Автор Тема: Фарови и осветлување  (Прочитано 425096 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
Одг: Фарови и осветлување
« Одговори #885 на: 07 Ноември 2016, 23:50:55 pm »
Нека ти прати некој од Ск по Карго, колку сакаш има овде :) Еве јас ако сакаш ќе ти испратам.
Сега имам Бош, добро осветлуваат и мислам дека разликата е во трајноста. Осрам траат многу повеќе.
Инаку често сум Скопје, не ми текнало да побарам некаде.

Овие ги има?
Во Битола ги нема.
Фала во секој случај.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #886 на: 07 Ноември 2016, 23:51:43 pm »
Има понови :D

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #887 на: 07 Ноември 2016, 23:51:54 pm »
Јас начекав Најтбрејкери пред скоро 2 години, 400 денари пар на (мислам) Лукоил во Ново Лисиче или Аеродром, зависи како се води. Си купив два сета такви, првиот сет ми траеше до пред 2 месеци, во рок од 3 дена рикнаа двете. Си ги сменив и така ја продадов колата, ваљда ќе ужива новиот газда во нив исто толку долго. :)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #888 на: 07 Ноември 2016, 23:53:43 pm »
Има понови :D
Понови, не знам дали и подобри, тоа ми е муабетот, неисптобана работа :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #889 на: 08 Ноември 2016, 00:00:14 am »
Овие ги има?
Во Битола ги нема.
Фала во секој случај.
Има бе другар ќе се најдат. Во Елинг имаш прашано?

Добри се поновите, чак може и подобри. Јас користев 2 пара Плус потоа следниве 2 пара Анлимитед новите. Така да можам да споредам.

Првиот пар најтбрејкер со 2 комада го купив 640 ден на Лукоил, попуст некој. Од тука почна се, натака немам ставено друго освен Најтбрејкери :) Еве сега 4-ти пар ми овој.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #890 на: 08 Ноември 2016, 08:34:13 am »
Н7, Н4 и Н1 лесно се наоѓаат. Терсене се поспецифични изведби, на пример НВ4 какви што има во Лансерот.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
« Одговори #891 на: 08 Ноември 2016, 08:48:10 am »
 морав да исконтактирам директно со увозникот на Осрам за да најдам   HB4 од Најтбрејкерот пошто по специјализираните продавници имаше само обични сијалици

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #892 на: 12 Ноември 2016, 23:57:30 pm »
дај контакт од него, мене ми требаат НВ3 за долги...пиши ми у пп...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 781
  • .
« Одговори #893 на: 15 Ноември 2016, 11:11:46 am »
Вчера саат време се обидов да ја заменам позиционата (таа малата сјаличка од 5W)  кај голфот на левиот фар и лом ги напраив рацете пошо тесно е местото ради кутијата на филтерот за воздух и не успеав  >:(   па денеска ќе ми треба целата таа кутија да ја демонтирам за да имам пристап до таа сјаличка. Сакав да знам дали постојат такви сјалички  што светат бело или 5000к? ( нејќам лед или такви тракатанци, само обична но бела со топлина 5000к, фала

ПС : колата е vw mk5
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #894 на: 15 Ноември 2016, 11:20:11 am »
За позиција:
Ставаш рака, фаќаш кај што се двете жички. Потегнуваш и излегува фасонката. Менуваш сијаличе и ја враќаш фасонката на место. Нема потреба да вадиш фар.

Ако несака да излезе, врткаш малку и дг-дг тресеш на страна и ќе излезе. Правено е да е многу лесно, ако ти испаѓа комплицирано значи нешто утињаш.

Еве како изгледа внатре.

Отсутен Shuriken

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 183
« Одговори #895 на: 21 Ноември 2016, 18:51:18 pm »
Предлог за H4 сијалици што светат подобро од стандардните и траат разумен период?

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 222
« Одговори #896 на: 21 Ноември 2016, 19:29:11 pm »
Предлог за H4 сијалици што светат подобро од стандардните и траат разумен период?

Искрено било кои што можеш да ги купиш во бензиска, или некој друг дуќан за авто делови ќе ти завршат работа. Моментално имам Philips X-treme Vision и сум доста задоволен а исто така сум користел и сум презадоволен (дури и повеќе од филипсов) од Osram night breaker unlimited. Овие сијалици се негде 1200 денари пар, траат малку пократко од други сијалички (мое искуство е околу 2 години), меѓутоа се врвот. Во мојот ум повеќето сијалички над 300-400 денари се задоволителни.
Би ти дал еден совет, многу... АМА МНОГУ голема разлика прави самото куќиште, колку е чиста и продзирна предната пластика од фарот, ако е и барем малку замаглена или изгребана прави значителна разлика во светлина. Од лично искуство ти зборувам.

Отсутен Shuriken

• Јуниор
  • **
« Одговори #897 на: 21 Ноември 2016, 21:41:29 pm »
Искрено било кои што можеш да ги купиш во бензиска, или некој друг дуќан за авто делови ќе ти завршат работа. Моментално имам Philips X-treme Vision и сум доста задоволен а исто така сум користел и сум презадоволен (дури и повеќе од филипсов) од Osram night breaker unlimited. Овие сијалици се негде 1200 денари пар, траат малку пократко од други сијалички (мое искуство е околу 2 години), меѓутоа се врвот. Во мојот ум повеќето сијалички над 300-400 денари се задоволителни.
Би ти дал еден совет, многу... АМА МНОГУ голема разлика прави самото куќиште, колку е чиста и продзирна предната пластика од фарот, ако е и барем малку замаглена или изгребана прави значителна разлика во светлина. Од лично искуство ти зборувам.

Читав дека Osram Night Breaker Unlimited и Philips X-tremeVision траат премногу кратко, што е за очекување со оглед на тоа колку се "оптоварени".
Според Osram, Night Breaker Unlimited би требало да траат најмалку 150 часа или нешто повеќе од 6 дена, додека според Philips, X-tremeVision траат 450 часа или скоро 19 дена, што е драстична разлика и е некако премногу оптимистички. 1200 денари за пар сијалици не е баш најдобра инвестиција со оглед на тоа што ќе треба да ги менуваш на неколку месеци. Во твојот случај, 2 години не се малку, ама животниот век сепак зависи и од тоа колку километри поминуваш на годишно ниво. Можеби би ризикувал доколку ги најдам на попуст.

Дали постои официјален увозник на Osram или Philips сијалици кај нас и каде најчесто купувате сијалици за автомобил од овие два бренда?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #898 на: 22 Ноември 2016, 08:20:22 am »

Јас имам Phillips WhiteVision во H7 комбинација, еве ги возам веќе година и четири месеци и одлични се.

Преку ден гледам да не се пуштени (него да си светат DRL светлата на Голфот), ама и тоа не го пазам константно. Колку вкупно работни саати имаат не знам, ама не се ни замарам.

На времето на Леонот имав Osram Nightbreaker (од првите, не Plus или Unlimited) и цркаа на три месеца.

Отсутен Shuriken

• Јуниор
  • **
« Одговори #899 на: 22 Ноември 2016, 19:55:12 pm »
Јас имам Phillips WhiteVision во H7 комбинација, еве ги возам веќе година и четири месеци и одлични се.

Преку ден гледам да не се пуштени (него да си светат DRL светлата на Голфот), ама и тоа не го пазам константно. Колку вкупно работни саати имаат не знам, ама не се ни замарам.

На времето на Леонот имав Osram Nightbreaker (од првите, не Plus или Unlimited) и цркаа на три месеца.
Ќе ги земам и нив во предвид. Дали во реални услови се забележува некоја посебна разлика во однос на стандардните сијалици? Не знам колкаво подобрување да очекувам кај мене, затоа што се работи за H4 сијалици и постаро возило (2000-та година).

Моментално се мислам меѓу Osram Silverstar 2.0 и Philips VisionPlus, ама нигде не успеав да ги најдам овие две верзии. Ако некој ги видел негде, нека пише.