[youtuдфгbe]http://www.youtube.com/watch?v=0yVhZVVI9d0[/youtube]
На ваков начин би бил инсталирање на леќа за xenon , инаку без леќа е противзаконски, мада и јас сум заинтересиран на леонов мој да му направам ваква трансформација на фаровите, леќи се наоѓат кај нас у Мк но кој ќе се фати за таа работа 
Каде е противзаконски, се извинувам? Во Германија или во Америка?
Противзаконски било... Страшно.
полека бе??? што се налути??? еве прочитај нешто .......Возилата не смеат на предната страна да имаат светлосни, светлосно-
сигнални или рефлектирачки уреди или материи што даваат светло со
црвена боја, а на задната страна -уреди или материи што даваат светло со
бела боја.
Е сеа како прво, xenon без леќа не бива, се заслепуваат другите учесници во вообраќајот, плус тоа , таа светлина нема фокус и е распостранета насекаде низ патот, како второ: оваа одредба од законот за безбедност во сообраќајот, или поточно за неппочитувањето на оваа одредба следува глоба , зошто??? бидејќи xenon без леќа рефлектира зраци на сите можни страни, е сеа што се тиче германија тунгузија блла бла , не германија, и не тунгузија него во цела Европска унија постоји директива што ја уредува ова проблематика, и таа директива е усвоена од страна на владата на македонија во 2007/08 и станува дел од внатрешен поредок на правото, и допрва ќе се допрецизира и јасно и гласно ќе пишујеееее, селјаци не се возете со xenon без леќи бидејки тоа ги заслепува другите учесници во сообраќајот и точка, а одприлиика знам дека има многу официјални напомени за вакви случаеви, а за глоби не сум чул
(2) Одредбата од ставот (1) на овој член, во однос на светлото со бела