Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Пред 2-3 години во Расадник К.Вода имаше анкета (од месна заедница ваљда организирано) дали сме за зонско или не. Јас гласав (пополнив листот) против, ама сеа да има иста таква анкета ќе бидам ЗА, поради тоа што во меѓувреме е таков хаос од "дојденци" кои идат во кладионица, ресторан, аптека, игротека и сите паркираат искривено и фаќаат место за 2-3 коли и ние што живееме таму вртиме и кружиме и бараме слободно паркинг место по 10-15 мин. Така да слободно нека стават зонско ама само за резиденти исто ко у Капиштец што има.
@Banzai dali imas iskustvo/poznavanje, dali za rampite se potrebni nekoi posebni dozvoli od opstina ili mvr ili nekoj drug? ili moze sekoj pred zgrada da stavi?
Цитат: ficomk на 01 Февруари 2018, 12:32:34 pmУ Карпош кај Сити Мол се бунат станарите и кога нема настани во Сити Мол,туку секој ден што паркираме на паркинзите.На некој му сметало што колата ми загадувала,иако паркирана седи 8 саати,изгасена,а комшијата што 10 минути сабајле ја загрева во место не му загадувал.Само дојденците им сметаат,иако секогаш паркирам подалеку од влезовите на зградите,за да можат станарите да си паркираат најблиску до влезовите на паркинзите кои се општински,а не приватни.Imate srekja sto samo se bunat ... Da bese vo drug kraj City mall malce vo vozduh ke vi letaa kolite. Drug pat imaj oset i plati si 30 denari od sat ili kolku i da e vo parkingot od City mall ... pozdravp.s. ako e opstinski ili besplaten neznaci deka sekojdnevno izzivuvanje treba da se desava tamu ...
У Карпош кај Сити Мол се бунат станарите и кога нема настани во Сити Мол,туку секој ден што паркираме на паркинзите.На некој му сметало што колата ми загадувала,иако паркирана седи 8 саати,изгасена,а комшијата што 10 минути сабајле ја загрева во место не му загадувал.Само дојденците им сметаат,иако секогаш паркирам подалеку од влезовите на зградите,за да можат станарите да си паркираат најблиску до влезовите на паркинзите кои се општински,а не приватни.
Цитат: Inter1 на 01 Февруари 2018, 12:37:24 pmЦитат: ficomk на 01 Февруари 2018, 12:32:34 pmУ Карпош кај Сити Мол се бунат станарите и кога нема настани во Сити Мол,туку секој ден што паркираме на паркинзите.На некој му сметало што колата ми загадувала,иако паркирана седи 8 саати,изгасена,а комшијата што 10 минути сабајле ја загрева во место не му загадувал.Само дојденците им сметаат,иако секогаш паркирам подалеку од влезовите на зградите,за да можат станарите да си паркираат најблиску до влезовите на паркинзите кои се општински,а не приватни.Imate srekja sto samo se bunat ... Da bese vo drug kraj City mall malce vo vozduh ke vi letaa kolite. Drug pat imaj oset i plati si 30 denari od sat ili kolku i da e vo parkingot od City mall ... pozdravp.s. ako e opstinski ili besplaten neznaci deka sekojdnevno izzivuvanje treba da se desava tamu ... ти на работа кога идеш плаќаш 8 саати по 30 денари за паркинг?Прочитај што сум пишал и не напаѓајте некој што паркира на јавен паркинг,а не на приватен за да се буните.Ако е ваш паркингот ставете си рампа и решете си го проблемот.Ама истото правете и кога доаѓате во Ново Лисиче кај мене, немој да ми паркирате пред зграда,на општински паркинг.На сопствениот паркинг на зградата,кој е на станарите ќе ве опоменеме и ќе си ја тргнете колата,пошто е приватна имовина,а не општинска.Убаво пишав дека имам разбирање за станарите, и затоа се паркирам подалеку од влезовите и пред зградите,ама пак се наоѓа некој да мрчи за нешто општинско,а не сопствено.
@Busav, Конкретно кај мене у зграда има 4 влеза и 182 стана а 80% од подземните гаражи се купени од дуќанџиите и ги користат како магацински простор
Тоа е тоа македонска работа колата надвор а ајварот мора да е во гаража... Море да сум на власт секој што има гаража, а не ја користи за да ја паркира колата одма му ја запленувам гаражата и ја донирам на некој што ја нема
Вие со становите, требало да си мислите на паркинг кога сте купиле стан од 7-80.000 евра. Му се мочам у станот ако немам ЗАГАРАНТИРАНО мое паркинг место. Се враќаш у 17:00 од работа, и вртиш 20мин за паркинг ? Греота. Продајте станот и напрајте си куќа со двор во приградските населби.