Автор Тема: Што ти се врти низ глава  (Прочитано 552498 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14176
Одг: Што ти се врти низ глава
« Одговори #2505 на: 20 Март 2015, 23:39:53 pm »
2.0 има ама роскоп изгледа http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1466818 , а за 2.8 тешко накај немогуче :) пошто мислам дека тие беа 2.9 VR6 а тоа тешка работа дека има низ Македонија

Имa ама колку се возат.
Се сеќавам пред некоја година имаше една мат црна VR6 и ја даваше релативно евтино.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #2506 на: 21 Март 2015, 12:57:53 pm »
Koga sme kaj nespienje...imase eden lud period pred nekolku godini koj traese 2 meseci...

Znaci:

1.Cetvrtok sabajle vo 07:30h stanuvas na rabota
2.Se vrakas doma vo 17:00h
3.Vo 19:00 pocnuvas da se spremas i tovaras
4.Vo 20:00 palam Astrata za Ohrid
5.Vo 22:30 stigam tamu
6.Vo 23:00 tonska proba
7.Vo 00:30 pocnuva svirka
8.Vo 03:30 zavrsuva svrika
9.Vo 04:00 zavrsuvam so pakuvanje operma
10.Vo 04:30 palam tockovita nazad za Skopje
11.Vo 07:00 (Petok) sum vo Skopje
12.Vo 08:30 sum na rabota do 17:00h
13.Vo 17:30 sum na snimanje emisija na Alfa TV
14:Vo 21:00 zavrsuva snimanje
15.Vo 21:30 spijam na crven semafor . ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2507 на: 21 Март 2015, 20:18:15 pm »
dodeka idev na fax stanuvav vo 7, i da sum legnal u 6, u 7:00 sum na noga, ali ima bajagi vreme od koga ne idam na fax i cel bioritam mi e poremeten, sea od ponedelnik pochinjam so rabota, kje bide interesno :)

првата вечер нема да спиеш. ке ги испратиш твоите и наместо да легнеш, ке си отидеш на работа... или направи готоа ден порано. ке го издржиш тој ден, зашто прв ке ти биде, ама кога ке се вратиш дома уште во 20ч шлафензи и ке се наспиеш за сите пари... и од одма ке си го вратиш биоритамот... јас си го имам пореметено така биоритамот неколку пати, плус со идењето во странство со доста поголеми разлики во временски зони... нај јако беше во нов зеланд, 12 саати разлика беше... точно наопачки се... али ти велам, за 24 36 саати се враќаш во нормала, малку ке бидеш у мало бунило 2-3 дена и после си таман...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6675
« Одговори #2508 на: 21 Март 2015, 20:22:38 pm »
^^
2 испити што ги имав во јануари, и за двата испити ноќта неможев да заспијам иако легнував во 12 или 1 вечерта. Цела нок неспан, на испит сабајлето, до 14 часот на факултет, доагам дома и дремка не ме фака тек вечерта таму кај 3-4 ми доагаше дремка, буден се на се околу 40 часа. Лом, а сега во среда и четврток имам колоквиуми, 95% сум сигурен дека ке биде ми се случи истото :D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2509 на: 21 Март 2015, 21:22:58 pm »
првата вечер нема да спиеш. ке ги испратиш твоите и наместо да легнеш, ке си отидеш на работа... или направи готоа ден порано. ке го издржиш тој ден, зашто прв ке ти биде, ама кога ке се вратиш дома уште во 20ч шлафензи и ке се наспиеш за сите пари... и од одма ке си го вратиш биоритамот... јас си го имам пореметено така биоритамот неколку пати, плус со идењето во странство со доста поголеми разлики во временски зони...

Тоа е циркадијален ритам.

Биоритам е друго и нема везе со спиење.

http://en.wikipedia.org/wiki/Circadian_rhythm
http://en.wikipedia.org/wiki/Biorhythm

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2510 на: 21 Март 2015, 23:59:45 pm »
првата вечер нема да спиеш. ке ги испратиш твоите и наместо да легнеш, ке си отидеш на работа... или направи готоа ден порано. ке го издржиш тој ден, зашто прв ке ти биде, ама кога ке се вратиш дома уште во 20ч шлафензи и ке се наспиеш за сите пари... и од одма ке си го вратиш биоритамот... јас си го имам пореметено така биоритамот неколку пати, плус со идењето во странство со доста поголеми разлики во временски зони...

Тоа е циркадијален ритам.

Биоритам е друго и нема везе со спиење.

http://en.wikipedia.org/wiki/Circadian_rhythm
http://en.wikipedia.org/wiki/Biorhythm

аман со таа википедија... стварно аман... ги преоѓаш више сите мери и граници... погоре му пишувам од искуство на колегата што и како да направи пошто му се ебал начинот на живот по прашање спиење, денот ноќ си го направил и обратно, а ти ми пушташ линкови од википедиа за да ме побиеш... аман више и од тебе и од таа ебана википедија...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #2511 на: 22 Март 2015, 03:12:58 am »
филип, ако не си знаел, некои тоа го викаат биоритам, зависи кој, не напаѓај одма...

абе сум праел така онак, све ќе се средам на 2-3 дена и ќе се поебам на едноставен начин пошто сум куртон, ќе се договориме навечер кафе-мафе ќе акнам продужено еспресо(пошто само тоа пијам од кафиња во кафич), ќе се најадам мрсно ко задња аждаја на враќање, ќе пројдеме до кај другарче и таму по едно турско, а у меѓувреме сум испушил цела пакља тутунки за рок од 2-3 саата, и коа ќе му ја легнам се вртам ко вентилатор у кревет и ќе ми кидне дремката, врти сучи па ќе ме фати 7-8 саат и готово се пореметува цела шема

за враќање биоритам, или ко што би рекол филип циркадијален ритам, ќе го вратам уште утре(поточно денес), пошто ќе идам на Водно сабајле и цел ден активен и ќе бидам капнат, ќе дојдам дома еден туш, ќе се проврткам натака навака ќе му ја легнам во 23 и во 6 саат во понеделник сум ко нов, спремен за на работа :)

него бајаги ја отеравме оф топик :)
No turbo, no fun :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43931
  • Il Moderatore
« Одговори #2512 на: 22 Март 2015, 06:16:39 am »
Филип не нападна никого. Само појасни што е што (со помош на Википедија).
Нема ништо лошо во Википедија, одлични објаснувања има, и многу знаење е собрано таму.
Олабавете се малку.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #2513 на: 22 Март 2015, 07:11:08 am »
филип, ако не си знаел, некои тоа го викаат биоритам,

Знам, како не, сум чул 1000 пати. И погрешно е.

зависи кој, не напаѓај одма...

Ma каков црн напад, нема напад.

Ако некој секоја корекција си ја сфаќа како личен напад тоа си е негов проблем, не мој. Ја корегирам не за него, туку за секој знаен и незаен читател што може да пројде со очите преку темата - ова е форум, читаат миљон луѓе, не е кафанска дружба во која учествуваат десет-дваес души и толку.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2514 на: 22 Март 2015, 10:10:58 am »
јас не ни реков дека ме нападна...

а ти ми пушташ линкови од википедиа за да ме побиеш...

ама таа мочана википедија колку има точни работи пута два има грешни работи пишано... или барем нецелосни, кои доведуваат до дабетер поголема заблуда, поготово кога некој како вас ја чита со целосна доверба во информациите... после ни господ неможе да ве разубеди во прочитаното...

а прво и основно заради филип прекинав воопшто да отворам википедија... затоа што во секоја ебана дискусија он тураше по минимум 2-3 линка во пост од нејзе... едноставно ја замразев... набашка неговиот одвратен начин на комуникација... потполно исто заради кое зеро го замразе волво поради мене...

нејсе, во контекст на муабетот.. не 1000 пати, туку милиони пати сум чул за пореметен биоритам, компарирајки го со променетиот режим на спиење... и кога веке сите го користат тој темрин, користи го и ти кога има некој контекст на муабетење.  за грешно употребувани термини веке сме збореле... еве пример некој:

хилта не е машина за дупчење... хилта е бренд на таква машина која всушност се вика дрил машина или дупчалка
веспа не е тип на мотор. бренд е... тој тип на мотор е скутер.
рехау не е тип на пластика, туку бренд што призведува пластика и продукти од нејзе... исто како и еден милион други брендови.

така и ова.. човекот пишува дека има проблем, јас му давам совет некој како да го реши, а гоподинот филип, наместо да с енадоврзе на тој муабет, да дополни со некој совет илиискуство, па ете и знаење стекнато, тој само цитира за еден збор да ме поправи мене, и пушта линкови од википедија... која арогнација.. кој безобразлук... затоа и изреагирав така...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #2515 на: 22 Март 2015, 10:13:16 am »
ама таа мочана википедија колку има точни работи пута два има грешни работи пишано... или барем нецелосни, кои доведуваат до дабетер поголема заблуда, поготово кога некој како вас ја чита со целосна доверба во информациите... после ни госод неможе да ве разубеди во прочитаното...

Благодарение на web 2.0 парадигмата, англиската википедија е точна или поточна од која било друга енциклопедија на овој свет.

Кој има проблем со содржината на википедија има проблем со реалноста.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2516 на: 22 Март 2015, 10:14:23 am »

тоа е тоа... тука е проблемот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #2517 на: 22 Март 2015, 10:14:51 am »

Да.

Пази, зборам исклучиво за википедија на англиски.

На другите јазици, кои ги читаат и уредуваат каде-каде помалку луѓе (на пример македонски) можеш да најдеш секакви глупости. Но не и на англиската.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2518 на: 22 Март 2015, 10:15:51 am »

Да.

требаше да допишам дека е твојот проблем.. не мојот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #2519 на: 22 Март 2015, 10:17:19 am »
требаше да допишам дека е твојот проблем.. не мојот...

Да? Ајде да провериме:

Те молам, дај ми линк до некоја википедија статија на англиски која мислиш дека содржи погрешна информација, да видиме.