Момци сакам да го фарбам тракторот дома,станува збор за MF 135,лимариски е ок само шо е изгорена бојата,сакам да го освежам така би го вратил во живот 🙂.
Имам компресор 50л,сет еинхел со манометар,дувалка,пиштол за фарбање (на дизната не пишува каква дизна има пиштолот,тоа е минус за еинхел).
Пиштол за фарбање гледав од Инго 1.4 дизна 1400 денара,ако имате некоја подобра опција од овде за пиштил со 1.3 дизна пишете.Потенцијал за фарбање имам доста,работев на индустриско фарбање и стекнав искуство со рачето 🙂.
За стругање имам машинче,хартии за стругање имам моментално К120 и К240,ако треба погруба и пофина слободно пишете не е проблем да се земе.
Е сеа за фарбата бидејќи оваа не е кола незнам дали да одам од тие фарбите 3 во 1 (антирост,подлога,боја) или како шо читав мислам на тракторите се користи синтетичка боја,ако грешам некој нека ме исправи.
Исто и за ауспухот ќе ми треба боја отпорна на температура,неа веројатно би ја земал во спреј ако е можно,да не шлакам пиштол за малку 😁.
Боите би сакал да бидат на нитро база бидејќи брзо се сушат,маслените сакаат многу чекање.
Кој шо знае нека ме упати во постапката,бидејќи возило немам никојпат спремано онака по ред шо треба да се работи.
На крај оваа е DIY проект не е нешто да излезе како од фабрика 😁,кој шо имате предлози слободно пукајте 😃.
Може треба да отворам тема "DIY MF 135"
На крај некоја слика од макината,на 3-та слика се гледа оти скроЗ некаде се рони бојата 😁
Sent from Poco X3 NFC using Tapatalk