Автор Тема: Што ти се врти низ глава  (Прочитано 677942 пати)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Одг: Што ти се врти низ глава
« Одговори #1515 на: 14 Октомври 2013, 21:42:08 pm »
Па тоа е лошото, не е до тоа работата :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20379
« Одговори #1516 на: 14 Октомври 2013, 21:50:57 pm »
A3 е далеку поубаво.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1517 на: 15 Октомври 2013, 00:18:18 am »
A3 е далеку поубаво.
„Далеку“ е долку мал збор.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #1518 на: 22 Октомври 2013, 21:30:20 pm »

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #1519 на: 23 Октомври 2013, 00:15:41 am »

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1520 на: 23 Октомври 2013, 01:07:39 am »
морам да пофалам дека во МВР во телевизија се убрзале работите околу средување на документите и проблемите... за она што овој пат го решив за 24 саати, пред 2-3 години требаше 1,5 месец да се решава...

значи конечно, решив бенџаминот да се регистрира, не за друго, го скоцкав да биде во возна состојба и греаота да дреме (пази да не греота, мене кеифот ми е)... со документите идам во технички и почињам од шалтерот за пријава на возила за технички... куца типлата таму, ме праќа осигурање да зимам...

-на шалтерот за осигурање типкава внесува бројот на шасија (пошто таблици нема) и ми вика ПОГРЕБАЛНО Е ВОЗИЛОВО ТАКА? јас онаков WHAT DID I JUST HEARD? па ми вели она, возилово ви се води како погребално... ни случајно викам... че го палим на бензин одма, мењај тоа... 15 минути типкање по компјутерот и ете, воала, излезе осигурање на цивилно возило, а не погребално...

-иде возилото на преглед... топ си е вика.. се е у реду... арно ама, во возот од бројки на шасијата 2 букви се згрешени... немај гајле, видливо е дека се работи за пермутација, пошто останатите ,иљон бројки и букви се тие... ке ти поправат на новата сообраќајна... ок викам... идам пак на шалтерот на мвр...

-на шалтерот на мвр, типот (многу коректен човек, го знам од порано) зима документите.... клик овде, клик онде, не излага возилото во систем. ја куца старата таблица и во систем излага ЗАСТАВА 750... се јави таму кај што треба, скисели фаца и ми вика ебати среќата ми вика, ке мораш во телевизија на оправање...

-во телевизија идам на шалтер бр.1 чекам таа таму да си ги допише документите а во меѓувреме трескам глава во зид од што ме боли заб (закажано во 16:30 да го вадам) и конечно кога ја пршав ми вика, аааа не тука, иди одзади таму, во соба таа и таа ке го бараш тој и тој... е си викам го знам ова, пред 2-3 години го јадев овој калап, чим таму идам, почна зезанција од 1-2 месеци. идам одзади, стандард, човекот го нема, се качил горе негде по обврски за претходниот што чека внатре... после околу 1 саат чекање, стига типот и нај културно и нај љубезно ми рече дека треба да дојдам другиот ден, да се качам некој спрат погоре и да брам друга особа... ЗНАЕВ си викам.. почна, исто како прошлиот пат...

-следниот ден идам горе, објаснувам што е проблемот, типката ги зима документите, разгледа, отвори компјутер, кликна нешто таму, ја зеде сообраќајната и исчезна... после 5 минути се врати со корегирана сообраќјна и ми рече трк во технички по таблици... МОЛАМ? се зезаш со мене? демек толку беше? да ми вика...

-идам на технички, застанувам на мвр шалтерот, сеуште неверувајки дека се решил проблемо и очекувајки дека типот од шалтерот ке ми рече нешто во стилот, не е уште стигнато, не е запишано... а он си ги зеде документите, кликна на компЉутерот нешто, измава печати некои, се испотпиша, ми протна таблици низ шалтерот со се новата сообраќајна и ми вика ПОЗДРАВ... јас сеуште неверувајки дека сум завршил работа за помалку од 1 ден, истата работа што претходно траеше 1,5 месец идам со таблиците накај кола и се штипам за образ, за рака, за нога, за секој случај да не сонувам...

пофални зборови до МВР, сектор сообраќај, за големиот напредок. така се решаваат работите... браво за нив, тоа е стварно сериозен напредок.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #1521 на: 29 Октомври 2013, 11:51:01 am »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1522 на: 29 Октомври 2013, 12:09:10 pm »
Море море, се развртеа низ градов... Прекрасна кола.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #1523 на: 29 Октомври 2013, 17:57:56 pm »
на бушав меганчето,си го среди за сите пари :)

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #1524 на: 30 Октомври 2013, 00:42:50 am »
И мене исто ;)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1525 на: 30 Октомври 2013, 09:11:31 am »
мене само бојата ми се врти у глава...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1900
« Одговори #1526 на: 30 Октомври 2013, 13:04:31 pm »
Откако ја продадов не ми излага од глава  :'(

Се осеќам, штознам, малку како потресено, јас ја огласив еднаш само на реклама 5, и одма се продаде.
Вчера си ја зема новиот сопственик, а баш сакав да ја повозам уште малку, немораше баш одма да се продаде, ама ...

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #1527 на: 30 Октомври 2013, 13:40:37 pm »
Ај ај,ќе си дојде другата.Cо здравје да си ги трошиш парите :)
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
« Одговори #1528 на: 30 Октомври 2013, 14:39:19 pm »
Cо здравје да си ги трошиш парите ќе дојди некоја подобра сигурно ;)
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1529 на: 30 Октомври 2013, 17:02:08 pm »
Бушав ремет ми напраи денес...  ;D

Цел ден еден таб ми е резервиран за огласот http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=925247