Автор Тема: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.  (Прочитано 253244 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
Одг: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.
« Одговори #1275 на: 02 Февруари 2018, 16:22:32 pm »
не е само данокот, си има други давачки кои глеам слабо ги плаќате :D Значи проблем е молот, а општо се буните против сосем некој трет. Ако направат зонско к3-4 зонското ќе биде поскапо него во молот, па би требало да биде ок. Исто како аеродром што направија, гага е за резиденти а другите плаќаат (и се бутаат кај зградите према асном за дане платат).... Вработените во фирми со локација к3-4 ваљда ќе се есапат како резиденти...

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #1276 на: 02 Февруари 2018, 16:28:34 pm »
Jas vinata ja baram vo o. Karpos i resenie cekam od niv. Kakvo ke e neznam, ama se e podobro od momentalniot haos

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1277 на: 02 Февруари 2018, 16:52:13 pm »
Нека стават рампа јас лично ќе им ја искршам, преку таквото од такви шерифи што мислат дека све наоколу е нивно ако имаат стан во зградата.

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!
                   RRETH JETËS NË MAQEDONI!!!

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1278 на: 02 Февруари 2018, 16:58:26 pm »
Slobodno. Policijava i sudovive cekaat takvi junaci t.e. pacienti. Ako skrsis neshto shto e napraveno so dozvola i odobrenie, togas sekoj komentar e dzabe. Od takvi serifi ko tebe propadna Mkd.
Ti kazav kaj da krsis i pak ke ti povtoram Cair!!! Odi tamu skrsi bilo shto i dobivas dozivotno parking kaj nas pred zgrada. A dotogas pls olabavi so tepanje, krsenje rampi, zakani i tn. Stvarno ubav e zivotov, ne e se nervoza za parking. PUZdraFf.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #1279 на: 02 Февруари 2018, 17:07:04 pm »
Кој ќе ти даде дозвола да заградиш јавен паркинг? Затоа ќе ти ја искршам рампата

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #1280 на: 02 Февруари 2018, 17:15:06 pm »
Кој ќе ти даде дозвола да заградиш јавен паркинг? Затоа ќе ти ја искршам рампата

Во чаир, позади бившиот склад за дрва, ставија рампа самите жители на зградата. Се најде еден со јајца да им пререче ама го затишеа за 5 минути. Али куршум буши сегде.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1281 на: 02 Февруари 2018, 17:17:30 pm »
Zagraden e sega? Ne!!! Go zagraduvam jas ili bilo koj samoinicijativno???? Ne!!! Kef mi e na site zivotni trosoci uste pari za rampi da davam i da zaebavam po opshtini i tn??? Ne!!! Licno zabraniv na nekogo da se parkira bilo kade??? Ne!!!! Kef mi e poso drug mi go pravi haosot jas sekoj den nervozite da gi jadam??? NE!!!! Kef mi e pred zgrada i zonsko da plakjam??? Isto Ne!!! E poso nema resenie vo dogledno vreme, ne edna 100 rampi ke stavime!!! Rampata ke ti ogranici tebe dvizenje??? Ne!!! Ke ne spasi barem malku od divjaci DA!!!
Opstina ako dade dozvola na veke kupen dvor ete koj mi dade dozvola. Slobodno krsi, nie ke prijavuvame MVR ke davame snimki od kameri, pa pari ke davame za popravka, tebe ako te identifikuvame od kameri ke te tuzime za unistuvanje na privaten imot i taka do beskonecno.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #1282 на: 02 Февруари 2018, 17:20:35 pm »
Zagraden e sega? Ne!!! Go zagraduvam jas ili bilo koj samoinicijativno???? Ne!!! Kef mi e na site zivotni trosoci uste pari za rampi da davam i da zaebavam po opshtini i tn??? Ne!!! Licno zabraniv na nekogo da se parkira bilo kade??? Ne!!!! Kef mi e poso drug mi go pravi haosot jas sekoj den nervozite da gi jadam??? NE!!!! Kef mi e pred zgrada i zonsko da plakjam??? Isto Ne!!! E poso nema resenie vo dogledno vreme, ne edna 100 rampi ke stavime!!! Rampata ke ti ogranici tebe dvizenje??? Ne!!! Ke ne spasi barem malku od divjaci DA!!!
Opstina ako dade dozvola na veke kupen dvor ete koj mi dade dozvola. Slobodno krsi, nie ke prijavuvame MVR ke davame snimki od kameri, pa pari ke davame za popravka, tebe ako te identifikuvame od kameri ke te tuzime za unistuvanje na privaten imot i taka do beskonecno.
100 рампи ќе ви искршам и денар нема да видите од мене!!!

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #1283 на: 02 Февруари 2018, 17:22:21 pm »
Jas vinata ja baram vo o. Karpos i resenie cekam od niv. Kakvo ke e neznam, ama se e podobro od momentalniot haos

Јас низ К4 имам видено 2-3 паркинзи, на кои што влезот е ограден со ланец. Дали си ги забележал овие паркинзи, и дали се уште стои ланецот на нив ? Лично имам видено. 

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3258
« Одговори #1284 на: 02 Февруари 2018, 17:25:22 pm »
Дали на тие "државните" паркинг места околу Сити Мол се паркираат Албанци од Косово со своите возила?

Ако, се паркираат како се справувате со нив?

Дали на нив им гребете коли, и ги бркате или само на МК таблици важат правилата?

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1285 на: 02 Февруари 2018, 17:26:05 pm »
Slobodno krsi. Komsiive moi dvajca sto se inspektori MVR cekaat vakov ko tebe. Jas isto. Seir ke se iznagledam
Jas niti grebam niti sum po toj biznis. Od kosovo neka se, od mars neka se me zabole koj od kade e. Sekoj e od nekade. Pogolem broj od tie od kosovo pocituvaat pravila otkolku nasi divjaci. Neznam koj ti e toj javen parking, jas celo vreme pisam za f***king parking sto e pred sam vlez i e za nekolku koli namenet!!! Sto ima da stavam rampa ili bilo shto nadvor od 5 metri od vlezot na zgradata ili pak jas ili bilo koj da se buni za takov parking????? Stvarno ne se razbirame izgleda.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #1286 на: 02 Февруари 2018, 17:29:52 pm »
Slobodno krsi. Komsiive moi dvajca sto se inspektori MVR cekaat vakov ko tebe. Jas isto. Seir ke se iznagledam
Е ај баш да ти ги видам тие "инспектори" , дај локација

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1287 на: 02 Февруари 2018, 17:32:48 pm »
Aj pls olabaj me. Ako skrsis ke doznaes. Sve borci od doma. A koga ke treba nikoj nikade nema. Bitno rampata vo karpos sto e nestavena e neprijatel br.1. Zatoa propadnaffme. Bidi korisen i prijavi se kako specijalec ili ti postani inspektor ili whateva, vaka ... Pozdrav

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #1288 на: 02 Февруари 2018, 17:34:13 pm »
Чил аут гледаш дека се заебавам цело време, знам за маката ваша, рампа нема да ви дозволат да ставите единствен спас ви е зонското паркирање нормално за вас станарите без пари ќе биде.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1289 на: 02 Февруари 2018, 17:37:14 pm »
Чил аут гледаш дека се заебавам цело време, знам за маката ваша, рампа нема да ви дозволат да ставите единствен спас ви е зонското паркирање нормално за вас станарите без пари ќе биде.

Ok ako se zaebavas, togas no problem. Prosteno ti e :-) ali stvarno neam visok pari za popravanje kola od udari so vrata, od udari od vozenje na parking od x tip. Od vozenje cik cak poso koj kaj stignal se parkira. Taka da forum e ova, si pravime muabet. Zakani od bilo koj tip ne se bas dobrodojdeni, poso sekakvi faci ima.
Niti pak mi se davaat pari za rampi i zonsko. Ama site imame problem vamu, od nie sto ziveeme, do fico nekoj sto mu se derel za parking do site. Taka da toa e toa. Niedno resenie ne e idealno, ama sekoe e podobro od sega.
Krajno koj saka neka krsi, neka busi gumi, neka grebe koli, sekoj si odgovara za svoite postapki. Toa dali ke odgovara pred sud ili na ulica, zavisi od dlucaj do slucaj, koj kakva srekja imal.