темата за колата да си ја отворам, па нормално дека сумњам у заговори, кемтрејлс, гмо и соросоиди/кумуњара.
« Последно менување: 29 Ноември 2016, 23:06:35 pm velestrumf »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4543 на: 30 Ноември 2016, 19:12:19 pm »
Претпоставувам си исчистил дата/кеш и си пробал со инсталирање на апликацијата од почеток?

Отсутен zlatkor

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 216
« Одговори #4544 на: 30 Ноември 2016, 19:34:10 pm »
А зашто не се отвори една цела подсекција за мотори? На цел форум има само една тема каде што се пишува за се и сешто.