Автор Тема: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.  (Прочитано 285129 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Одг: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.
« Одговори #420 на: 06 Јули 2014, 23:01:04 pm »
Па срамота е ова за студентиве, млади студенти, невработени и едвај крпат крај со крај плус потреба од секојдневно доагање на факултет... А сите со коли од 5-10к еур, секој ден по 2-3 пати на кафиња и обавезно едно ручече - ебате студентите ебате.
И да имам пари, не ми се за фрлање.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #421 на: 06 Јули 2014, 23:11:08 pm »
Па тој на наплатна не те тера со сила дда му ги фрлиш парите :)

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #422 на: 06 Јули 2014, 23:21:55 pm »
Пред некоја година Васко Ефтов "во центар" збореше као у Њујорк мафијата не се бафта со дроги, оружје него со ѓубре (отпад за рециклирање) и паркинзи. Тогаш си викав што тресе зелени, мафија и паркинг. Ама гледано од денешна перспектива нашата мафија (власта) и те како добро профитира од зонското паркирање. Факт е дека назад нема (пример е ПОЦ, и со новиот градоначалник си продолжија да работат по старо) ама наместо европски цени од саат треба да ги прилагодат на нашиот стандард односно 5 до 10 ден/ч во зависност од зоната.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #425 на: 07 Јули 2014, 00:05:02 am »
10 ден/саат ќе биде кога зонското ќе стигне до аеродромот Александар Велики.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #426 на: 07 Јули 2014, 08:31:54 am »
10 денари зонското треба да биде секаде и секогаш и во вечни вековиииии...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #427 на: 07 Јули 2014, 14:07:43 pm »
Денес се „испазарив“ со крвопиите од ПОЦ, 400 денари целодневна, дека паркирав кај што е „само за станари“.  Сигурен сум дека педерчето ме вребало од некаде со тоа точакот, пошто имав работа од 10 минути, а по нецели 5 минути излегов да ја проверам колата и веќе имав налепница на пенџер.

Нека им се наздравје, За хемотерапија да си ги искористат 400-ките.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #428 на: 19 Јули 2014, 14:12:50 pm »
se parkirav na 5 minuti na Maksim Gorki karsi UNIbanka do limovite na dupkata od gradilisteto na Azmanov, deckoto od UNI mi pomogna za da  imat mesto i zanivnite avtomobili . Vednas se pojavi rEkEtarot od POC ili kojdae, dasum platel poraka dasum pustel, ne karticka dasum kupel,... Mu kazav dokolku mi obezbedi parking mesto vo "ucrtanive" deka ke mu plaam za ovde deka treba da mu platam dali e siguren , pa da veli eve vidogoo ovoj ima karticka, gleam nekoj so sWicarski tablici :)))
Ne rekof blagodaram, ... predmesec dena ne se plakase tamu dali sega sFarno se plakat neznam...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #429 на: 03 Август 2014, 01:23:20 am »
Ја отвориле катната гаража спроти Соравија. 30 ден/час.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #430 на: 03 Август 2014, 11:28:44 am »
Ја отвориле катната гаража спроти Соравија. 30 ден/час.

Да ти е мерак да платиш.

Е ова е паркинг, а не да наплаќа  на улица или пред зграда.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
« Одговори #431 на: 03 Август 2014, 19:11:17 pm »
од карши е 40 денари за 3 саати,а одма до него на малиот паркинг на сонк(или кој и да е газда) е 30 денари за 2 саати.јес да ова е затворена гаража,ама верувам повеќето ќе гледааат што поефтино да пројдат

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #432 на: 03 Август 2014, 21:06:27 pm »
Што ако е затворена ништо не добиваш од тоа. Ако врне само нема да ти ја наврне колата ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #433 на: 03 Август 2014, 22:17:45 pm »
Затворена = под сенка. Кога ќе влезеш у кола нема да биде 68 степени, туку ќе биде 36. Затворена = не се изгнасила од сахарскиот пљусак (повеќе песок отколку дожд). Затворена = во зима не треба да гребеш мраз од пенџерот. Затворена = не ти наврнале 35 сантима снег а си отишол на 5 минути до банка (никад не се 5 минути).

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #434 на: 03 Август 2014, 22:20:46 pm »
Башка заштитена од град и возилото е под видео надзор.