Автор Тема: Што ти се врти низ глава  (Прочитано 590278 пати)

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
Одг: Што ти се врти низ глава
« Одговори #3660 на: 16 Декември 2018, 22:28:36 pm »
Да имав бугарски немаше ич да размислувам... колава ми е сон...

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #3661 на: 16 Декември 2018, 22:36:22 pm »
Рентај ја ставај слики на фејс/инстаграм 😂

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Ми ја даваат трампа со мојата со доплата што ми одговара ... Ама 9000 еур царина има колава... Ама мислам дека уште не ми е време за вакво нешто...
Чекај ако влеземе у ЕУ нема да платеш царина 😁

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #3662 на: 16 Декември 2018, 23:41:27 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Мора пак да ја играм. Имате ли форумски сервеr/тим/клан? ;D
Ние со @Kozanostra пукаме, чат-пат.
Taka e  @зоки-златен ajde koga ce pukame pak  :P  moze i @Tesla da go zememe  ;D

Отсутен BigBull

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 425

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #3665 на: 17 Декември 2018, 02:17:11 am »

Ми ја даваат трампа со мојата со доплата што ми одговара ... Ама 9000 еур царина има колава... Ама мислам дека уште не ми е време за вакво нешто...

А одржувањето колку е? :D

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #3666 на: 17 Декември 2018, 02:22:36 am »

4-5 илјади евра годишно би требало да бидат доволни, ако нема поголеми дефекти и проблеми.
Каско на прв ризик, гуми, плочки, дискови, масло, филтри, ситни дефектчиња итн.. :)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #3667 на: 17 Декември 2018, 08:42:06 am »

4-5 илјади евра годишно би требало да бидат доволни, ако нема поголеми дефекти и проблеми.
Каско на прв ризик, гуми, плочки, дискови, масло, филтри, ситни дефектчиња итн.. :)
Добра проценка :) Не постојат ситни дефектчиња кај М модел :) скоро све е дупло поскапо од стандардно BMW. Конкретно оваа ја гледав лани исто за трампа со доплата...не ми фати око, можда е до мене ама повеќе сакам немодифицирано ауто, све да си биде ОЕМ...не вакви спојлери онакви браници па фарбани, па сменет ентериер, брембо дискови и плочки, kw амортизери не знам какви спирали, дистанцери, перформанс филтер....не, ОЕМ си е ОЕМ особено на вакви аута...да, има тјунинг куќи кои нудат понапредни компоненти од ОЕМ ама чисто се сомневам дека такви се монтирани на балканов и прашање е дали се оригинал, колку се понапредни и тестирани.

Освен што беа фарбани браници и што тресеше на кочење (наводно од дистанцерите) другото беше ок вака одокативно, мотор мењач делуваа здраво, Акрапович ауспухот е лудница во споредба со фабричкиот (не ми пречи таа модификација :P ). Али ќе си ја однесеш на мајстор обавезно да се стаи на компјутер и на дигалка и да се провери све со пинцета. Еве ти и проверка на сервисна историја во прилог.

Имаш и една во Струга 25к без царина http://prntscr.com/lvwfpy , и кај Тони Џеповски некој има оставено за продавање М3че, не сум ги видел тие.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #3668 на: 17 Декември 2018, 12:45:16 pm »
Молец, оваа на Рамо беше во далеку подобра состојба и е цела фабричка како што гледам, ама ми избега од раце многу брзо ја дадоа :)
Инаку под ситни дефектчиња мислев ксенон ламбиче да прегори, сензорче за абс, така поситно до кај 100тина еур што се решава...

Е вака е работава ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3671 на: 03 Јануари 2019, 23:23:46 pm »
« Последно менување: 03 Јануари 2019, 23:35:50 pm MartinAlfista »

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #3672 на: 04 Јануари 2019, 00:24:48 am »
Еден сопственик на ваков модел тврдеше дека во МК не постои примерок од овој мидел кој не е слупан.

Не знам колку му е точен податокот а наводно ид официјалниот дилер му бил.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3673 на: 04 Јануари 2019, 01:23:05 am »
Има увезени минативе години, а додека стигнам ја за купување, можда ќе никне уште некој скриен примерок на оглас. :)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3674 на: 04 Јануари 2019, 08:24:26 am »
Уште од млад ми се врти х6 низ глава, така моќно ми изгледа и кај понежниот пол ти ги зголемува шансите за клецање.
Ај си викам ќе одам да си купам.
Вчера одам кај пријател седиме на маса правиме дил 4.0д со 8степен аутоматик 170к км на тахо. Убаво изгледа моќно, 20ки бандажи, камери за рикверц се што си оди по пропис од опрема. Ентериерот потпросечен, крца и тропа, внатре изгледа малку поубаво од бмвто кец што го имав. Убаво се седи и многу директно управува, некоја кратка летва има и е многу прецизен. Ок седнав да го возам. Крајно неудобно возило, скока треска рипа по нерамнини. Очекував луксузна вожња, тивка, мека ко на летечки килим, кога тоа кочија. Се разочарав многу, и никогаш веќе не би се воодушевил на такво возило. Не ми понуди ништо повеќе од моменталнава кола што ја возам. Не ги разбирам луѓето што фрлаат над 100к за такви возила, дури овој ме убедува дека не било ова Германија затоа вожњата не е удобна. Глупо звучи ама пасатот не би го дал за тоа бмв глава за глава, а не па да доплатам. Следна цел ми е а7 или панамера, ама ќе треба уште работа и штедење за нив.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk