I jas segde plakjam pa ne se bunam. Ako e free parkingot ne zloupotrebuvam so parkiranje na trotoar, treva, pred necij dvor/garaza, ostavanje na sred ulica i tn. Bez razlika dali e nekoj od metropola, selo, grad, Milky way galaxy... Common sense e da ne poprecuvas drug so tvoite postapki. Vo zgradava moja ima luge i rodeni vo Sk i dojdeni od nekade, uste frlaat gjubre od prozor. Taka da ... Nikoj ne bara nikogo da se ubie, samo malku common sense, deka ne si sam na svetov, tuku se naogjas oprkruzen so luge i deka pozelno e malku oset da se ima i malku koristenje na mozok/logika za da si tece zivotov bez problemi
Исто и јас, плаќам насекаде и внимавам да не попречам некоја рампа, некој тротоар, визба, бункер... ама ретко кој го прави тоа. Ајде да речеме еден дел од клубов, заради постојано повторување на некои ствари, ќе поднаучи малку совесно да се однесува... мене ми се имаат смеено кога сум ја препаркирал колата затоа што на двете страни немало исто растојание од белата линија обележана за паркинг:
- Да бе, да ја наместам вуспич, да ме слика некој па после да ме дупат на форум...
Али општо се' е станато калкурница, секој само за себе си гледа, 0 толеранција и на секој само неговото е битно:
- Се брзам, можи преку ред?
Да бе, јас пак имам време на претек, па поклон го давам.
На семафор свири ли свири осмата кола позади тебе, чиниш се спрема да прелета, па те предупредува да не тргнуваш, за да не падни на тебе кога ќе слетува.
Невнимателни пешаци, нетрпелливи шофери, неваспитани ученичиња (секој ден гледам како на црвено преминуваат булевар, им свират коли, овие се клештат како којзнае колкава смешка да направиле... кој е крив? Татко им и мајка им, да им го турам и на двајцата!).