Автор Тема: Однос кон купувачите во салоните на автомобилските импортери  (Прочитано 65695 пати)

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2176
Точно дека треба да припазат, ама со нивната неуслужност одвраќаат луѓе на кои им е сеедно што ќе купат (или не им е многу битно). Тргнал да купува Ево, на крај ќе купи Фиат Линеа. Ако сакам (ама навистина да сум луд по колата) да возам Ево, ќе возам па какви сака нека се продавачите. (Мое мислење кое би го применил при купување на ново возило)

Па да де. Јас го направив токму тоа. Само што фино лепо си отидов у друг салон и ја купив истата кола.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Е тоа е веќе друга работа. ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Море да имам кеш ако треба сам ќе ја истерам Џулиетка од салон...

Ич кур не ме боли како се однесува некоја невоспитана будала..

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Однос кон купувачите во салоните на автомобилскит
« Одговори #93 на: 06 Октомври 2013, 15:12:31 pm »
Najdobar odnos imaat vo Euroimpex.
Vo Grcija sum premnogu zadovolen a od dilerot na Peugeot vo Bugarija TOP. Dobiv test vozenje na peugeot ION.
Vo Bayern Katastrofalen odnos imav vo salonot na SEAT ! Ne mi se veruvase deka sum vo Germanija.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Морам да ги „пофалам“ Аутомотив груп.

Одам со Твингото на редовен сервис (10к км). Доаѓам таму. Мре пречекува униформиран тип со зборовите: Кажи!
Велам, за редовен сервис.
- Закажано имаш?
Велам: немам.
- Ааааа нема шанса ако не си закажан, теорија нема.
Добре де велам, не е проблем. Ајде да закажеме. (беше Петок)
- Вторник во 10.
Добро, вторник во 10.
- Колку километри има поминато?
Велам 10.200.
-Окејк резервиран термин.

Доаѓам во Вторник:
- Кажи!
Велам што да кажам бе, имам закажано за сервис.
- Дај клучевите, колку има мпоминато?
10.300
- Еве ти работен налог за прием во сервис утре ќе биде готово.

Океј, влегувам во такси и се враќам. Таман доаѓам до Александар палас ете го ѕвони телефонот.
Ало?
- Дечко зошто СИ го донеЛ реново на сервис?
Велам: па редовен сервис, и тоа прв.
- АБЕ, твинго се сервисира на 15.000 километри.
Велам: во сервисната книшка пишува на 10.000
- АБЕ 10.000 е за дизел, 15.000 е за бензинец.
Велам: не, не пишува така, пишува на 10.000 км и дизел и бензин.
- Не, грешка си.
Па кој кур (му свикав) два пати доаѓам, три пати запишувате таму, никој не се најде стручен да ми каже или ти ме јебеш сега?
- Не знам, не можам да коментирам.
Добро велам ќе се вратам.

Се враќам и гледам три камиони само што дошле со нови Реноа, влакно нема место каде да фрлиш.
- Еве ти го земи си го, дојди кога ќе наоправи 15.000км.
Велам, слушај, налогов ќе го чувам, немој да си ми рекол после дека имам проблем со гаранцијата, глави ќе летаат.
- НЕМА ГАЈЛЕ, БРКАЈ РАБОТА!
Велам, како да бркам работа кога сте ги паркирале камиониве на излезот од гаражата. Како да излезам?
- ЧЕКАЈ!

Си се сврте и си отиде. Чекав уште 10 минути па го тргнаа камионот откако дојде еден лут сопственик на Кашкаи, кој не решив ништо да го прашувам со оглед на тоа колку беше накурчен на сервисот.

Однос кон клиенти: Н У Л А !!!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Таков им е односот кон тие што возат Twingo ;) Оние што купуваат вел сатис, поарно поминуваат :D :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Од кај знае он што возам кога на врата ме дочекува со: КАЖИ! ?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
одма се глеа, не си бил напизден. Оние со вел сатис или лагуна влегуваат у сервис напиздени ;D ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Cudna pojava e makedonstinata!

Ako si premnogu rude, ne go biva.
Koga si premnogu ljubezen i toa ne go biva, imas odma komentar, "aaaa ovoj sve ke napravi i kaze samo da ni gi zema parite", i toa go imam cueno.

Ali vo princip mnogu podobro poljubezen nego da te preceka so kazi.
Jas kako nadreden primer, go cujam taka da primi musterija, i momentalen otkaz dobiva, se znae red.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Штета за Рено.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
одма се глеа, не си бил напизден. Оние со вел сатис или лагуна влегуваат у сервис напиздени ;D ;D

Тоа е уште полошо. Ако некој е идиот, ќе си остане идиот и си знаеш дека е идиот, нема да ти пречи пошто го знаеш. Некој кој е селективно идиот знаеш дека не треба да му веруваш пошто е селективен. Ако тој ги дочекува тие со Велсатис со симнати гаќи а другите ги дочекува со дигнато куре може да си добие клоца по јајца и тоа со гол г’з надвор на улица. Мочко.
Калеников ќе дознае за ова секако.... иако секој втор таму е калеников

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
Наредниот пат ако случајно наидеш на таков однос,одма ќе го побараш Калеников и ќе му раскажеш за случкава,верувај дека многу брзо ќе се сменат работите.Штета што мора така да се постапува ама тоа е тоа,еднаш ќе мора да ги изеде некој од вработените за да се средат работите.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Па добро бе да му е&ам... Работев за е&ани 150 ден. дневница и секој ден насмеан велев “Здраво, повелете“ по не знам колку пати во ден.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Едно време труев околу тоа да се најде замена за овластениот во Тојота ... и по се испадна дека госпоѓата што ми се жалеше за нивниот „третман“ на возилата било вистина.

Имено, нашиот сервис на Тојота дошол до револуционерно откритие т.е. измислиле невидлив филтер за полен. Како дошле, ќе се запрашате. постапката иде вака:

1. колата и доаѓа време за редовен сервис.
2. Колата ја носите
3. Колата ја зимате
4. При првиот момент на менување на филтер за полен надвор од нивниот сервис (или случајна проверка за состојбата од страна на некој ко мене) констатирате дека вградениот филтер го нема т.е. или истиот е невидлив, или добро му послужил за екстра заработка на некој од сервисерите.

Прашање е и дали некој од останатите филтри е сменет ...