Ako nekoj izgradil parking ok e da si naplaka.
Ama ako naplakas nesto sto e na site i dotogas bilo besplatno, toa e aramiluk.
донекаде си во право. ке го дадам примерот во аеродром. зонско Д3 и Д4. тие паркинзи не се купени, но од плата на мајка ми и платата на дедо ми, било одбовано за развој на инфраструктурата околу зградите. тоа идело спред локација на живеење.. и сега, кога има зонско паркирање, тие што живеат тука имаат бесплатен паркинг. само треба да ги пријават возилата и толку. ништо не плаќаат. и тоа знам дека нешто имаше комбинација до 3 возила на еден стан. за сите други, паркингот се наплаќа. општина аеродорм (имаше известување колку и кога) на годишно ниво плаќа на градски паркинг некоја паушална сума за жителите и своите возила.
Те мавтаат они со бесплатен паркинг, а на времето сте го платиле, ве ебат у здрав мозок.
Вие се радувате јее бесплатно пред зграда ама затоа ќе плаќате сегде на друго место каде што ќе одите.
Ќе ве бричат на суво, шепи ќе кркате за 10мин.
Јас сум да си биде како порано да не се наплаќа,
сакаш бизнис да наплаќаш за паркинг ќе инвестираш во катна гаража. Му текнало на сред улица паркинг ќе прави со една канта боја.
Не се сите бизнисмени како онак па цела дневница да се остава за паркинг, треба да има паркинг и за обичните чуѓе како што си беше.
Мало потсетување, во дебар маало нелегално ни ставаа шепи и наплаќаа за паркинг.
Ама како велат додека има овци ќе има и волна.