Автор Тема: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.  (Прочитано 253279 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
Одг: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.
« Одговори #1230 на: 01 Февруари 2018, 19:30:07 pm »
Trebit nekoja droga da klat shto tera na empatija... Vo vodovod ili vazdushno, bez razlika...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #1231 на: 01 Февруари 2018, 19:34:12 pm »
Змија да ги апне или метеор да не бапне.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1232 на: 01 Февруари 2018, 19:37:24 pm »

Отсутен ghost555

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 140
« Одговори #1233 на: 01 Февруари 2018, 19:38:47 pm »
Ќе го реши општината на најпедерски начин паркирањето,ќе стави да се плаќа за сите,освен за станарите.Вработените кој ги ебе,иако фирмата каде што работат плаќа данок и од тие пари се слева и во општинската каса.Најпедерски,зашто не плански издава дозволи за градење,па после кога ќе дојде затка,оп тури им го да си плаќаат.Проблемот и те како може да се реши,ако се има знаење и се сака,без да се вработуваат партиски војничиња како задолжени за паркинг.Центар е друга прикаска,ама во сите останати населби да се плаќа паркинг е моронски и пљачка на народот.
Kupi stan do citymall, zivi mesec dena, pa posle te ocekuvam da pises na temava malku ... moze ke se premislis i prosvetlis malku. Btw valda i za firma ke ima obezbedeno nekolku parking mesta, poso i toa e nedviznost/stan sto se naogja tamu, ama da dojdes da se k**cis so dzipot, da blokiras 100 parking mesta, a da si stisnat za 40 denari vo Citymall, e toa e pedersko. pozdrav

Не викам дека се во право тие што така блокираат, но тој што купува стан до сити мол треба да биде свесен дека ако нема приватна гаража која е или подземна или некако заградена, ќе си има проблеми. Кога државата не води грижа дека неможе да се гради толку многу згради за живеење до толку прометни места, можеш ти како поединец да си пресметаш дека тоа место ќе има проблеми со паркинг место поради фрекфенцијата на луѓе кои се движат таму и крајно лошиот план со градење на милион објекти еден до друг.
Hint - Osven nekolku novi zgradi, vklucuvajki go i Citymall, poveketo vo toj krug se stari zgradi (bez moznost da kupis parking mesto, a i nekolkute parking mesta koi se pod zgrada veke se kupeni i se koristat od garazi do mesto za cuvanje ajvar). Jas kako "provincijalec" stanot go imam preku 20+ godini, uste koga na mestoto od Citymall postoese sala Partizan ... Taka da ne trcajte mnogu so zaklucocite

Се извињавам за трчањето со заклучокот, прилично агресивно настапуваш со одговориве на најнормална дискусија но во ред, твоја работа. Повторно тоа што неможеш да си купиш гаража а како што и самиот кажа дека има неколку нови згради, е одговорност на општината што наместо да го остави тоа место за паркинг дали слободен или паркинг место кое може да се откупи, решиле да заработат некој денар и они и инвеститорите па уште некоја зграда да направат.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #1234 на: 01 Февруари 2018, 19:45:40 pm »
N P. Neznam aerodrom kako e, ama vo momentov vo k3 i k4 e malku uzasno za ziveenje. Parking nema, cist vozduh uste pomalku, taka da dokolku nekoj razgleduva stanovi za kupuvanje, podaleku od ovde :-)
Btw mi pukna filmot koga na Black Friday cel parking ni bese zafaten, pa komsiive parkirale privremeno da pocekaat nekoj da izleze pred zgrada, tie da vlezat, vo megju vreme doagja pajak na 3 im digaat koli, na dvajca kazna za nepravilno parkiranje im pisuvaat, bitno supacite sto bea vo city mall ili okolni birtii zastedija 40 denari. Taka da ete zosto agresivno nadtapuvam

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8692
  • Пичлеме
« Одговори #1235 на: 01 Февруари 2018, 19:49:28 pm »
I jas segde plakjam pa ne se bunam. Ako e free parkingot ne zloupotrebuvam so parkiranje na trotoar, treva, pred necij dvor/garaza, ostavanje na sred ulica i tn. Bez razlika dali e nekoj od metropola, selo, grad, Milky way galaxy... Common sense e da ne poprecuvas drug so tvoite postapki. Vo zgradava moja ima luge i rodeni vo Sk i dojdeni od nekade, uste frlaat gjubre od prozor. Taka da ... Nikoj ne bara nikogo da se ubie, samo malku common sense, deka ne si sam na svetov, tuku se naogjas oprkruzen so luge i deka pozelno e malku oset da se ima i malku koristenje na mozok/logika za da si tece zivotov bez problemi
Исто и јас, плаќам насекаде и внимавам да не попречам некоја рампа, некој тротоар, визба, бункер... ама ретко кој го прави тоа. Ајде да речеме еден дел од клубов, заради постојано повторување на некои ствари, ќе поднаучи малку совесно да се однесува... мене ми се имаат смеено кога сум ја препаркирал колата затоа што на двете страни немало исто растојание од белата линија обележана за паркинг:
- Да бе, да ја наместам вуспич, да ме слика некој па после да ме дупат на форум...

Али општо се' е станато калкурница, секој само за себе си гледа, 0 толеранција и на секој само неговото е битно:
- Се брзам, можи преку ред?
Да бе, јас пак имам време на претек, па поклон го давам.

На семафор свири ли свири осмата кола позади тебе, чиниш се спрема да прелета, па те предупредува да не тргнуваш, за да не падни на тебе кога ќе слетува.

Невнимателни пешаци, нетрпелливи шофери, неваспитани ученичиња (секој ден гледам како на црвено преминуваат булевар, им свират коли, овие се клештат како којзнае колкава смешка да направиле... кој е крив? Татко им и мајка им, да им го турам и на двајцата!).

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1236 на: 01 Февруари 2018, 21:09:05 pm »
Nego neka ni e na pomos denov utresen, pa za parking kje se snajme :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43718
  • Il Moderatore
« Одговори #1237 на: 01 Февруари 2018, 21:32:57 pm »
Абе знам за кај нас во првинцијата, ама мислев во метрополата да не се подруги законите, пошто метропола, дрн дрн...

а бе тоа зградине се у атар на лисиче, така да не си мрднал многу поблиску до некрополата :P

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #1238 на: 01 Февруари 2018, 22:30:04 pm »
Јас плаќам плус за гаража, да не му го земам на некој паркингот општински од татка му оставнина што му е... ми паркираат пред гаража понекогаш, па ме интересира дали можи да убивам? :)

Шо дека ќе го убиеш. Пак колата ќе му остани паркирана пред гаража.
Ќе треба после со посмртница некој да ја премества.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #1239 на: 02 Февруари 2018, 00:18:59 am »
Ќе дојдат од Боговиње ќе ја земат. Поажурни се од пајак.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
« Одговори #1240 на: 02 Февруари 2018, 06:52:13 am »
@ficomk  Daj si otkaz i nema da se zamaras koga nekoj ke te iskara. Ete ti go resiv problemot so parkingot sto go imas vo Karpos, isto kako i ti mene sto mi go resi. Poz
а што не си купиш паркинг место рецимо у сити мол,како јас што си имам купено кај мене у зграда,и решен ти е проблемот.За 3000 евра ќе се најде убаво место.Ем сакате бесплатен паркинг денар да не сте плателе,ем се буните и ако некој друг ви паркира.Тоа што службите не си ја вршат работата и е башибозук,ич не сум јас крив,нити па допринесувам за истото.Проблемот на друго место барајте го,а не кај тие што работат во околината на сити мол и паркираат таму.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1241 на: 02 Февруари 2018, 08:14:19 am »
Dadi si otkaz. Imas novo lisice eden kup firmi, ako te biva ke najdes rabota, sto i da rabotis. Pozdrav
p.s. - ич не сум јас крив,нити па допринесувам за истото - gledas deka doprinesuvas, te opomenile. Moli se uste da te opomenuvaat, da ne preminat na dela.
« Последно менување: 02 Февруари 2018, 08:19:52 am Inter1 »

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6743
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1242 на: 02 Февруари 2018, 08:19:27 am »
Среќен празник на сите што паркираат како паркингот да е само нивни

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 450
« Одговори #1243 на: 02 Февруари 2018, 13:03:46 pm »
Dadi si otkaz. Imas novo lisice eden kup firmi, ako te biva ke najdes rabota, sto i da rabotis. Pozdrav
p.s. - ич не сум јас крив,нити па допринесувам за истото - gledas deka doprinesuvas, te opomenile. Moli se uste da te opomenuvaat, da ne preminat na dela.
Ако паркингот е јавен, а не пред зграда, не гледам зошто Ficomk би напуштал работа. Тоа е јавна површина и на тебе ти припаѓа исто колку и него. Низ Карпош има доста коли што стојат запуштени со години, тие не сметаат повеќе од неговата? Малку е наивно да му речете дека треба да си плати паркинг за цело работно време ако има бесплатен јавен паркинг.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #1244 на: 02 Февруари 2018, 13:13:07 pm »
Ако паркингот е јавен, а не пред зграда, не гледам зошто Ficomk би напуштал работа. Тоа е јавна површина и на тебе ти припаѓа исто колку и него. Низ Карпош има доста коли што стојат запуштени со години, тие не сметаат повеќе од неговата? Малку е наивно да му речете дека треба да си плати паркинг за цело работно време ако има бесплатен јавен паркинг.
@Мартин_91 Pa sigurno nekoj ne go opomenal na javen parking deka zagaduva ili smeta. Jas pravam muabet za parking pred zgrada, predviden za stanarite, a na koj parking se parkira koj stigne, osvem stanarite.
Neli malku e naivno da mi pisuva da sum kupel parking vo garazata od Citymall ili da sum go prodadel stanot tamu sto e 20+ godini? Ete procitaj nekolku komentari nanazad. Taka da kako sto toj mi go resi mene problemot, jas negoviot mu go resiv.
p.s. pushtiv mail do CM dali prodavaat i kako parking, vo megjuvreme poso nema drugo resenie, stanarite si sobraa potpisi rampa da se stavi pred zgrada, pa ke se stavi i toa, barem 10 mesta da ima za 60+ stana.
Sega ostanuva uste otkaz da si dade i na site da ni se reseni problemite vo Karpos.
Pozdrav
« Последно менување: 02 Февруари 2018, 13:19:40 pm Inter1 »