Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1526637 пати)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3929
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #5130 на: 16 Јули 2017, 23:28:15 pm »
Фала на информација планирам да тргнам понеделнички за да ја утнам гужвата на граница (се надевам дека ќе нема како за викенд гужва)на одмори претежно се идело грчка и црна гора сеа сакаме и албанија да ја видиме, сакам прав одмор журки такви работи не ми требаат (пензионерски сум настроен :)) валда патот на круз контрол нема толку да ме замара иначе планирам да одам по овој пат
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #5131 на: 16 Јули 2017, 23:31:04 pm »
У тој случај, убаво да си поминеш. 😁👍

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3929
« Одговори #5132 на: 16 Јули 2017, 23:35:50 pm »
Фала на советите :)

Sent from my F5 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #5133 на: 16 Јули 2017, 23:36:35 pm »
Ако можам да помогнам уште, прашувај. 😁

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #5134 на: 17 Јули 2017, 01:32:38 am »
Добра цицка не познава граници, религија, националност или раса :)

Некој да препорача таверна/плажа на Тасос, било каде на островот.

До сега ми ги посочија Paradise и Marble beach. Таверна немам на список :(

La Scalla е топ и за јадење и за бањање, марбл има две јас бев на втората  - Porto Vathy барот е топ и за јадење и пиење ама немој ѓаолот да те терал да дојдеш по неа од врв на брдото - преку активниот каменолом - мнооогу стрмно и прашњасто и опасно (паѓаат камчиња јер возиш низ активен каменолом кај што багери товарат камиони), има пат од оригиналната марбл бич до оваа, истражи убаво.

У таверна на Тасос не седнав, ем имавме прекрасен балкон ем после тоа у Солун отидовме неколку дена па немаше поента, ја не паѓам на карирани чаршафи и романтики, тоа е за п***и :) 

Ако намислиш негде да седнуваш фб ривјус и foursquare апликацијата ти се другари.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #5135 на: 17 Јули 2017, 08:22:59 am »
Ова лето идеме на Лефкада со кола. Која бензинска ја препорачувате да се става гориво ? Ке идам преку Битола и ке го наполнам таму фул ама мислам дека ке мора уште еднаш во Грција да се наполни. И препорачајте некоја добра плажа за нуркање со маска и цефка ако се некој занимава со вакви работи. :) :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #5136 на: 17 Јули 2017, 08:57:10 am »
За бензински на Лефкада гледај ги добро цените. Барап бренд, шел, BP.... иначе на лефкада горивото е поскапо од колку на копно и колку одиш на југ и во мали места, горивото ти е уште поскапо.
Јас на пример дотурав во близина на Јанина. Тука имаш огромен Џамбо, Икеа и H&M... одлично место за пауза на враќање.

Иначе јас колку што сум нуркал на лефкада, не сум нашол ништо живо под вода. Нит тревче нит рипче/октоподче/школче.

Интересни камења имаш на Порто Кацики.

Иначе......

http://lefkadausrcu.com/wp-content/uploads/2011/07/download/mapa-lefkade-2.jpg

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #5137 на: 17 Јули 2017, 09:02:35 am »
На агиофили еден човек извади морска ѕвезда. Можно е во карпите да се најде нешто.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #5138 на: 17 Јули 2017, 09:03:49 am »
На агиофили имаше луѓе што нуркаа, еден дали октопод или поголема морска ѕвезда имаше фатено не се сеќавам...

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #5139 на: 17 Јули 2017, 09:07:46 am »
Фала osmica8. Ке си наполнам гориво пред да влезам на Лефкада. Ме разочара за нуркање, јас највеќе за тоа сакав да идам на некој остров со диви плажи. :)
Прошлата година бев на втор крак во Сарти и на плажите околу, посебно на портокали околу карпи имаше неверојатно многу риби и школки, дури видов и сипи.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #5140 на: 17 Јули 2017, 09:10:33 am »
Агеофили има жив свет и тоа МНОГУ.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #5141 на: 17 Јули 2017, 09:31:33 am »
Фала osmica8. Ке си наполнам гориво пред да влезам на Лефкада. Ме разочара за нуркање, јас највеќе за тоа сакав да идам на некој остров со диви плажи. :)
Прошлата година бев на втор крак во Сарти и на плажите околу, посебно на портокали околу карпи имаше неверојатно многу риби и школки, дури видов и сипи.

Да. На оранж бич е фантазија.
Ете викаат на Агиофили. Не сум бил таму.

Посети ја и пиши импресии.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #5142 на: 17 Јули 2017, 09:53:09 am »
На агиофили немој да одиш со кола. Катастрофа е патот. Има бродчиња што носат за 6 евра повратна карта. Не вреди да ја кршиш колата а може и да ги дупнеш гумите. Секако треба да платиш 5 евра паркинг така да подобро е со брод.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #5143 на: 17 Јули 2017, 09:55:05 am »
Да, никако со кола, освен ако не ти е рента кар.

Бродови имаш од Василики што одат редовна линија, ем поефтино, ем штедиш кола, ем се возиш на брод, само ќе треба фрижидерче у рука да земеш/чадор/ова/она :)
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #5144 на: 17 Јули 2017, 10:14:40 am »
На Агиофили ја кога бев немаше платен паркинг. За колата не беше страшно, али пешачењето од кола до плажа беше.

Мој фаворит беше Gialos, до нејзе со кола се стига, километарски долга и немаше гужви ни во шпицот.

И Mikros Gialos е ок ама многу возење има по тесен пат.

Филмските плажи нормално добри се, нма порто Кацики кога си доле можеш да си нарачаш за јадење/пиење и ти го симињаат по тоа скалиштата,  а Егремни сега само со брод може да се види.