Автор Тема: Фарови и осветлување  (Прочитано 479677 пати)

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
Одг: Фарови и осветлување
« Одговори #645 на: 06 Август 2015, 15:58:59 pm »
јас моите од макпетрол на партизанска ги земав 1100
Светат барем подобро и побело од стандардниве светла? И со колку келвини ти сЕ?

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #646 на: 06 Август 2015, 16:38:03 pm »
да има значителна разлика светат побело и подолго

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #647 на: 06 Август 2015, 17:56:08 pm »
Мене ми се допаѓаше да возам со запалени светла. Можда не низ град ама на отворено ептен имаше разлика.

Дури и на силно Сонце во текот на летото, возилото е означено и прегледно кога возиш.

Иако и во градска вожња ми се има случено да забележам возило само заради светлата, ама на отворено ептен има разлика.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #648 на: 06 Август 2015, 19:22:01 pm »
Која ви е логокава не можам да ве разберам! Гинеле луѓе ради алкохол, неспособност и остало, па вие ништо не сте придонесувале со палење светла?! И маргинални придобивки се придобивки кога станува збор за човечки живот. Во услови на директно сонце во шофершајбна, кур што ќе видиш кола со сива боја ако нема светла.

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
« Одговори #649 на: 06 Август 2015, 21:04:04 pm »
Дечки неможем да најдем OSRAM cool blue hyper 5000к, неделава ќе одам накај СК нека каже некој каде можем да најдем?? по можност негде во центар близина да не лутам многу. Фалаа однапред

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4064
« Одговори #650 на: 06 Август 2015, 21:09:06 pm »
елинг во кидела вода
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2750
  • Шалабајзер
« Одговори #651 на: 06 Август 2015, 22:46:04 pm »
Малце ќе ви сметам месец дена со кинез ксенон али морав таков да ставам, ќе ви објаснам сега зашто...

Во петокот на 31ви влагам во кола и пуштам светла и гледам оп леви фар не свети џенонот и позиција, односно свети само дугачко, барај пусти штури едвај во саботата најдов продавница кај што работи и има ксенон сијалици али само кинези, па морав да играм на таа варијанта да ги земам тие пошто во понеделникот тргав на одмор, па реков шта буде нека буде...

Пропратно сменив и сијаличка позиција/долго, но само лева, но проблемот ми е што уште вечерта кога возеше стариот према Грција, рикна долгото светло на двата фара, а долгото и средното се на иста, Н6 сијаличка...

Е сега доаѓаме до прашањето, што би можело да доведе до прегорување на сијаличките ??, не е можно во рок од два дена да рикне и средно ксенон и позиција и дугачки, значи има некоја мака, само незнам кај да ја барам, дали во осигурачите или во напонската струја, среќа во Грција се вози без светла дење па да не рикнат пак, тука што ќе правиш ако те фати некоја таква мака сред ноќ кога ќе планирам да се враќам...
No turbo, no fun :)

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
« Одговори #652 на: 09 Август 2015, 13:02:10 pm »
Decki poziciite od kako ke se pregreat toa plavoto na niv isceznuva i posle svetat zolto ... dva para imam picka im mater so da im praam so boja da gi ofarbam ke se ljushti od toploto hhhhh ?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #653 на: 09 Август 2015, 13:06:09 pm »
Да си уживаш.

Отсутен Vlado_78

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 228
    • Pretty Womans from your city for night
« Одговори #654 на: 09 Август 2015, 13:37:34 pm »
Малце ќе ви сметам месец дена со кинез ксенон али морав таков да ставам, ќе ви објаснам сега зашто...

Во петокот на 31ви влагам во кола и пуштам светла и гледам оп леви фар не свети џенонот и позиција, односно свети само дугачко, барај пусти штури едвај во саботата најдов продавница кај што работи и има ксенон сијалици али само кинези, па морав да играм на таа варијанта да ги земам тие пошто во понеделникот тргав на одмор, па реков шта буде нека буде...

Пропратно сменив и сијаличка позиција/долго, но само лева, но проблемот ми е што уште вечерта кога возеше стариот према Грција, рикна долгото светло на двата фара, а долгото и средното се на иста, Н6 сијаличка...

Е сега доаѓаме до прашањето, што би можело да доведе до прегорување на сијаличките ??, не е можно во рок од два дена да рикне и средно ксенон и позиција и дугачки, значи има некоја мака, само незнам кај да ја барам, дали во осигурачите или во напонската струја, среќа во Грција се вози без светла дење па да не рикнат пак, тука што ќе правиш ако те фати некоја таква мака сред ноќ кога ќе планирам да се враќам...
Има шанси да ти е до напонот на стујата во колата, може да варира и тоа да ги рикнува сијаличките. Ако имаш некој автоелектричар во близина тркни нека ти ја провери струјата во колата.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #655 на: 09 Август 2015, 14:04:54 pm »
Decki poziciite od kako ke se pregreat toa plavoto na niv isceznuva i posle svetat zolto ... dva para imam picka im mater so da im praam so boja da gi ofarbam ke se ljushti od toploto hhhhh ?
Фрли ги праксисот, земи си асални, Филипс или Осрам позиции.  Ако најдеш Osram Cool Blue Intense пријави и јас да си купам.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
« Одговори #656 на: 09 Август 2015, 15:27:56 pm »
Фрли ги праксисот, земи си асални, Филипс или Осрам позиции.  Ако најдеш Osram Cool Blue Intense пријави и јас да си купам.
Ам тешко дека ќе најдиме хехех а некој други на сино шо ќе светат да не се распадне како овие знаеш дали има? барем неколку месеци да светат овие за 3 дена почнаа  жолто да светат :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #657 на: 09 Август 2015, 15:30:37 pm »
Има во Carmax во City Mall, 2xx денари две позиции philips blue vision ultra, такви користам сега, па да не претерам, едно 50 пати се подобри од праксис плавите.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #658 на: 09 Август 2015, 15:32:49 pm »
Колку пари се Симо?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #659 на: 09 Август 2015, 15:34:37 pm »
двеста и нешто..
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!