Денес го земав Гетенцето, браникот фабрика го направиле, вратата главниот проблем добро го решиле но со оглед дека не фарбаат на флеки па мораше цела врата да се фарба имаше и две зуцки и дечкиве не ги средиле. Никола главниот на сервис доста коректен ми рече остави ја ќе ја преправат. Пак фарбање пак ебавање неможев да влегувам у тој филм ..
Браникот кошташе 7000 исто и вратата. Интересна работа после сударот кога отидовме у Еуролинк забележавме само мало напукнување на бојата десно од таблицата што ми беше чудно со оглед на силината на ударот. Кога отидов у Аутомобиле и кога правеа записник оно под таблицата солидно да ти биде набиено ..
Закључок многу работи треба да се сменат во третиот и четвртиот ешалон во приватниот сектор. И во мојата фирма забележувам некоензистентност на различни нивоа, џабе некој ќе се труди кога некоја алка ќе попушти се руши цел филм ...
И за крај, со оглед дека со Аутомобиле имаме компензанција, поооприлична, прашав за 155-то колку би ме коштало комплетно фарбање. 800 еура ... Много је куме !