Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 477652 пати)

Отсутен AND_031

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 399
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #1485 на: 01 Април 2016, 15:32:21 pm »
Nishto, Golf e toa, ne se rasipuva :)

Edit: Kako sakash nekoj od ovde da ti kazhe shto se treba da se smeni ? Odnesi ja kolata vo servis na koj shto mu veruvash, tie ke ti kazat ima li na prednica neshto ili ne, ke gi vidat filtrite za vozduh i polen, mislm toj na lance beshe motor ke go vidat i toa itn ...
Не сакам да ја носам во официјалниот сервис затоа што сум крајно разочаран од нивната услуга, со какви ситни измами се служеа иако од нив ја земав колата како половна не мислам никогаш веќе да им ја оставам, поверојатно ќе е да ми остане уште без некој дел отколку да ја направат, големо разочарување за овластен сервис.
Инаку фала на сите за советите веројатно и така ќе ја однесам кај приватен мајсторот кај кој ја севисирав и минатата кола да видам што ќе каже.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #1486 на: 01 Април 2016, 16:22:36 pm »

Edit: Kako sakash nekoj od ovde da ti kazhe shto se treba da se smeni ? Odnesi ja kolata vo servis na koj shto mu veruvash, tie ke ti kazat ima li na prednica neshto ili ne, ke gi vidat filtrite za vozduh i polen, mislm toj na lance beshe motor ke go vidat i toa itn ...
Не сакам да ја носам во официјалниот сервис затоа што сум крајно разочаран од нивната услуга, со какви ситни измами се служеа иако од нив ја земав колата како половна не мислам никогаш веќе да им ја оставам, поверојатно ќе е да ми остане уште без некој дел отколку да ја направат, големо разочарување за овластен сервис.
Инаку фала на сите за советите веројатно и така ќе ја однесам кај приватен мајсторот кај кој ја севисирав и минатата кола да видам што ќе каже.
Каиш ако има тогаш тој.
Свеќици нови.
Задни чаури за виљушки сигурно се скинати веќе. (ДА СЕ ПОДМАЧКА СО СИЛИКОНСКА МАСТ! инаку ќе квичи и ќе вади звуци)
Гумици на баланс-штангла и тие може да се јабана. (ДА СЕ ПОДМАЧКА СО СИЛИКОНСКА МАСТ! инаку ќе квичи и ќе вади звуци)
Пакни напред и дискови, ако викаш не се сменети. (ДА СЕ ПОДМАЧКА СО БАКАРНА МАСТ! инаку ќе квичи и ќе вади звуци)
Назад ако се дикови исто како напред, ако се добоши само папучи да се сменат.
Антифриз да се провери до колку оди во минус и дали е нивото океј.
Гумите да се види колку имаат милиметри шара и дали се за мењање.
Резерва сијалички земи си комплетче зошто цркаат средните H7 и задните позиции и кочници.
Резерва осигурачи едно комплетче за во фиоката исто.
Да се види прскалките за вода да не се бигоросани и да се става исклучиво средство за миење шофершајбна, а не вода од чешма со бигор.

И спремен за наредни 100к.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4219
« Одговори #1487 на: 01 Април 2016, 17:08:42 pm »
Дени, Џонтра викаше катастрофа бил 1.4 моторот... да не си грешка нешо?  ???

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 231
« Одговори #1488 на: 03 Април 2016, 14:49:37 pm »
1.4 TSI катастрофа.Овој е обичен 1.4

Отсутен AND_031

• Јуниор
  • **
« Одговори #1489 на: 03 Април 2016, 22:53:02 pm »

Каиш ако има тогаш тој.
Свеќици нови.
Задни чаури за виљушки сигурно се скинати веќе. (ДА СЕ ПОДМАЧКА СО СИЛИКОНСКА МАСТ! инаку ќе квичи и ќе вади звуци)
Гумици на баланс-штангла и тие може да се јабана. (ДА СЕ ПОДМАЧКА СО СИЛИКОНСКА МАСТ! инаку ќе квичи и ќе вади звуци)
Пакни напред и дискови, ако викаш не се сменети. (ДА СЕ ПОДМАЧКА СО БАКАРНА МАСТ! инаку ќе квичи и ќе вади звуци)
Назад ако се дикови исто како напред, ако се добоши само папучи да се сменат.
Антифриз да се провери до колку оди во минус и дали е нивото океј.
Гумите да се види колку имаат милиметри шара и дали се за мењање.
Резерва сијалички земи си комплетче зошто цркаат средните H7 и задните позиции и кочници.
Резерва осигурачи едно комплетче за во фиоката исто.
Да се види прскалките за вода да не се бигоросани и да се става исклучиво средство за миење шофершајбна, а не вода од чешма со бигор.

И спремен за наредни 100к.
Kоја марка на свеќици денес важи за поквалитетна? На времето знам дека NGK ги фалеа многу. Инаку денес сменив жмигавец во ретровизор на Голфот и јес да е пипава работа али успеав на своја рака да го сменам без никаков проблем.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4219
« Одговори #1490 на: 04 Април 2016, 08:44:00 am »
NGK или Bosch

Отсутен AND_031

• Јуниор
  • **
« Одговори #1491 на: 05 Април 2016, 23:15:02 pm »
Што би можело да биде колата да вибрира некаде на 110-130км/х, над и под оваа брзина нема никакви вибрации а вибрациите ги има и во лер и под гас?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1492 на: 05 Април 2016, 23:24:12 pm »
Тркало

Отсутен AND_031

• Јуниор
  • **
« Одговори #1493 на: 05 Април 2016, 23:24:43 pm »
Тркало
Треба да се центрираат?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1494 на: 05 Април 2016, 23:27:54 pm »
Шпекулирам дека некој бандаж е искривен или гума искривена. Не е до центрирање.

Секако може и да е друго, ама прво тоа ми личи.

Отсутен AND_031

• Јуниор
  • **
« Одговори #1495 на: 05 Април 2016, 23:57:57 pm »
Шпекулирам дека некој бандаж е искривен или гума искривена. Не е до центрирање.

Секако може и да е друго, ама прво тоа ми личи.
ОК ќе одам на вулканизер да проверам, инаку може и нешто по сериозно да е ?
BTW жмигавецот што го менував (LED во ретровизор) после 2 дена пак не работи. Што му е мајката, да не може инсталацијата да ги гори?

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #1496 на: 06 Април 2016, 18:15:56 pm »
Дечки, кажете некој добар авто лимар, кој би можел да соголи цело возило, да санира корозија кај што е потребно и да се нанесе заштита, а воедно и да смени претходно ново купени прагови крила и врати, спремање за фарба и фарбање во брз/кус период...

Значи не прашувам цена, туку некој кој познавате што е добар а брз, возилото ќе треба да биде средено во што е можно пократок период
No turbo, no fun :)

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 762
« Одговори #1497 на: 06 Април 2016, 18:38:05 pm »
Ke ti pisam broj do vecer

Отсутен AND_031

• Јуниор
  • **
« Одговори #1498 на: 07 Април 2016, 22:19:30 pm »
Денес пак го размонтирав ретровизорот за да го проверам лед трепкачот што не работи и проверив со фазомер пинот си работи ОК па логично е дека трепкачот изгорел (за 2дена) можно е некако струјното коло да го гори или сепак е до неквалитетен дел, да не се залетам пак да купам па пак да ми изгори.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1499 на: 07 Април 2016, 22:20:23 pm »
Нечинел делот.