Автор Тема: Автолимарски и автолакерски сервиси и работилници  (Прочитано 169749 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Автолимарски и автолакерски сервиси и работилници
« Одговори #210 на: 26 Ноември 2018, 12:17:07 pm »
Договорот (усмен за жал) беше да се направи со половни здрави а не искривени и искршени делови.
За неколку години старо возило не знам како ти текна на половни делови  :o

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #211 на: 26 Ноември 2018, 12:21:44 pm »
Сложен случај е ова. Прво имало пазарење осигурителна со автолимарите, одкога се договориле за сумата вториве решиле да си направат екстра профит па почнала штедња и резултатот е очигледен...
Ако е така, тогаш и осигурителната треба да се умеша, пошто на нејзин грб некој екстра профит напраил...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #212 на: 26 Ноември 2018, 12:48:38 pm »
Сложен случај е ова. Прво имало пазарење осигурителна со автолимарите, одкога се договориле за сумата вториве решиле да си направат екстра профит па почнала штедња и резултатот е очигледен...
Ако е така, тогаш и осигурителната треба да се умеша, пошто на нејзин грб некој екстра профит напраил...

Наназад напишав. Осигурителната компанија проценила износ и го платила на оштетениот. Оштетениот го прифатил моментот за износот. Проценета Тоталка. Година на колата е 2014. Малку или многу, реално или не, оштетениот го прифаќа понуденото.
Договорот со Богдановски е директен. Од нивна страна, предлогот е да се добават здрави половни делови и истите да се заменат. Договорена е и цената.  Очигледно е дека деловите не се набавени туку постоечките хаварисани се очајно правени.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #213 на: 26 Ноември 2018, 12:49:39 pm »
Колку многу беше удрена маздава? Слики пред? Не е фер да се случи ова, но доколку некој му рекол на мајсторот приправи ја за да ја продадам резултатот ќе биде таков. Ние ја чувме само едната страна, а знаеме дека у затвор има најмногу невини.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен iki

• Почетник
  • *
  • Пораки: 18
« Одговори #214 на: 26 Ноември 2018, 12:51:28 pm »
Договорот (усмен за жал) беше да се направи со половни здрави а не искривени и искршени делови.
За неколку години старо возило не знам како ти текна на половни делови  :o
Тоа беше можда единствената причината што Маздата беше дадена кај нив, поаѓајќи од тоа што се лимаски сервис на Мазда и знаат од каде да се набават тие делови. Инаку после сето ова видов дека има и тоа како половни добри делови. Задна хауба (гепек) земав од Хрватска а да знаете Полска има буквално се.
Еве како изгледа здрав гепек (тој од Хрватска) на неисправена каросерија

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #215 на: 26 Ноември 2018, 12:57:29 pm »

Наназад напишав. Осигурителната компанија проценила износ и го платила на оштетениот. Оштетениот го прифатил моментот за износот. Проценета Тоталка. Година на колата е 2014. Малку или многу, реално или не, оштетениот го прифаќа понуденото.
Договорот со Богдановски е директен. Од нивна страна, предлогот е да се добават здрави половни делови и истите да се заменат. Договорена е и цената.  Очигледно е дека деловите не се набавени туку постоечките хаварисани се очајно правени.

Ок, сега е појасно. Осигурителната нема ништо со дилот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #216 на: 26 Ноември 2018, 13:00:10 pm »
Колку многу беше удрена маздава? Слики пред? Не е фер да се случи ова, но доколку некој му рекол на мајсторот приправи ја за да ја продадам резултатот ќе биде таков. Ние ја чувме само едната страна, а знаеме дека у затвор има најмногу невини.

Колата беше многу удрена. И назад а и напред ( удесот е десен дур возилово чека црвено кај Бриколаж ) . Од позади два пијнани шерифа се забиваат во неа, дур стои, а по ударот маздава се придвижува напред и удара во возило пред неа. Ќе се обидам да најдам слики. Не мислам дека е тоа меродавно, со оглед дека оштетениот не одлучува да замачка и да продаде туку да ја поправи и користи.Тоа го прави и во моментот на друг мајстор, бидејки сака дa вози човечки.
поправено возило.
Поентата не била да се заштедии направи профит туку во рамките на износот добиен како тоталка колата да се среди во нормална возна состојба. Со оглед на фактот дека деловите се скапи, се сложува со проценката да се користат стари но здрави делови.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #217 на: 26 Ноември 2018, 13:47:11 pm »
@yarre претпоставувам оваа е маздата?!

www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #219 на: 26 Ноември 2018, 15:46:16 pm »
Не е многу удрена за толку импровизации врз неа

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #220 на: 26 Ноември 2018, 15:50:00 pm »
Ова апла правено за на плац.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #221 на: 26 Ноември 2018, 16:21:39 pm »
Многу пари на граѓа потрошиле, поефтино ќе поминеле со стари делови  :D

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #222 на: 26 Ноември 2018, 16:25:45 pm »
Ако ти останале пари од исплатата на штетата плати некому да му го запалат сервисот со се коли внатре. Ако не ти останале вреди и кредит да земеш. Се додека не се прати таква порака и некој од "мајсторите" не си го однесе подебелиот крај и да служи за пример кога ќе се спомне превара ние крајните корисници ќе бидеме ебаната страна. Не е некој паметен совет ама функционира.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #223 на: 26 Ноември 2018, 16:41:13 pm »
Ептен си радикален... башка можеби му е осигуран сервисот. Поубаво уништи му го бизнисот со инспекции, тужби, фејсбук објави, итн... Повеќе ќе го боли да гледа како му се руши пред очи смрденото царство.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #224 на: 26 Ноември 2018, 16:50:21 pm »
Тој начин функционира, ова со бламажата по социјалните медиуми ќе биде секое чудо за 3 дена. Ќе се заборави брзо. А може и контра тужба да добие членот за нарушување на углед.