Автор Тема: Фарбање  (Прочитано 205826 пати)

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1000
Одг: Фарбање
« Одговори #585 на: 13 Април 2020, 18:40:20 pm »
Зависи колку добро сакаш и колкава кола. Колку повеќе ќе платиш толку подобро. 100 евра панел е минимално, а да нема големи проблеми со фарбањето.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #586 на: 13 Април 2020, 19:34:04 pm »
Едно прашање до поупатените и поискусните....

Неам никакво познавање на тема фарбање...

Колку (барем од прилика) кошта фарбање на цела кола?

После градот пред неколку години, лакот е испукан на повеќе места и се повеќе се шири... Од ситни точки, стануваат се поголеми флеки...

Удираници, скршеници и пукнатини има само 2, не многу големи... Другото е ситни гребаници, испечена боја на кров, излупен лак и слично...

Sent from my Mi 9T Pro

Мене најефтино што ми кажале било 500 евра за неметалик боја, сосе сите корекции. Е сеа колку слоја боја ќе мавнат, дали ќе налепат прашинки додека фарбаат...
Кај мене исто е со последиците од градот, едино лакот е избледен на кровот. Така ако нешто правам, само тоа.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3905
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #587 на: 13 Април 2020, 21:31:17 pm »
Во секој случај не барам ПЕРФЕКЦИЈА... Колата е ипак 15години стара, сигурно нема да ја правам "КАКО НОВА", "ФАБРИКА" или слично. Земајќи го у обзир фактот у какво стање е бојата сега, се ќе биде подобро од сега...

Културно, и фино да е средено, и да не кошта колку пола кола...

Не е цела кола ХАОС, има доста панели и делови што се добри. Али ете, да речеме дека ќе треба цела кола да се фарба... Деновиве ќе фатам и да прошетам, малце подетално да се информирам.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #588 на: 13 Април 2020, 21:34:05 pm »
Зависи која/колава кола и каква боја. Во асолен сервис, би очекувал помеѓу 700 и 1000 евра за цела кола.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3905
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #589 на: 13 Април 2020, 21:35:08 pm »
За Меривата прашувам... Би било пожелно истата боја што ја има сега да остане... :D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #590 на: 13 Април 2020, 21:35:14 pm »
Ако сакаш можам да сликнам или повели да видиш еден мал дел кај другата кола како е направено за смешна сума.
Моите замерки ти ги кажав.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #591 на: 13 Април 2020, 22:12:11 pm »
Препорака за фарбање и спремање добри цени, претхнодно го пофалија местото кај што работи, сега има свое место за работа па да ви го предложам. Претставете се дека сте од кар клуб Маријан со Сидот ви го дал бројот.

Маријан Скопје
078-932-626

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #592 на: 13 Април 2020, 23:39:53 pm »
За Меривата прашувам... Би било пожелно истата боја што ја има сега да остане... :D

Мислев за дали има завршна обработка (металик, обична итн.), и секако, самата боја дали е специфична или не, арно ама, регуларна сиво/сребрена не ќе да е некоја егзотика :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
« Одговори #593 на: 18 Април 2020, 16:08:45 pm »
Дали некаде сте сретнале кај нас безбоен лак 2К(дво компонентен) во спреј. Постои низ светов има активатор на долната страна од лименката.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5855
« Одговори #594 на: 18 Април 2020, 16:14:45 pm »

Мислев за дали има завршна обработка (металик, обична итн.), и секако, самата боја дали е специфична или не, арно ама, регуларна сиво/сребрена не ќе да е некоја егзотика :)
Оваа ако ти заврши работа...
http://auto5.mk/motip-boi

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43718
  • Il Moderatore
« Одговори #595 на: 18 Април 2020, 16:19:22 pm »
Дали некаде сте сретнале кај нас безбоен лак 2К(дво компонентен) во спреј. Постои низ светов има активатор на долната страна од лименката.
Јас не сум сретнал, а сум барал. Веројатно најзгодна работа е од овие што мешаат лакови и ги пунат во боци да ти стокми боца со безбоен лак и харденер (хартер шо го викаат „професионалците), која ќе ја искористиш во наредните ден-два.
Мене ми стокмија тие во ѓорче безбоен лак, меѓутоа испадна бетер од сируп за лимунада по мекоќа и време на сушење. Треба да пробам со дечките у Аеродром, поасални ми се гледаа.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5555
« Одговори #596 на: 18 Април 2020, 16:24:45 pm »
Нема барав и јас насекаде,  едино да ти наполмат како шо вели Симо.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #597 на: 18 Април 2020, 16:28:26 pm »
Јас не сум сретнал, а сум барал. Веројатно најзгодна работа е од овие што мешаат лакови и ги пунат во боци да ти стокми боца со безбоен лак и харденер (хартер шо го викаат „професионалците), која ќе ја искористиш во наредните ден-два.
Мене ми стокмија тие во ѓорче безбоен лак, меѓутоа испадна бетер од сируп за лимунада по мекоќа и време на сушење. Треба да пробам со дечките у Аеродром, поасални ми се гледаа.

Сум земал од ѓорче исто искуство тиква беше. Кој се тие во аеродром?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43718
  • Il Moderatore
« Одговори #598 на: 18 Април 2020, 16:32:28 pm »

Сум земал од ѓорче исто искуство тиква беше. Кој се тие во аеродром?
Овде:
https://www.google.com/maps/@41.989372,21.4534431,3a,27.5y,204.8h,86.08t/data=!3m6!1e1!3m4!1sy4em4ljDD29hTfbOuOQlGw!2e0!7i13312!8i6656

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #599 на: 18 Април 2020, 17:48:31 pm »
Ако сеуште на некој му треба, ги контактирав Max mayer моментално немаат очекуваат за недела две да имаат.