Автор Тема: Што ти се врти низ глава  (Прочитано 677986 пати)

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
Одг: Што ти се врти низ глава
« Одговори #1545 на: 07 Ноември 2013, 23:43:22 pm »
Ах и на овие му летнал памето :)
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1547 на: 09 Ноември 2013, 11:45:02 am »
pozdrav od hirurgija tetovo. mi se mota niz glava edno prasanje... zasto mora da bidat voku topli sobite. i zasto ne si otidam od tuka i toa odma... i ke si idam... ke im potpisam i ke si idam doma...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1548 на: 09 Ноември 2013, 11:57:28 am »
Што мајка бараш таму бе ненормален еден. Бегај додека не ти туриле глицерин DOT4 во инфузијата ебате.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1549 на: 09 Ноември 2013, 12:00:10 pm »
Онак не игра Дота.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1550 на: 10 Ноември 2013, 17:54:34 pm »
Што мајка бараш таму бе ненормален еден. Бегај додека не ти туриле глицерин DOT4 во инфузијата ебате.

конечно дома...

можда глицерин не, ама дефинитивно не ми се лежеше таму... си потпшав, си отидов... инаку сум запрепастен од услуживоста и почитта на докторите кон пациентот. такво нешто тука во скопје не сум доживеал од доктор. нај пофални зборови за нив, поготово кога ке се земе предвид условите во кои работат.

ај сега да појаснам...

во петокот вечерта, со фамилија и плус колегата одлучивме да си идеме у викендица, у планина. јас тргнав пред него едно саат време, затоа што требаше попатно да застанам да набавам храна. и така бидна. стигнав во тетово, вртам на рамстор, кај палма трејд, се паркирам на паркингот (темница, нема светло баш нешто многу), излегувам од кола, правам еден чекор и следниот чекор осеќам дека го губам тлото под нозе... упаднав во некоја дупка од решетка-шахта со десната нога...  и онака се извлеков одма, ама седам на земја, ненормално многу ме болеше... после 10 секунди доаѓа жена ми до мене и децава, сваќаат дека сум се сјебал, а јас уствари мислев дека само ме боли и ништо поише пошто онака фино се заринав и не ми е прв пат во животов да ми се деси тоа, пошто и у канал имам упаднато... после 1 минутка уствари сваќам дека панталоните и дуксерот ми се утоп мокри ама не од вода туку од крв... ја вртам дупката од пантолоните што ми се направи и гледам на ногата и го видов нај гадниот момент за мене... околу 15-тина сантими долга и неколку сантими длабока рупетина во бутот... си ги гледав мусколот, вена некоја и богами масното ткиво...

застана еден човек, ми помогна да станам ме седна на совозачко, (среќа жена ми има возачка) и трк во болница во тетово... таму на хирургијам прво  анестезија, па чистење, па крпење на раната, па на крај тетанус една во гз една во рамо. и ме качија горе... и после некое брзо време ја пишав пораката, станав, потпишав и си отидов од таму. сега сум ок, освен што ногава е полусјебана... прееска во градска на преврска, ме израдуваа дека нај малку 2 недели ке си ги носам конците... супер... во сред сезона, а веке имам договорени работи кои неможам да ги пролонгирам...

слика:

на тоа обележаното, си ја искасапив ногата.. имам и слики од крпеното на нога, сликано прееска на преврска ама мислам дека не е соодветно да ја турам...

томе... банза... да тужам? приватен паркинг на рамстор, т.е. сопственост на палма трејд...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #1551 на: 10 Ноември 2013, 18:04:21 pm »
Ооо, да си живеел во асална земја, прво немало да има шанси да ти се десело, а и да ти се десело сеа со една тужба со полуписмен адвокат ќе се „пензионираше“ на некоја јахта на јадранско приморје...

Туку, ај побрзо да ти помине ногата, добро е што не си исцепил некој мускул малку повеќе, па поголема да била бељата. А ти богами со таа маса, си можел уште бетер да поминеш. Види ако може да им е*еш матер на суд, да им е*еш. Да се научи више оваа земја дека треба да се грижи за заштита на луѓето.

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1552 на: 10 Ноември 2013, 18:15:51 pm »
Што знам дали да тужиш, јас би тужел па дури и кривична можда би поднел. Вакви работи се недозволиви, а сепак на секој чекор ги има.
Се надевам дека брзо ќе се опоравиш па ќе јадеме скара во викендичка :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1553 на: 10 Ноември 2013, 18:40:07 pm »
Лелеее Бог да чува што се човек не може да го снајде ... ц ц ц onak, да си ти жив и здрав тоа е најважно - другото ќе ти го одземе и преостанатиот дел од здравјето, ако ме разбираш. Опорави се брзо и идемо даље за исте паре, само напред - јебига, живот је некад сив, некад жут :/

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1554 на: 10 Ноември 2013, 18:43:36 pm »
Срам и беда е ова, не тужба метак у чело би им стегнал...

Онак ти посакувам брз опоравак.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1555 на: 10 Ноември 2013, 18:49:23 pm »
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1493318-Fiat-Punto-HGT--00

т.е. размислувам да земам кредит :D
civo e ova ima ogromna nalepnica carclub

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7608
« Одговори #1556 на: 10 Ноември 2013, 18:52:46 pm »
S16-HGT. Количето е профи.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
« Одговори #1557 на: 10 Ноември 2013, 19:33:05 pm »
@Onak: Тужи ги.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #1558 на: 10 Ноември 2013, 20:29:34 pm »
tuzi ja opstinata brat ic k*r da ne ti cue da si ziv i zdrav ke projde poleka samo .....
« Последно менување: 11 Ноември 2013, 13:50:46 pm NUME »

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1559 на: 11 Ноември 2013, 10:13:09 am »
зборев со адвокатите што ги имам. сите ми го рекоа истото... премногу мали пари се добиваат за целата прикаска одкако ке завршиш неколку годишно судење. од сефте сам од џеб треба да платиш поднесок на суд, вештачење на вешти лица, треба записник од полиција (што не го направив бидејки не викнав полиција, ама не е проблем ионака идам денес таму да си однесам документи потребни па можам да повикам) и секако адвокатските трошоци од џеб ги плаќаш. треба и од катастер да се извади чиво е местото или кој управува со него во моментот, т.е. како доказ на суд дека го тужиш вистинскиот за тоа. целата приказна ке се одвива во суд тетово.

сеуште се прашувам дали да тужам. значи мање више пари нема да се земат ни од далеку доволно. но дали тие пари ке ми покријат моите трошоци воопшто? и на крај кога ке добијам на суд (ако добијам) а би требало по логика и закон да добијам, освен ако некој не замеша прсти со пријатели, дали тогаш ке успеам да го пласирам доволно јако по медиумите и весниците за пресудата и одговорноста на оној кој треба такви работи да ги спречи.

значи мање више поентата ми е да истерам нешто што треба да служи како пример за друг пат да не се случи на некого ваква работа. да се зацрта во правилникот и законот дека и за вакви работи треба да се казнува... еве јас сум имал каква таква среќа па не сум скршил колк, не сум исцепал мускул, не сум повредил р’бетен столб (иако ме боли грбот, крцна нешто ама не страшно)... завршив “само“ со 5 шавови-конци, набиен и истегнат мускул, мали болки во р’бетот и 2-3 недели кривење и потешко одење...(и се ми се дешава на таа десна нога... увек се на нјезе е)...

што ке беше дете да упадне таму? па таа дупка е доволно голема цело детенце да собере.. па тие шилци таму ке му завршат во главата на детето? што ако постара жена згазне таму и пропадне? кршење на колк у карлица не и бега... премногу опасно нешто на премногу фреквентно место е... си викаш паркинг, се паркираш, излегуваш од кола, не ни гледаш кај газиш, поготово не навечер и за дел од секунда веке ти е ебан следниот период и плановите со животот и работата ти се отидени во неповрат...

на џиџи советот ми се чини нај убав, на томе нај прифатлив... клацкалица во моментов... кој тег на која страна повеке ке повлече... да тужам за да покажувам како треба (демек да ја оправам работата во државата) или да си ја гледам својата работа?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk