Автор Тема: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.  (Прочитано 253223 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.
« Одговори #1155 на: 01 Февруари 2018, 10:29:01 am »
А на посао коа идеш? Кај паркираш?
Невработен сум

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!
                   RRETH JETËS NË MAQEDONI!!!

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1156 на: 01 Февруари 2018, 10:38:45 am »
vo aerodrom,zonskoto ne ja rastereti guzvata. ako toa bila poentata i osnovnata ideja, ondak potfrlilo.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен lans

• Редовен
« Одговори #1157 на: 01 Февруари 2018, 10:39:14 am »
Стефан Богоев‏
@sbogoev
Follow Follow @sbogoev
More
Локалната самоуправа останува на ставот дека во Карпош нема потреба од воведување на зонско паркирање на целата територија на Општината.
Она што можеме како локална власт е да ги разгледаме иницијативите, да ја согледаме нивната оправданост и да изнајдеме најсоодветно решение.
VW Passat 2.0TDI 2015
Honda SH150i  2020

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #1158 на: 01 Февруари 2018, 10:44:24 am »
Богац за крадоначалник!

Што се тиче Аеродром, таму мислам дека не беше гужвата од неАеродромци, туку самите станари си ја прават гужвата, па фала богу дека зонско нема да го реши проблемот. Друго е кај Сити Мол, во поголемиот дел од Центар и некои други локации каде многу често има голем прилив на коли кои не се на станарите.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1159 на: 01 Февруари 2018, 10:50:38 am »
Богац за крадоначалник!

Што се тиче Аеродром, таму мислам дека не беше гужвата од неАеродромци, туку самите станари си ја прават гужвата, па фала богу дека зонско нема да го реши проблемот. Друго е кај Сити Мол, во поголемиот дел од Центар и некои други локации каде многу често има голем прилив на коли кои не се на станарите.
Гужвата беше од неАеродромци со Бисер трговскиот. Првото зонско беше таму, па сите бегаа од спроти, се направи зона таму па после кај палма итн.. Се заради трговските објекти беше тоа а не гледам причина во кисела вода на пример зашто зонско кога освен џанаци и дупки на секоја страна друго и нема.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #1160 на: 01 Февруари 2018, 10:52:04 am »
Могуќе да сум грешка за Аеродром, не викам не :)

Иначе се согласувам во целост дека таму каде нема голем број нестанари нема никаква логика и потреба да има зонско.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен lans

• Редовен
« Одговори #1161 на: 01 Февруари 2018, 10:57:02 am »
ja sum vo zelenite odma do capitol.
lugje pocnaa da se parkiraat od kardelj nakaj mzt samo za da ne platat parking, a odat vo biser ili capitol.
nema novi gradbi vo zelenite zgradi,voenite kuli,pelagoniskite. i ne, ne e tocno deka stanarite imale po edna kola pa sea site imaat po dve.
vtoro. se utepaa pari praejki, edna dupka ne popolnija. za pari zimanje nadlezni se, a za odrzuvanje na parkingot: `toa so opstinata`
pa nema podobro, da prais pari od opstinski parking.nit vlozuvass, niti te interesira.
VW Passat 2.0TDI 2015
Honda SH150i  2020

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6743
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1162 на: 01 Февруари 2018, 11:50:32 am »
Колку треба да си идиот да не платиш 40ден паркинг а да одиш на шопинг во најскапото место во скопје

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54988
  • Махер
« Одговори #1163 на: 01 Февруари 2018, 11:52:11 am »
Колку треба да си идиот да не платиш 40ден паркинг а да одиш на шопинг во најскапото место во скопје
Каде првиот саат е бесплатен, да не заборавиме.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
« Одговори #1164 на: 01 Февруари 2018, 12:05:51 pm »
А на посао коа идеш? Кај паркираш?
Невработен сум

za banzai bese prasanjeto...
Deni nekoj vo kam moze da ide :) nekoj moze da raboti tuka, edno vreme so promed nad xxx denari(nekoja stotka) ponistuvaa parking, t.e. besplatno bese ko demek za musterii... Nejse, problemot ne e resen, toa e poentata...

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
« Одговори #1165 на: 01 Февруари 2018, 12:32:34 pm »
У Карпош кај Сити Мол се бунат станарите и кога нема настани во Сити Мол,туку секој ден што паркираме на паркинзите.На некој му сметало што колата ми загадувала,иако паркирана седи 8 саати,изгасена,а комшијата што 10 минути сабајле ја загрева во место не му загадувал.Само дојденците им сметаат,иако секогаш паркирам подалеку од влезовите на зградите,за да можат станарите да си паркираат најблиску до влезовите на паркинзите кои се општински,а не приватни.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #1166 на: 01 Февруари 2018, 12:37:24 pm »
У Карпош кај Сити Мол се бунат станарите и кога нема настани во Сити Мол,туку секој ден што паркираме на паркинзите.На некој му сметало што колата ми загадувала,иако паркирана седи 8 саати,изгасена,а комшијата што 10 минути сабајле ја загрева во место не му загадувал.Само дојденците им сметаат,иако секогаш паркирам подалеку од влезовите на зградите,за да можат станарите да си паркираат најблиску до влезовите на паркинзите кои се општински,а не приватни.

Imate srekja sto samo se bunat ... Da bese vo drug kraj City mall malce vo vozduh ke vi letaa kolite. Drug pat imaj oset i plati si 30 denari od sat ili kolku i da e vo parkingot od City mall ... pozdrav
p.s. ako e opstinski ili besplaten neznaci deka sekojdnevno izzivuvanje treba da se desava tamu ...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29669
    • CARclub.mk
« Одговори #1167 на: 01 Февруари 2018, 13:02:09 pm »
Апсолутно се согласувам. Сити Мол си има паркинг. Првиот саат е бесплатен, а до 4 саати доплатата е 40 денари. Срамота е тоа што се прави со бутањето по тротоари и паркинзи на околните згради.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #1168 на: 01 Февруари 2018, 13:13:02 pm »

Ете јас користам стан одма до Сити мол.
И не ми сметаат коли со таблици РКС, КУ, ТЕ, ГВ, НЕ, СР (според скопјаните, провинцијалци) итн.... сите сметаат шо не паркираат во молот за 40ден. И ги трујат жителите на овие згради.

Живеам во зграда која граничи со Школо и Градинка. Сите ги мразам што доаѓаат со кола, блокираат 3 коли други и го носат детето во училница.
Сакам рампа да има тука, ама не дозволуваат.

btw

http://plusinfo.mk/vest/141827/za-parking-vo-karposh-kje-se-plakja-samo-vo-glavite-na-kuririte?utm_source=daily.mk&utm_medium=daily.mk

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
« Одговори #1169 на: 01 Февруари 2018, 13:22:12 pm »
ја то не разбира, значи секој сакат пред зграда да му е чисто, а тој ко ќе појди некаде да има слободен бесплатен паркинг специјално а него....