Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 669764 пати)

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #2670 на: 30 Јуни 2021, 15:51:19 pm »
Pa mislam deka ne mora site snimki da gi davaat, od 50 snimeni ke pustat za onie 45 sto nemale na kogo da se javat.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7638
« Одговори #2671 на: 02 Јули 2021, 09:12:39 am »
Реално моментално е 90% потешко да се спасиш од радар/дрегер што те измерил, него пред 3-4 години пример, да не зборам за пред тоа.

Џандарот веќе не го зема твојот мобилен на твоето "еј те бара колега да се слушнете", него ти вика  нека ми се јави колегата на мене директно, нека ме најде ако може, или нека ме побара мојот сменоводител/командир да ми каже да те пуштам.

Значи тоа пуштање не е скроз искоренето, ама е 90% намалено. 

И до пред 2-3 години низ цела МК имаше ~15тина радари и ~15 дрегери. Сега има х5.

Внимателно, само динамично и никад у ризик.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55335
  • Махер
« Одговори #2672 на: 02 Јули 2021, 09:21:37 am »
Сеуште си важи +29кмч за паушали, да не го заборавиме тоа.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #2673 на: 02 Јули 2021, 10:07:00 am »
Кинење на казна по телефонски разговор нема никогаш да се искорени овде. Да бееш така до сега сите тиктокери во затвор ќе беа, а не по 1000 видеа да имаат, ама за останатиот дел од ситнава боранија читај народ ако те фатат со радар или дрегер мн тешко можеш да се спасиш. Наводно снимките директно Скопје во централа ги праќале па наводно нема спас.

Отсутен ivanxh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 612
« Одговори #2674 на: 02 Јули 2021, 10:08:41 am »
Додека па јас уште го чекам пликчето за ова:

Ме упецаа со 76 (можеше бетер да биде, среќен сум со ова) денеска на Словенечка, треба да чекам покана за на суд и најверојатно 45 евра ќе биде казната. Бидете внимателни периодов лудница е со џандари, штета што ете и на моја кожа морав да осетам али тоа е.

Ова беше период кога не даваа белешки за да можеш да си платиш сам туку за вакви прекршоци директ на суд те тераат да одиш иако овој прекршок не е за одзимање возачка или слично. Ова мислам месец дена им траеше, па го вратија по старо. А сега, донеле терминали со нив за да можеш на лице место казна да си платиш... мамичето нивно.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #2675 на: 02 Јули 2021, 10:17:25 am »

Ме упецаа со 76 (можеше бетер да биде, среќен сум со ова) денеска на Словенечка, треба да чекам покана за на суд и најверојатно 45 евра ќе биде казната. Бидете внимателни периодов лудница е со џандари, штета што ете и на моја кожа морав да осетам али тоа е.

Ова беше период кога не даваа белешки за да можеш да си платиш сам туку за вакви прекршоци директ на суд те тераат да одиш иако овој прекршок не е за одзимање возачка или слично. Ова мислам месец дена им траеше, па го вратија по старо. А сега, донеле терминали со нив за да можеш на лице место казна да си платиш... мамичето нивно.

И да платиш, ако во казната имаш и одземање на дозвола, пак ќе мораш по судови да одиш. Среќа во несреќа ти се фамозните 29км што ги спомнува Дени. Да те фатеа со 81км ќе ти одземеа и дозвола, вака само со пари ќе поминеш. И пазете секаде има радари. Јбг мн често се селективни, ама тоа е што е

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6406
« Одговори #2676 на: 02 Јули 2021, 11:02:33 am »

И јас истото го чекам од тој период  ко не знаеа кај терат, можи и накај година веќе да врви некој период во летото беше. Како шо разбрав од рекла казала од полицајци дека можно е и никогаш да не стигни ни за на суд ни за плаќање.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен ivanxh

• Јуниор
  • **
« Одговори #2677 на: 02 Јули 2021, 11:11:26 am »

И јас истото го чекам од тој период  ко не знаеа кај терат, можи и накај година веќе да врви некој период во летото беше. Како шо разбрав од рекла казала од полицајци дека можно е и никогаш да не стигни ни за на суд ни за плаќање.

И јас на тоа се надевам, али две опции се: или нема никогаш да стигне, или во месец кога најмалку ја очекуваш и имаш 600 други трошоци.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2678 на: 02 Јули 2021, 12:02:39 pm »
Тие шо имаат пријател или "вујко владика" не ги ни застануваат.Со нив шо прајме?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4413
« Одговори #2679 на: 02 Јули 2021, 12:15:05 pm »
Шо знам еве јас иам пријател па џабе беше. Да бил од старите радари нема проблем ама со новиве не можи.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен ivanxh

• Јуниор
  • **
« Одговори #2680 на: 02 Јули 2021, 12:17:46 pm »
Шо знам еве јас иам пријател па џабе беше. Да бил од старите радари нема проблем ама со новиве не можи.
Толку можел пријателот твој, иначе и те како може  :) Познаник со "повикај пријател" се спаси од +50 во град, упецан од новите радари. За неколку саати и снимката ја избришале и казната му ја скинале. Пак, се сведува на тоа кој го знаеш.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2681 на: 02 Јули 2021, 17:37:51 pm »
Толку можел пријателот твој, иначе и те како може  :) Познаник со "повикај пријател" се спаси од +50 во град, упецан од новите радари. За неколку саати и снимката ја избришале и казната му ја скинале. Пак, се сведува на тоа кој го знаеш.
+50 во град и се спасил?
Дај кажи го кој е, од мојата правда нема да се спаси ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #2682 на: 02 Јули 2021, 18:05:41 pm »
So ke mu napraish? Ke go sledish?

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #2683 на: 02 Јули 2021, 18:08:00 pm »
Ќе му купе маче, да го смири.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен ivanxh

• Јуниор
  • **
« Одговори #2684 на: 02 Јули 2021, 18:16:38 pm »
+50 во град и се спасил?
Дај кажи го кој е, од мојата правда нема да се спаси ;D

Само што фати цура и го гледам смирен е, инаку и Google Maps локација ќе ти дадев  ;D ;D