Автор Тема: Фарови и осветлување  (Прочитано 476690 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Фарови и осветлување
« Одговори #180 на: 16 Ноември 2013, 02:46:26 am »
ај сега... сам себе го убијал... па нели бе бугар ТИ ТВРДЕШЕ (ме мрзи да брам кај е ама ако ме напнеш ке ги најдам постовите) дека користиш 24 волтни сијалички за се на колата вклучително и фарови... светат малку послабо ама никогаш нема да прегорат... е ова се твои зборови од а до ш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #181 на: 16 Ноември 2013, 02:51:26 am »
Онак, онак тие осрамот ти што ги имаш ти се на долги светла :) Сигурно дека ќе траат толку. :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #182 на: 16 Ноември 2013, 03:07:32 am »
Онак, онак тие осрамот ти што ги имаш ти се на долги светла :) Сигурно дека ќе траат толку. :)
прчу прчу... колата ретко се вози низ град... многу често е на автопат, а пола од тоа е ноќе... реткост е дење да се иде негде и дење да се врати... прчу бре... 2,5 години се 2,5 години... не се 2,5 месеца... и тераат уште...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20379
« Одговори #183 на: 16 Ноември 2013, 03:09:08 am »
Прц.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #184 на: 16 Ноември 2013, 08:19:28 am »
Онак, онак средното светло свети дење ноќе а долгите светла светат само навечер и по потреба :) Онак, па ти имаш и ксенон па ретко бре онаку кога имаш потреба од долги :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #185 на: 16 Ноември 2013, 11:35:45 am »
Онак, онак средното светло свети дење ноќе а долгите светла светат само навечер и по потреба :) Онак, па ти имаш и ксенон па ретко бре онаку кога имаш потреба од долги :)

прчу бре прчу... поради проблем со очите, ноќно време на автопат возам со точно 4 извори на светлина пута 2 секое. кратки, долги, халогени и додадени екстра јаки рефлектирачки диоди.

заради истиот проблем сега на комбето ке турам ксенони и екстра уште едни сијалици во самиот фар...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #186 на: 16 Ноември 2013, 11:39:54 am »
Дечки дечки, јас имам Гранде Пунто, и да кажам имам искуство со осрам најт брејкер и дека е точно дека траат околу 3 месеци, да си гризнеш од ку'от за парите дадени, е сега на пунтото има голем фар и сакам да му најдам добра Х4ка ама не од оние странските што свети накај плаво , некој предлог.. мислев од aliexpress.com da zemam nekoi cisto da probam

И јас сум со Гранде Пунто, Night Breaker Plus ги ставив на 01 Јуни, 5 и пол месеци веќе светат, секој ден, без никаков проблем...и дај тури тоа колите во гаража ;D

@Onak - Наочари, леќи, ласерска корекција ?
« Последно менување: 16 Ноември 2013, 13:19:55 pm FilipM »
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #187 на: 16 Ноември 2013, 11:42:22 am »
да, носам наочари, леќи немсеам... инаку терминот кој медицината го вели за мојот проблем е кокошкино слепило... многу глупо смешен термин за проблем со очите... а и бројката од луге што патат од овој проблем исто така е голема, многу не ни знаат дека го имаат тоа и мислат дека така треба, зашто за поинаку не знаат...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3234
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #188 на: 16 Ноември 2013, 13:08:44 pm »
jas mislam deka ako nekoj bara potrajna sijalica treba da pobara long life sijalica a ja ima od poveketo firmi i e stvarno potrajna  ;) ;)

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 972
    • nobrain.dk
« Одговори #189 на: 16 Ноември 2013, 13:09:09 pm »
Дечки дечки, јас имам Гранде Пунто, и да кажам имам искуство со осрам најт брејкер и дека е точно дека траат околу 3 месеци, да си гризнеш од ку'от за парите дадени, е сега на пунтото има голем фар и сакам да му најдам добра Х4ка ама не од оние странските што свети накај плаво , некој предлог.. мислев од aliexpress.com da zemam nekoi cisto da probam

дечки дечки.. и јас имам најт брекер и ми траат 2,5 години... дечки дечки, фиат пунто е прогласено со нај лоша електрична инсталација евер... прегорува сијалици како петарди... ама редовно... и да купиш од “странските“ (пошто според тебе овие најт брејкер а и другите што се пордаваат тука, наши се-домашно производство) исти К ти е за пунтото...
пунто или гранде пунто.. има разлика и тоа гранде разлика
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #190 на: 16 Ноември 2013, 13:40:15 pm »
хахахаха... можда има гранде разлика.. можда...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #191 на: 16 Ноември 2013, 15:26:28 pm »
ај сега... сам себе го убијал... па нели бе бугар ТИ ТВРДЕШЕ (ме мрзи да брам кај е ама ако ме напнеш ке ги најдам постовите) дека користиш 24 волтни сијалички за се на колата вклучително и фарови... светат малку послабо ама никогаш нема да прегорат... е ова се твои зборови од а до ш...

Da za pozicija. Za sredno se od kolata kako sto treba da se od fabrika.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #192 на: 16 Ноември 2013, 15:27:09 pm »

Зошто бе онак, три пати еве и обично пунто и два пати гранде пунто, никогаш никаков електронски проблем сум немал. Никогаш.
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 972
    • nobrain.dk
« Одговори #193 на: 16 Ноември 2013, 18:14:47 pm »

Зошто бе онак, три пати еве и обично пунто и два пати гранде пунто, никогаш никаков електронски проблем сум немал. Никогаш.

другар чим имаш гранде пунто, кажи ми имаш ставено лед на таблица, јас ставив од ауто лидер оние еррор фрее ама за месец дена горат
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #194 на: 16 Ноември 2013, 18:18:36 pm »
Гранде пунто (а и пунто ни кец ни два) нема проблеми со инсталацијата. Проблемот е изборот на сијалици. Јас користев Osram Silverstar на стилото, одлична светлина, краток век на траење. По 2-3 пати годишно менував (кај стило е макотрпен процес промената на сијалички). А цена - изгор!
Потоа свртев на Нарва, тие потрајаа 1 година со солидно светло. Јас за една година поминувам околу 20.000км, претежно градска вожња, така да многу саати светење. Изгледа треба да се бираат Osram NightBraker plus, кои даваат одлична светлина и на нив е означено дека имаат „еxtra long life". BTW, на Osram сијаличките, на самата кутија е означено колку траат  во однос на стандардни, а по онлајн каталози може да се сретнат сите податоци, како јачина во лумени и очекуван лајфтајм во работни часови.

BTW, еве го каталогот на ОСРАМ, тука има детални податоци за секоја сијаличка.
« Последно менување: 16 Ноември 2013, 18:33:41 pm Simo - Carrier166 »
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.