Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1378436 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3525 на: 15 Април 2015, 10:46:29 am »
Се вратив завчера.

Лепота порока, братче, невидена лепота. Уште сум зашеметен.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #3526 на: 15 Април 2015, 10:47:41 am »
Пиши тука или во пп смештај и некои типс енд трикс :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #3527 на: 15 Април 2015, 11:14:36 am »
Amalfi coast so vrzani oci go vozam.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #3528 на: 15 Април 2015, 11:39:20 am »
Amalfi coast so vrzani oci go vozam.

Мене богами прописно ме исцеди како возач - околу гратчињата налетавме на две-три епски гужви каде што е невозможно да претицаш. Башка имаше самоубици на веспи кои искачаат од никаде и нон-стоп те брејктестираат... Али измеѓу гратчињата беше шоферска нирвана. Еве уште едно сличе:

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #3529 на: 15 Април 2015, 12:01:48 pm »
Прекрасно.
Јас кога возам обично нема веспи..

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #3530 на: 15 Април 2015, 12:13:31 pm »
Хаха дури сеа го сконтав она „го возам со врзани очи“

Иначе, патот во реалноста не е ни приближно толку широк како на игрицава. На некои места едвај се разминуваат кола со кола (два-три пати се чепнавме со ретровизорите со спротивните коли), а ако во тесно кривинче од спротива доаѓа автобус - сообраќајот запира и сите го чекаат автобусот да ја мине кривината со брзина на полжав.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #3531 на: 15 Април 2015, 12:18:23 pm »
Катизма ради кафичите и пристапноста е фул цело време, порто кацики е гз преку глава, егремни пошто миљон км долга си е супер и тоа и е предноста во однос на другите две. Милос ја доживеав мнпгу убаво иако мама си плакав по тоа патчето, пошто пристапноста е мачце незгодна, а демек имало бродчиња шо носеле до таму ама ја не начекав такви нешто. Овие 4 плажи по мене се најубавите на Лефкада. Иначе, обавезно турата со брод низ островите таму.

@онак
Комшиите у смештајот на лефкада беа македонци кои што тргнале у ксамил на одмор пошто им го фалеле, два дена седеле, третиот дојдоа на лефкада иако им била трета година по ред
Катизма не беше фул на почеток на Август, не ќе никогаш да е фул, едноставно е преголема.

На Милос и ние бевме по патчето, исто мамата ни се е*а. Бродчињата на пол саат-саат од Агиос Никитас вртеа ама 6 евра беше а ние сакавме поавантуристички (по македонски) малку ;D

Порто каѕики да, г'з-глава, претпоставувам во Јуни ќе е убаво таму.

Јас не би турата по островите, по би околу плажите со брод. Премногу возење до островите за ништо. Колку да можеш да кажиш - Имам бидено на Кефалонија, Итака, Скорпиос, Оназис...

За Егремни... Шта речи...  8)  :-*

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1341
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #3532 на: 15 Април 2015, 13:04:50 pm »
не. приватен смештај. лани по препорака отидовме кај извесен Хисни. имаше повеќе соби, секоја со свое купатило, кујна и клима. не се луксузни баш апартманите, ама се пристојни, но пред се една од нај битните работи за мене е што се супер чисти. хигиената во самиот објект е на високо ниво.

ако сакаш ке ти пишам тел. во пп од човекот. само има проблем со разбирање. он знае само албански и грчки. керка му е таа што знае англиски.

цените беа за собите 20 евра, во нив има брачен и детски кревет, по желба ОДМА ти носат уште еден кревет, не она на расклапање како што праат скоро сите туку баш кревет, а да, не доплаќаш за тоа а ни за климата. имаше и како 2 собен апартман, значи 2 спални со брачен кревет и 2 клими за секоја соба. тој беше 30 евра, по желба ти носат детски кревети-единечни.

локациски:
незнам како да ти објаснам, ама начелно е во централниот дел од ксмаил, на главната улица е, а до него одма е хотел тирана. изгуглај на maps веројатно ке го видиш. жолт е објектот.. барем лани жолт беше...

Те прашав поради друго, мислам пред две години ја застапуваше тезата на строго хотелско сместување со сите удобности на истото, а опцијата камп ти беше некако испод части.
Јас редовно одам по хотели, а во вакви приправљотки сум бил еднаш и никад више. Очајни се во Грција а и за Албанија гледам што зборуваат и другите, воглавном во негативна конотација.
Во оваа прилика те поканувам на ручек во кампот каде што одам. Скоро и сум убеден дека на патот за накај дома веке ке размислуваш како и ти да позиционираш приколка таму од наредна сезона.

Ти зборам од практични причини, а тоа е - близина, чисто море ( според некои најчисто во Грција ) бисерна боја на морето со песок што не влага во газ, шума од позади, чисти и средени тоалети и тушеви, и најважно, непарцелизираност на кампот кој е во огромни димензии и никогаш не се осеќа гужва.
Тпла препорука период од 25 Јуни до 15 ти Јули.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4013
  • MadaFunker
« Одговори #3533 на: 15 Април 2015, 13:12:51 pm »
Дај повеке инфо Јаре, мора да имаш своја камп приколка , изнајмуваш таму, цени ова она.. :)
New blood of old school

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1341
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #3534 на: 15 Април 2015, 13:34:47 pm »
Некаде низ топикот има назад. Годишна рента е некаде 1100 Евра и тоа ако капар се остави пред НГ за наредна тековна година инаку е 1.300. Дневните цени не ги знам, а приколки нема за рентање, мораш да имаш. Или си возиш со тебе. Приколката преку зима оди на приватен паркинг кој ме чини 70 Евра.
Кампот е огромен и има „званичен“ и „див“ дел. Ние секако сме во „дивиот“од причина што е многу комотно. Пла
Удри platanitsi camping на гоогле па на images, и ке добиеш престава.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #3535 на: 15 Април 2015, 14:35:05 pm »
За кампот пред Сарти се работи?
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4013
  • MadaFunker
« Одговори #3536 на: 15 Април 2015, 14:45:09 pm »
Според она што го видов на карта , да :)
New blood of old school

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3537 на: 15 Април 2015, 16:13:08 pm »
не. приватен смештај. лани по препорака отидовме кај извесен Хисни. имаше повеќе соби, секоја со свое купатило, кујна и клима. не се луксузни баш апартманите, ама се пристојни, но пред се една од нај битните работи за мене е што се супер чисти. хигиената во самиот објект е на високо ниво.

ако сакаш ке ти пишам тел. во пп од човекот. само има проблем со разбирање. он знае само албански и грчки. керка му е таа што знае англиски.

цените беа за собите 20 евра, во нив има брачен и детски кревет, по желба ОДМА ти носат уште еден кревет, не она на расклапање како што праат скоро сите туку баш кревет, а да, не доплаќаш за тоа а ни за климата. имаше и како 2 собен апартман, значи 2 спални со брачен кревет и 2 клими за секоја соба. тој беше 30 евра, по желба ти носат детски кревети-единечни.

локациски:
незнам како да ти објаснам, ама начелно е во централниот дел од ксмаил, на главната улица е, а до него одма е хотел тирана. изгуглај на maps веројатно ке го видиш. жолт е објектот.. барем лани жолт беше...

Те прашав поради друго, мислам пред две години ја застапуваше тезата на строго хотелско сместување со сите удобности на истото, а опцијата камп ти беше некако испод части.
Јас редовно одам по хотели, а во вакви приправљотки сум бил еднаш и никад више. Очајни се во Грција а и за Албанија гледам што зборуваат и другите, воглавном во негативна конотација.
Во оваа прилика те поканувам на ручек во кампот каде што одам. Скоро и сум убеден дека на патот за накај дома веке ке размислуваш како и ти да позиционираш приколка таму од наредна сезона.

Ти зборам од практични причини, а тоа е - близина, чисто море ( според некои најчисто во Грција ) бисерна боја на морето со песок што не влага во газ, шума од позади, чисти и средени тоалети и тушеви, и најважно, непарцелизираност на кампот кој е во огромни димензии и никогаш не се осеќа гужва.
Тпла препорука период од 25 Јуни до 15 ти Јули.

дали збориш за локацијата што зеро неколку пати ја има посочено? тој камп-приколка?

ако е така, еве... го прифаќам предизвикот, летово ке се извозам со невестава на мотор низ грчка, па еден ден може да поминам таму, секако смештај ке мора да барам у околина негде, зашто немам приколка... меѓутоа со голема идеја сум следнава година-две да направам еден од моите 2 замислени проекти:

-од слупаното волво (моето прво) да направам приколица со спална кревет, и дел шаторски како тенда од една од страните, на расклопување, или

-од товарно комбе од максималната носивост за Б категорија, на пример цитроен џампи, да направам за кампување. камп приколица со сопствен погон.

па ако успееш некако да ме убедиш, можда и ке ви се приклучам во комшии што се вика... инаку во албанија смештајот не е баш приправљотка. солидна градба, нов смештај итн итн... и во грција кога идам не влагам било каде, поготово кога сум со семејство цело. мене ке ме биде ако сум сам било како.. можам да спијам и на плажа со глава потпрен на тркалото од моторот...

она што пред година-две го зборев за хотелско сместување сеуште стојам на тоа дека прав одмор е дефинитвно да идеш во полн пансион. поготово со деца ако идеш. не дека се шерифува, има нели и поевтини хотелски смештаи со комплет оброци. еве црна гора во чучањ, за 570 евра полн 7 дневен пансион за 4 особи т.е. 2 возрасни и 2 деца. начелно тоа е за да не му се замараш за храна... стануваш, јадеш, идеш на плажа се враќаш јадеш, одспиваш  малку, пак идеш на плажа, се враќаш вечераш и на спиење или во кафана на пиење... измеѓу сето ова нај големиот проблем ти е да одлучиш кај ке шеташ тој ден.

али времињата се менуваат, а со самот тоа и перцепцијата на приоритетите (како предности) кога одлучуваш каде на одмор и како... до пред 2 години желен бев за шетање... сега сум желен со мотор да шетам, али кога идам на одмор начелно битен ми е мирот и тишината, како и флегматичноста на околината. значи ако кампувам, тоа ке биде 2-3 дена, не повеке, ама тоа кампување ке подразбира фрлање котва таму кај што сум, а клучевите од возилото ке забораам кај сум ги ставил...

затоа и велам, може и ке ме предомислиш...

е во кампувањето.. она што го зборев цело време како мој роблем... ама личен проблем е тоа и не е дека е испод части, далеку од тоа... значи јас сум човек кој има 150+кг... во врвот од денот жештината ми е проблем, а грција богами знае да биде жешка, поготово периодот што го спомнуваш... стварно проблем, поготово одкако пред 3 години ме лупна инфаркт. меѓутоа која и да ја одберам од оние две опции погоре за кампување (ако ја одберам) испланирано е клима да има (имам мала прозорска од само 1 киловат). дури и обична приколица да купам, ДЕФИНИТИВНО климата ке и ја вградам... за струја знам дека повекето кампови имаат, ама и да немаат, јас веке имам 2 помали агрегати, така да ни тоа не ми е проблем... ;D на се сум мислел у пм... хахаха..

« Последно менување: 15 Април 2015, 16:22:25 pm onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3538 на: 15 Април 2015, 18:32:13 pm »
Немој брат само у комшии да им идеш малце те трпат овде, ипак на одмор се луѓето ;D :D ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29792
    • CARclub.mk
« Одговори #3539 на: 15 Април 2015, 19:00:12 pm »
за струја знам дека повекето кампови имаат, ама и да немаат, јас веке имам 2 помали агрегати, така да ни тоа не ми е проблем... ;D на се сум мислел у пм... хахаха..

Да однесеш агрегат у камп, јас прв ќе те пријавам во управата на кампот и ќе ти викнам полиција за нарушување мир и тишина.