Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1525079 пати)

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #5205 на: 25 Јули 2017, 00:21:58 am »
Da se nadovrzam na muabetot na ogledalo za letovanje na podalecni mesta..

Moj predlog kanarskite ostrovi-
Bevme so zenami 8 veceri vo hotel so 5 zvezdi dorucek included, letavme so eftinive avio kompanii wizz i ryan air i celiot odmor so se luksuziranja non stop jadenja po restorani, piva na plaza po barovi i tn ne kostase 1200 eur.. siguren sum da otidevme lefkada deka ispod 1000 nemase da bideme.. a vaka si prosetal so videl kanarski ostrovi nesto nezaboravno... grcka nema da bega za so deca.. nitu pak krani :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
« Одговори #5206 на: 25 Јули 2017, 07:59:43 am »
Секоја година си го посетувам Охрид барем на викенд и мислам од година до година стануваат се по безобразни. Во саботата резервирав апартман, се слушнав со човекот и се договоривме да го чува до понеделник да му уплатам пари на сметка. Вчера му се јавувам и ми вика ааа тој е издаден, му викам мислам дека се договоривме да го чувате до понеделник за да ви пратам пари и ми вика ами тој што ќе остави капар за него го чувам. Да дојдам специјално Охрид за да ти оставам капар? За викендот мислам 80% Охрид ќе биде полн и смештај изгледа надвор од Охрид ќе барам.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #5207 на: 25 Јули 2017, 08:02:49 am »
Додека не го напраат аутопатот не ми се трга низ сите села во Македонија за да стигнам до Охрид.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #5208 на: 25 Јули 2017, 09:58:13 am »
Секоја година си го посетувам Охрид барем на викенд и мислам од година до година стануваат се по безобразни. Во саботата резервирав апартман, се слушнав со човекот и се договоривме да го чува до понеделник да му уплатам пари на сметка. Вчера му се јавувам и ми вика ааа тој е издаден, му викам мислам дека се договоривме да го чувате до понеделник за да ви пратам пари и ми вика ами тој што ќе остави капар за него го чувам. Да дојдам специјално Охрид за да ти оставам капар? За викендот мислам 80% Охрид ќе биде полн и смештај изгледа надвор од Охрид ќе барам.

Не можеше капар да му пуштиш на сметка? Охриѓанецот требало само да ти каже дека ако некој се појави со капар или пари дека ќе го даде пред понеделник, иначе нормално е дека тој што ќе уплати прв тој си го добива.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
« Одговори #5209 на: 25 Јули 2017, 10:11:31 am »

Не можеше капар да му пуштиш на сметка? Охриѓанецот требало само да ти каже дека ако некој се појави со капар или пари дека ќе го даде пред понеделник, иначе нормално е дека тој што ќе уплати прв тој си го добива.
Во сабота поручек од каде да пуштам? Зошто мислиш дека му реков понеделник, да размислам подобро за смештајот?

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #5210 на: 25 Јули 2017, 10:13:00 am »
Непринципиелност, алчност и „да не го заебеш“ синдром.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #5211 на: 25 Јули 2017, 10:21:18 am »
Ми скузи ставров, не приметив дека во сабота сте го правеле муабетот. Во секој случај требал само да ти каже дека ако некој уплати пред тебе дека ќе ти пропадне резервацијата.
Така е со нашиов народ, сигурно имало како тебе некои што викале дека ќе дојдат или ќе уплатат сигурно па не се јавувале после од X причини, а на охриѓаниве само викендите им се прилика да направат некој денар, преку недела слабо.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #5212 на: 25 Јули 2017, 10:59:36 am »
Јави се

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #5213 на: 25 Јули 2017, 11:08:16 am »
е-banking дечки, сабота недела понеделник

шо и да е не вреди до банка да одиш

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
« Одговори #5214 на: 25 Јули 2017, 11:39:17 am »
Калитеа моментално   :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #5215 на: 25 Јули 2017, 12:04:15 pm »
УБАЈНИ!!

Да не знаеш на кој камен да се одериш.

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
« Одговори #5216 на: 25 Јули 2017, 13:36:11 pm »
Ми скузи ставров, не приметив дека во сабота сте го правеле муабетот. Во секој случај требал само да ти каже дека ако некој уплати пред тебе дека ќе ти пропадне резервацијата.
Така е со нашиов народ, сигурно имало како тебе некои што викале дека ќе дојдат или ќе уплатат сигурно па не се јавувале после од X причини, а на охриѓаниве само викендите им се прилика да направат некој денар, преку недела слабо.
Нема врска во ред ќе беше да ми кажеше не ти го чувам додека не се уплати а не вака го чувам па не го чувам. Срамота 2017 година дојде ние уште незнаеме туризам да правиме.
Јави се(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Веќе резервирав во Вила Ивона, малку е надвор од градот но тоа беше слободно. Фала во секој случај.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
« Одговори #5217 на: 25 Јули 2017, 16:07:39 pm »
УБАЈНИ!!

Да не знаеш на кој камен да се одериш.

Какви камења ?

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2172
« Одговори #5218 на: 25 Јули 2017, 16:28:05 pm »
У грчка преку пејпал со 20 евра капар ми чувале смештај. Реално, сум можел да ги заебам ама малку поинаку работат. Едноставно нејќе да има негативни критики. Затоа нашиве туристички работници ретко даваат можност за онлајн критика. Уште се функционира преку огласници.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #5219 на: 28 Јули 2017, 10:16:38 am »
Од Тесалоники до Охрид, преку Битола или Богородица па лево?
Како е патот преку Битола?
Навигација вика пократко и побрзо ама не сум го бидел до сега.