Автор Тема: Автолимарски и автолакерски сервиси и работилници  (Прочитано 169265 пати)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Кафто е квалитетен мајстор, незнам кој сега работи кај него ама на времето беше топ.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
@Auto, Фала :) И за тебе важи кафето :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Vcera ja zemav od farbanje Alfata 156 od Avto kavaz, preden branik, krilo, generalno dobro izraboteno, nijansata pogodena, kriloto imase malku korozija, za krilo i branik 5000 den. nemam orientacija vo cena, skapo-evtino,
 Nemam nekoja primedba, pa go preporacuvam, Zoki Kafto Vizbegovo 075 206 366, pozadi benzinskata na Makpetrol,

Колку за ориентација еве цени од Автолакер Томи:

1. Кров - 4000 денари
2. Крило - 2000 денари
3. Ретровизор - 1000 денари
4. Браник - 2000 денари

Проблем е што за една ебана гребка на крило треба да се фарба цело, за една точка испукан лак на кров и тој мора да се фарба цел. Али мислам дека цените се ОК се додека квалитетот е на ниво.

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
Kaj da nosam ili da spustam zadnite spirali od 156?

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 520
Deal. ;D  ;)

Отсутен Mihail

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 187
lisice posle mirko kafanata ako ne se lazam toj puni

НИ СЛУЧАЈНО ДА НЕ СТЕ ОТИШЛЕ КАЈ ТОЈ... продавницата се вика босони, типот се вика дејан, а во наши кругови ние го викаме дејан далтониста... ај погоди зашто? ниеднаш не се деси да ми погоди боја во нијанса ни на мене ни на боро ни на било кој. увек некоја нијанса ја утиња. инаку понесен од муабетот за спрејов денес бев кај него да го прашам за цена... 400 денари спреј со 100 милилитри...

во исти момент боро ми вика абе во маџари негде имаше... тик так тик так, му текна... БОМИРО бои и лакови. се наоѓа позади кафана-сендвичара томи. тоа ти е од онаа улица кога доаѓаш откај кванташки накај маџари. ја поминуваш нели пругата, патчето врти на лево и се спојува со главниот пат за маџари и хиподром. на тоа место можеш да бираш само лево или десно да свртиш. е сендвичара томи ти е во чело. позади него се наоѓа бомиро, а местото е викано ТЕРМО. денес бев, за 20 минути ми направи спреј од 400 милилитри за 400 денари и го пробав одма, тука пред него, ептен го погодил. плус имам заостанато нешто безбоен лак во спреј. ке си ги оправам браниците деовиве.
+1
најС, благодариме :) 

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Онак друже најбољи, дај некои координати од гугл мапс, го знам делот од градот, ама не толку добро, па да не лутам - тртни еден пин на гугл мапс и постирај координати тука - све ти љубим - частим кафе на вероу :)
@Simo.
Еве на мапа.

еве.. ме претркал ауто. само гледај како е обележано, знакчето со В ознака. тоа е од страната од кај што објаснував да доаѓаш. спроти него, значи паркираш кола тука негде по крајов на улицава, и преоѓаш улица во правец на кај што нема 4-та улица на раскрсницава. таму ти е сендвичара томи. позади томи, продолжи, неможеш да утнеш. прашај некој било кој, сите ги знаат, како што ми беше објаснето  повеке од 20 години е тука фирмата... неможеш да згрешиш. е сега, пошто треба со кола да дојдеш (ако треба со кола да дојдеш за боја да ти измери) на раскрсницава ке завртиш лево ии според правецот на сликава ке се вратиш назад, до првата уличка што врти десно. кога ке свртиш продолжи право и за кратко пак имаш уличка десно. заврти и продолжи ДО КРАЈ на улицата. доаѓаш буквално од задна страна точно кај продавницава за бои. ти доаѓа од десна страна, има табла-реклама, НЕМА ШАНСИ ДА УТНЕШ...

иначе ајде уште еден податок... типот рече дека прави спреови од сите бои т.е. и од акрил и од базис и од двокомпонентна... незнам за која рече дека била 200 наместо 400 денари... изгледа за двокомпонентната ке да беше...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Дали ситни гребаници може да се срадат со таков спреј ?

Браникот, доле десно.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
Онак друже најбољи, дај некои координати од гугл мапс, го знам делот од градот, ама не толку добро, па да не лутам - тртни еден пин на гугл мапс и постирај координати тука - све ти љубим - частим кафе на вероу :)
@Simo.
Еве на мапа.

еве.. ме претркал ауто. само гледај како е обележано, знакчето со В ознака. тоа е од страната од кај што објаснував да доаѓаш. спроти него, значи паркираш кола тука негде по крајов на улицава, и преоѓаш улица во правец на кај што нема 4-та улица на раскрсницава. таму ти е сендвичара томи. позади томи, продолжи, неможеш да утнеш. прашај некој било кој, сите ги знаат, како што ми беше објаснето  повеке од 20 години е тука фирмата... неможеш да згрешиш. е сега, пошто треба со кола да дојдеш (ако треба со кола да дојдеш за боја да ти измери) на раскрсницава ке завртиш лево ии според правецот на сликава ке се вратиш назад, до првата уличка што врти десно. кога ке свртиш продолжи право и за кратко пак имаш уличка десно. заврти и продолжи ДО КРАЈ на улицата. доаѓаш буквално од задна страна точно кај продавницава за бои. ти доаѓа од десна страна, има табла-реклама, НЕМА ШАНСИ ДА УТНЕШ...

иначе ајде уште еден податок... типот рече дека прави спреови од сите бои т.е. и од акрил и од базис и од двокомпонентна... незнам за која рече дека била 200 наместо 400 денари... изгледа за двокомпонентната ке да беше...

Мене во Бомиро пак не ми ја погодија бојата, ТЕ ЕН може да потврди. Но веројатно ќе да сум баксуз јас, пред тоа мала гребаница ми ја средуваше еден мајстор од Велес, ме упати кај него дека најдобро погодувал бои, ама изгледа стави помалку бела одошто требаше мајсторот :)
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Tuning

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 126
Одг: Автолимарски и автолакерски сервиси и работилници
« Одговори #69 на: 28 Септември 2013, 19:34:21 pm »
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.441946269249931.1073741829.103376096440285&type=1
Новиот сервис ви нуди фарбање во најсовремена комора,компијутерско извлекување итн.

Отсутен Ma-Fra Macedonia

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 122
  • www.carwash.mk
    • Велмар Дооел Скопје
« Одговори #70 на: 01 Октомври 2013, 14:00:04 pm »
DA ne se lazeme so "najsovremena oprema" i "kopiutersko izvlekuvanje", sepak videl narodov i znae sto e najsovremena oprema!  ;)
Detailing Store www.carwash.mk
Menzerna Macedonia www.menzerna.mk
Ma-Fra Macedonia www.mafra.mk 
https://www.facebook.com/mafra.macedonia

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #71 на: 01 Октомври 2013, 15:27:03 pm »
Секој циган ( без навреда) си го фали атот.

Отсутен Tuning

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 126
« Одговори #72 на: 01 Октомври 2013, 15:38:36 pm »
a da dojdes vo servis da vidis pa da se pravi muabet moze komorata e nova verta 2012 proizvedena i kupena isto taka i Car o Linerot
postari modeli na komori se koristat vo mida motor olipmija motors i td
a inace blowthermot sigurno ne bolji Шмекерко barem site so go imat taka vikat

edit velestrumf: Нема потреба од посебни постови за секоја реченица. Ако имаш потешкотии со справување со форумот, слободно прашај, ќе ти биде објаснето.
18. Забранет е double-posting. Ако веќе сте напишале мислење, и сакате да го дополните, можете да ја искористите опцијата „Измени“. Одговарање на вашиот пост веднаш откако сте го напишале ќе се смета за double-posting и ваквите постови ќе бидат избришани доколку е потребно.
« Последно менување: 01 Октомври 2013, 15:49:12 pm velestrumf »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20797
« Одговори #73 на: 01 Октомври 2013, 16:12:50 pm »
Мене ќе ми треба некој да ми ја среди хаубата и убаво да ја излакира цела кола, за да се нанесе бар некаква заштита, оти фабричкава е очајна. После тоа би следело убаво полирање, како за убав финиш + дополнителна заштита.

Скокнете ги Јаја и Џерси, пошто нив ги знам и не ми е проблем да се информирам.

Предлози?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг:
« Одговори #74 на: 01 Октомври 2013, 17:32:03 pm »
Mozebi ako ja peres pocesro ke go socuvas lakot ? ;D