Автор Тема: Автолимарски и автолакерски сервиси и работилници  (Прочитано 169970 пати)

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
Одг: Автолимарски и автолакерски сервиси и работилници
« Одговори #225 на: 26 Ноември 2018, 17:12:35 pm »
@yarre претпоставувам оваа е маздата?!

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Ако не ја однесовте во Богдановски ќе ја изгубевте гаранцијата на колата?

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #226 на: 26 Ноември 2018, 17:33:37 pm »
За сите што не го оправдуваат моето размислување, стајте се у ситуација да си верувате дека се е ок со колата, и си ги возите децата со вас сигурни дека сте безбедни, а може да загинете од удар со 40 во југо. Нема ли да ви се створи револт? Ќе го решавате ли тоа низ институциите каде што никој не ја нашол правдата? Затоа постојат мајстори ко овој горниов, затоа што не му отишол членов да го стави во багажник да го повози малку да види дали секаде дихтува ко што треба.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #227 на: 26 Ноември 2018, 17:37:19 pm »
Ти кажав зошто да не го пали. Со парите од осигурување ќе си изгради нов, поубав :D

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #228 на: 26 Ноември 2018, 17:39:21 pm »
А зошто едноставно не се однеси колата на рекламација ? Тоа незаштитеното за колку брзо време ќе фати корозија ?

Ако не ја признаат грешката следува рекламирање на Фб, па понатака ќе се вклучат и сајтови (ќе набијат добра прегледност)..

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #229 на: 26 Ноември 2018, 17:52:02 pm »
Бузуки, тој ако знаел да ја направи немало да дојде до рекламација.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #230 на: 26 Ноември 2018, 18:32:55 pm »
Мислиш, сакал. :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #231 на: 26 Ноември 2018, 18:40:52 pm »
Колку многу беше удрена маздава? Слики пред? Не е фер да се случи ова, но доколку некој му рекол на мајсторот приправи ја за да ја продадам резултатот ќе биде таков. Ние ја чувме само едната страна, а знаеме дека у затвор има најмногу невини.

Колата беше многу удрена. И назад а и напред ( удесот е десен дур возилово чека црвено кај Бриколаж ) . Од позади два пијнани шерифа се забиваат во неа, дур стои, а по ударот маздава се придвижува напред и удара во возило пред неа. Ќе се обидам да најдам слики. Не мислам дека е тоа меродавно, со оглед дека оштетениот не одлучува да замачка и да продаде туку да ја поправи и користи.Тоа го прави и во моментот на друг мајстор, бидејки сака дa вози човечки.
поправено возило.
Поентата не била да се заштедии направи профит туку во рамките на износот добиен како тоталка колата да се среди во нормална возна состојба. Со оглед на фактот дека деловите се скапи, се сложува со проценката да се користат стари но здрави делови.
Мене ми мириса на лапнати пари од осигурување, прикрпи ја со стари делови или гипс колку се може поефтино и продавање. Арно ама богдановски си ги лапнал парите, колата дошле двајца да ја гледаат и виделе дека е гроб и сега ајде богдановски ќе го пљукаме. Второ, колата има таблици од 2017 година па од кај толку сигурни дека од претходно била стакло.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #232 на: 26 Ноември 2018, 18:51:24 pm »
Да сум власт ќе направам закон каде што обештетувањето ќе биде и повеќе од доволно и пазарна вредност ама колата бато ќе биде во моја сопственост а не ем пари ем крпеници ќе ми продавате. Јас мислам 99% се работи за случај за стекнување што поголема корист од целата несреќа.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #233 на: 26 Ноември 2018, 19:01:42 pm »
Колку многу беше удрена маздава? Слики пред? Не е фер да се случи ова, но доколку некој му рекол на мајсторот приправи ја за да ја продадам резултатот ќе биде таков. Ние ја чувме само едната страна, а знаеме дека у затвор има најмногу невини.

Колата беше многу удрена. И назад а и напред ( удесот е десен дур возилово чека црвено кај Бриколаж ) . Од позади два пијнани шерифа се забиваат во неа, дур стои, а по ударот маздава се придвижува напред и удара во возило пред неа. Ќе се обидам да најдам слики. Не мислам дека е тоа меродавно, со оглед дека оштетениот не одлучува да замачка и да продаде туку да ја поправи и користи.Тоа го прави и во моментот на друг мајстор, бидејки сака дa вози човечки.
поправено возило.
Поентата не била да се заштедии направи профит туку во рамките на износот добиен како тоталка колата да се среди во нормална возна состојба. Со оглед на фактот дека деловите се скапи, се сложува со проценката да се користат стари но здрави делови.
Мене ми мириса на лапнати пари од осигурување, прикрпи ја со стари делови или гипс колку се може поефтино и продавање. Арно ама богдановски си ги лапнал парите, колата дошле двајца да ја гледаат и виделе дека е гроб и сега ајде богдановски ќе го пљукаме. Второ, колата има таблици од 2017 година па од кај толку сигурни дека од претходно била стакло.
Има денови кога на форумот му требаат повеќе членови како дихтунгот. И јас го мислев истото ама многу хард ворк денес и не дојде ред да пишам. Нема да е лошо и тој богдановски да ја каже својата приказна

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #234 на: 26 Ноември 2018, 19:10:22 pm »
А зошто едноставно не се однеси колата на рекламација ? Тоа незаштитеното за колку брзо време ќе фати корозија ?

Ако не ја признаат грешката следува рекламирање на Фб, па понатака ќе се вклучат и сајтови (ќе набијат добра прегледност)..

Беше возилото за рекламација. Не погледна бледо у стил кој ве врти си запали една ќумур Q7ца и си отиде. Претохдно се криеше.

поправено возило.

Погрешен мирис, кажав. Новите делови спрема проценката беа дупло поскапи од исплатената сума. Повториувам проценета тоталка. За да се влезе во рамките на исплатените средства одлуката си падна за стари но добри делови. Додуше некои делови мораше нови. Еве сеа уште се купуваат деловите кои требало да се сменат а не се сменети.
Одлуката за продавање не беше логична со оглед дека возилото шасиски не е мрднато, но секако искалирано во цена поради година на производство, и секако во секој случај ќе имаше и калирање во цена бидејки беше удрено, дури и нови делови да се употребуваа.

Она што ме изреволтира на односот од Богдановски, па јас ги почнав објавите иако не сум засегнат осем што ми е криво и за колегата кој е мирен по карактер.
Добра ситуација е што возилото сега е во сигурни раце, кај еден мајстор кој натенане работи и во секој степен на работата бара да се помине за да покаже и објасни што и зошто прави. Деловите ги набавува колегата полека полека и мислам дека повторно ќе му биде драго и сигурно возило понатаму.

Ако некој сака, нека го покани Богдановски да го каже својот став. Ако го има.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #235 на: 26 Ноември 2018, 19:12:17 pm »
А бе какви добермани у*ку мајчину! Да не бевте вие, ќе му го уништеа бизнисов на поштењачинава од аутолакер..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #236 на: 27 Ноември 2018, 07:28:30 am »
Ставот богдановски можи да си го напика во газот, се виде неговото

:)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #237 на: 27 Ноември 2018, 07:42:27 am »
А бе какви добермани у*ку мајчину! Да не бевте вие, ќе му го уништеа бизнисов на поштењачинава од аутолакер..
Ако ова се однесува за мене и ахтунгот не гледам зошто сме добермани. Не го одбранив богдановски, ниту па знам кој е и каде е. Само убаво би било да се знае приказната како што е и што довело до тоа ова, лесно е да се нападне само едната страна. Му го отворив сајтот, разгледав некои коли и не ми изгледа за фуш мајстор.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #238 на: 27 Ноември 2018, 07:51:41 am »
Мислиш, тој лично ги работи колите?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #239 на: 27 Ноември 2018, 08:08:11 am »
Ако ова се однесува за мене и ахтунгот не гледам зошто сме добермани. Не го одбранив богдановски, ниту па знам кој е и каде е. Само убаво би било да се знае приказната како што е и што довело до тоа ова, лесно е да се нападне само едната страна. Му го отворив сајтот, разгледав некои коли и не ми изгледа за фуш мајстор.

Добермани, заради њухот, многу ви мирисало. Развиено сетило за мирис.

Мислиш, тој лично ги работи колите?

Не мора лично да ги работи, доста е што во негова фирма така ја завршуваат работата

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.