Автор Тема: Фарови и осветлување  (Прочитано 376510 пати)

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 222
Одг: Фарови и осветлување
« Одговори #1080 на: 14 Јуни 2017, 10:17:41 am »
Сега сум на регистрација, ги замолив да ги дигнат малку фаровите и им требаа буквално 20 секунди з двата фарови, многу љубезни.
« Последно менување: 14 Јуни 2017, 11:51:24 am Стефан_Т »

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4756
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1081 на: 14 Јуни 2017, 11:03:03 am »
Монтирани Phillips Whitevision Н7 кратки, долги и w5w позиција. Не успеав да сликам споредбa со претходниве јбг.

Првични субјективни импресии:

Не се бели како што се претставени на кутијата. Тоа ми одговара, мислам дека се идеална температура за халогенка без лупа (3700к) односно не бодат очи и не им сметаат на останатите. Не се жути ко обичните ама и далеку се од бели.

Средните светат многу поинтензивно. Со претходните сијалички фаровите ми беа наместени на највисоко, сега се на средина, повисоко нема потреба затоа што предизвикуваат само-заслепување во одредени ситуации (ниско поставени знаци, високо поставени регистарски таблици на возилото пред мене итн).
Долгите светат многу поинтензивно и подалеку од претходните, исто со висината, на највисоко доаѓа до само-заслепување од големи знаци (автопат).

Вклучените позициони сијалички се иста боја/температура како и главните и тоа е плус.

Се на се задоволен сум првично. За долготрајност ќе видиме.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #1082 на: 14 Јуни 2017, 11:09:14 am »
Светлината е добра. Кај мене истераа скоро две години на кратки (исто H7). Преку ден гаси ги и користи некакви DRL-а (ако имаш), би требало подолго да траат.

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1083 на: 14 Јуни 2017, 11:29:58 am »
Светлината е добра. Кај мене истераа скоро две години на кратки (исто H7). Преку ден гаси ги и користи некакви DRL-а (ако имаш), би требало подолго да траат.

На аутомаЦки ми се, у темно си се палат средни, иначе само позиција свети. DRL...нема, w5w што си се на позиција.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #1084 на: 14 Јуни 2017, 11:39:00 am »
Дозволени ли се кај нас афтермаркет лед дрл?

Е вака нешто иам идеа:

со овие лед кои ги меркав во Аутолидер во Чаир

малце се големки и не ги собира меѓу пластиките ама со мало касапење мислам ќе ги упасирам некако.

или за почеток да пробам со овие самолепливи ленти шо се, вака нешто:

па ако не ми се свиѓаат понатака можам да ги сменам, инсталацијата веќе ќе ја имам.  :D

Со ова ќе се продолжи векот на халогените сијалици само колку се дозволени кај нас вакви решенија..

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4969
« Одговори #1085 на: 14 Јуни 2017, 11:43:36 am »
Монтирани Phillips Whitevision Н7 кратки, долги и w5w позиција. Не успеав да сликам споредбa со претходниве јбг.

Не се бели како што се претставени на кутијата. Тоа ми одговара, мислам дека се идеална температура за халогенка без лупа (3700к) односно не бодат очи и не им сметаат на останатите. Не се жути ко обичните ама и далеку се од бели.

Средните светат многу поинтензивно. Со претходните сијалички фаровите ми беа наместени на највисоко, сега се на средина, повисоко нема потреба затоа што предизвикуваат само-заслепување во одредени ситуации (ниско поставени знаци, високо поставени регистарски таблици на возилото пред мене итн).
Долгите светат многу поинтензивно и подалеку од претходните, исто со висината, на највисоко доаѓа до само-заслепување од големи знаци (автопат).

Вклучените позициони сијалички се иста боја/температура како и главните и тоа е плус.

Цена?

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1086 на: 14 Јуни 2017, 11:44:59 am »

Цена?
1600 во http://feli-as.com/ или 1800 во подземната гаража во ШитиМол во Аутобокс, за две Н7 и две W5W, комплет доаѓаат.

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
« Одговори #1087 на: 14 Јуни 2017, 11:52:20 am »
Сега сум на регистрација, ги замолив да ги дигнат малку фаровите и им требаа буквално 20 секунди з двата фарови, многу љубезни.

Им реков да ги дигнат малце, ааали... Не волку

Дигнав хауба... 3 мин. Сосе тупење да бидат апсолутно исти.
« Последно менување: 14 Јуни 2017, 12:00:59 pm Стефан_Т »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #1088 на: 14 Јуни 2017, 14:42:05 pm »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4969
« Одговори #1089 на: 14 Јуни 2017, 15:19:02 pm »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Не треба да бидат исти... Левиот има линија па иде нагоре па пак линија, од таа линија вториот го надоврзуваш

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8107
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1090 на: 14 Јуни 2017, 15:29:28 pm »
Дозволени ли се кај нас афтермаркет лед дрл?

Е вака нешто иам идеа:

со овие лед кои ги меркав во Аутолидер во Чаир
малце се големки и не ги собира меѓу пластиките ама со мало касапење мислам ќе ги упасирам некако.

или за почеток да пробам со овие самолепливи ленти шо се, вака нешто:
па ако не ми се свиѓаат понатака можам да ги сменам, инсталацијата веќе ќе ја имам.  :D

Со ова ќе се продолжи векот на халогените сијалици само колку се дозволени кај нас вакви решенија..
Да, дозволени се.
Стај си побрзо и по можност на црвено или зелено. Беливе више клише се, секој циган ги има...

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #1091 на: 14 Јуни 2017, 15:35:48 pm »

Не треба да бидат исти... Левиот има линија па иде нагоре па пак линија, од таа линија вториот го надоврзуваш

Јес да се овде hid али ова е тоа:

pirat_07 дај те молам најди ми зелени од кога барам такви.  ???

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
« Одговори #1092 на: 14 Јуни 2017, 23:45:10 pm »

Јес да се овде hid али ова е тоа:

pirat_07 дај те молам најди ми зелени од кога барам такви.  ???
Хмм, јас ги гаѓав со левата страна на зракот, катоф линијата на левиот фар, ја погодив со катоф линијта на десниот фар, врвовите н светлината се исти и не се превисоки, мене ми изгледаат совршени, д ѓи се погоди да ги видам на улица навечер само..

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3859
« Одговори #1093 на: 28 Јуни 2017, 09:24:03 am »
Монтирав Bosch  Gigalight Plus 120. Земени од Окта 1250 МКД пар. На лабараториски тест солидни, на ревјуа велат кратко траат. Скоро сите се жалат за краток животен век. На прва секако се осеќа разлика во однос на стандардна H7 Narva.

Цркна првата. За 3 дена ќе успееше 3 месеци да издржи. Не вреди ни 100 мкд да дадеш за животен век од 3 месеци.
Цркна втората. Очигледно германциве може да се пофалат со конзистентен квалитет, па дури и кога е лош.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6667
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1094 на: 28 Јуни 2017, 09:33:54 am »
кога се менуваат светилките се менуваат двете одеднаш за да траат подолго, ако се смени само една, старата гори за 3-4 дена.