Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1351059 пати)

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3345 на: 03 Септември 2014, 12:43:41 pm »
Лефкада е за мене ептен дива, многу возење има за до убавите плажи, кај и да си сместен. За Кефалонија ми кажаа дека има уште повеќе возење и дека е уште подива така да тешко натака да идам, и ова возење (за возењето низ островот зборам) не беше малце.

За Скијатос имам само пофални зборови, 2 пати сум бил и секогаш радо би се вратил, настрана скапиот траект, да, поскап е островот од другите али мене тоа лично не ми смета, кога идам на одмор не штедам - што ми се прави тоа правам, а тоа е најчесто легачење на плажа. Гиро и остали лапачки ги имам стално во Солун така да не ми се пресудни дали ги има и какви се.

Во Албанија немам намера да одам, нема зашто.

@pirat_07 траектот од Лефкада (Василики) до Кефалонија не е мега скап.

Траектот од Василики до Фискардо чини 112 eur во двата правци за кола и двајца (40 еур за кола, и 8 еур по човек во правец). Се патува 1 час. Има опција и за Фискардо - Сами, ама се патува повеќе и мислам дека е нешто поскапо. За помала кола е нешто поевтино од овие 40 еур.

Инаку Кефалонија е дефинитивно подива од Лефкада, и дефинитивно има доста возење таму ако сакаш да ја видиш и доживееш како треба. Патчињата се доста тесни и со кривини, да речеме од тип на патот до Средно Водно. Еден дел од Фискардо до Аргостоли оваа година се возеше и тотално off road, бидејќи е уништен главниот пат во земјотрес, и во моментов се реконструира. Во секој случај не можеш да возиш брзо.

И на Кефалонија не е све во еден залив. Интересните нешта што треба да се видат се распослани по целиот остров. За илустрација за 8 дена пројдовме 1000 км таму, со цел да видиме што повеќе (секој ден различна плажа, градче и знаменитост што треба да се види).

Мене ептен ми направи ќеиф поготово што ние сакаме да се шеткаме, и  не ми е проблем да возам.

Инаку ако сакаш да одиш само на една плажа, не мораш да возиш. Смести се на пример во Ласи, имаш сместување на плажа (Нека ти биде Ориентир White Rocks хотелот). Ама не е поентата на Кефалонија да бидеш само на една плажа (колку и да е убава). Поентата е нејзината дивина, убавина, и душа. За тоа мораш да се возиш :) и да шеташ

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43790
  • Il Moderatore
« Одговори #3346 на: 03 Септември 2014, 17:18:46 pm »
Ја су на морето, ногу е хубаво, поздрав4е срки сте, ве сакам, кис4е :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #3347 на: 03 Септември 2014, 17:42:50 pm »
Обаче, ти карваш почивка в'в мајка Болвариа?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43790
  • Il Moderatore
« Одговори #3348 на: 03 Септември 2014, 17:52:20 pm »
Грција. Рај за бугарските турусти. И румунските исто така :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3075
« Одговори #3349 на: 03 Септември 2014, 20:11:11 pm »
И на Кефалонија не е све во еден залив. Интересните нешта што треба да се видат се распослани по целиот остров. За илустрација за 8 дена пројдовме 1000 км

Истото и други ми го имаат кажано. Мене 400те км за 8 дена низ Лефкада ми беа многу возење, а не па 1000. Ебате одморот пола во кола го поминав.

Затоа Скијатос толку го сакам - кај и да си за 20 мин си на било која плажа достапна со кола/џип, песочни и не-стрмни плажи и топла вода.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #3350 на: 03 Септември 2014, 20:18:01 pm »
И на Кефалонија не е све во еден залив. Интересните нешта што треба да се видат се распослани по целиот остров. За илустрација за 8 дена пројдовме 1000 км

Истото и други ми го имаат кажано. Мене 400те км за 8 дена низ Лефкада ми беа многу возење, а не па 1000. Ебате одморот пола во кола го поминав.

Затоа Скијатос толку го сакам - кај и да си за 20 мин си на било која плажа достапна со кола/џип, песочни и не-стрмни плажи и топла вода.

Bitch please, на Крф за 5 дена 560 км со мотор ;D без никакви г`зни помагала.
(осеќам сеа ќе се појави Томе/крелл од негде со рекорди на точак ;D)

Инаку се слагам за Скиатос.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #3351 на: 03 Септември 2014, 21:11:48 pm »
За 4 поминав 510 на точак, подобар сум :D
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14050
« Одговори #3352 на: 04 Септември 2014, 00:35:30 am »

6 саати возење стигнав Нови Сад. Ни умор ни ништо. 600 км.

За пет дена пак назад...1200км ...вечерта на ВЕРО бев :D

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3075
« Одговори #3353 на: 04 Септември 2014, 00:47:13 am »
Јас за 7 и нешто саати од Кикинда во Скопје бев.

Поентата ми е дека за 7-8 дена 400км за до плажа и ситна шетња е многу. За мене одмор е легачење на плажа, не возење од-до плажа по патишта на кои и џип се умара.

Не ми беше поентата да мериме муда.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3354 на: 04 Септември 2014, 00:58:32 am »
уште една мото тура ке возам... горе-доле околу 800 километри е турава. кој е за, бујрум за екипно возење и дружење:

6.09.2014 (сабота)

Скопје (поаѓање во 10.00)
Куманово
Свети Николе
Штип
Кочани
Виница (пауза)
Берово
Струмица
Дојран (ноќевање)

7.09.2014 (недела)

Дојран
Богданци
Гевгелија
Демир Капија
Неготино
Кавадарци
Прилеп
Битола
Ресен
Галичица
Охрид (ноќевање)

8.09.2014 (понеделник, неработен ден)

Охрид
Струга
Дебар
Маврови Анови
Гостивар
Тетово
Скопје (плоштад Македонија)

се надевам нема да има дожд... иако за сабота најавија дека ке врне... :(

http://motori.com.mk/novosti/domasni/5292-23to-moto-reli-makedonija-nezavisnost
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3355 на: 04 Септември 2014, 01:22:42 am »
Томе да одиме со точаци а?

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #3356 на: 04 Септември 2014, 09:27:43 am »
Нема да може да ни се држи Онак :D :D :P
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3357 на: 04 Септември 2014, 10:41:31 am »
ке ве закачам со трегери или некаков ластик на моторов... па или вие ке ме влечете или јас вас... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14050
« Одговори #3358 на: 04 Септември 2014, 12:24:26 pm »
Машала :D

Само внимавај Дебар - Маврови Анови.Катастрофа е патот, плус то реновираат мост. Особено е лошо после Дебар.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6144
  • 69
« Одговори #3359 на: 04 Септември 2014, 18:40:12 pm »
Грција. Рај за бугарските турусти. И румунските исто така :)

Ненормална работа е и овде покрај германци, чеси и срби да видам бугари во преголем број...Премногу...
Кај си?
Кој дел?
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.