Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1351188 пати)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3330 на: 03 Септември 2014, 10:11:31 am »
bese nekoj godinava nakaj turcija, kako li bese sezonava... zos koga e poslaba sezonata tamu moze da bide dzabaluk ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #3331 на: 03 Септември 2014, 10:13:03 am »
Ксамил е сега на мета на медиумиве :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #3332 на: 03 Септември 2014, 10:14:55 am »
Не да е мета.. Мада ова со кабливе стварно е малце језиво. Прашање дали уопште нешто иде низ нив или не, али ипак..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #3333 на: 03 Септември 2014, 10:19:25 am »
Отпички влакна може се.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3334 на: 03 Септември 2014, 10:30:51 am »
http://denesen.mk/web/?p=291063
Скандал: Кабли со висок напон на електрична енергија под водите во Ксамил

http://denesen.mk/web/?p=290748

ууууу... ова станува се поинтересно.. агресивен контра маркетинг за албанија, поконкретно ксамил..

многу ме интересира кој плаќа за ваков негативен маркетинг... од кај доаќаат нарачките...
инаку тоа што го гледаме под вода, може да е црево, празен вод, оптички влакна, цевки за вода, може да биде сешто.. од каде извлекоа заклучок дека се кабли и тоа со висок напон...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #3335 на: 03 Септември 2014, 10:42:31 am »
Па доста беше со Грциве, малку и со нив ... инаку не е лош маркетингот, работа на медиумите е да ги информираат граѓаните што да очекуваат бидејќи некои луѓе едноставно не сакаат да признаат дека се заебале што отишле таму на одмор и го фалат небаре рај на земјата е. Од такви муабети некој што едвај заштедил пари за одмор може да нае*е. Така да сам нека си одлучи, доколку не сака да се замара или неможе да види на интернет што да очекува во Ксамил.

Инаку не ме ни чуди и масовна гробница да најдат таму во Ксамил. Колку и да сум авантуриста, едноставно не вреди да се ака во Албанија (а за мене и Турција) кога ми е тука Грција.

п.с. незнам како ви се јаде во тоа рестораните во Албанија кога гледате по пат што се се случува, каква нечистотија и сл има ...

@крелл
Искрено, не ме ни чуди и Грциве да лажат, не ми беше поентата да те корегирам, туку едноставно неко меџу нама (или во случајов никој меџу нама) ни је наш ;D . Мене се тоа ми е јасно дека е маркетинг а бидејќи доволно предмети учев на факс, на паѓам така лесно на рекла-казала. Едноставно убава беше и мојата и твојата лагуна, тоа е најважно.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1149
« Одговори #3336 на: 03 Септември 2014, 10:43:24 am »

ууууу... ова станува се поинтересно.. агресивен контра маркетинг за албанија, поконкретно ксамил..

многу ме интересира кој плаќа за ваков негативен маркетинг... од кај доаќаат нарачките...
инаку тоа што го гледаме под вода, може да е црево, празен вод, оптички влакна, цевки за вода, може да биде сешто.. од каде извлекоа заклучок дека се кабли и тоа со висок напон...

Хаха, провладиниве мегафони навиваат за Грција..патриоти бе патриоти..сегде не им чини сем Грчка само таа им чини........сум бил и Ксамил и Саранда, Валона, има уште да се вложува за 3-5 години ке бидат стварно ИН...ама затоа нема цените да бидат тие што се..сега...плус имав обезбеден паркинг..........

Се извинувам за политичката провокација али посилно беше од мене..:D

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1522
« Одговори #3337 на: 03 Септември 2014, 10:56:30 am »

Moze turistickite agencii da se vinovnicite za kontra marketingot.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8152
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #3338 на: 03 Септември 2014, 11:07:25 am »
Јас Црна Гора ја пречкртав пред 10-тина години, а Албанија веројатно никад нема ни да биде чекирана за да биде пречкртана.
Подобро во Дојран и Преспа ќе летувам, отколку парите да ги фрлам за овие две дестинации.  Кој си поминал убаво, пак да си оди, за мене таму нема соодветен квалитет.  Ако некој помисли „што сакаш бе па ти?!“, одма да кажам, дека ако одлучам да потрошам 1000европски (или повеќе) за одмор, сакам да ме одмори во секој поглед. Почнувајќи од граничниот премин кога излегувам, па до моментот кога се враќам назад во немаштијодонија. Не сакам да го мислам патот дали бил добар, не сакам да помислам дека сместувањето може да ми биде лошо, не сакам да помислам дека треба да внимавам на хигиенските услови на плажите и рестораните, не сака да помислам дека нешто може да ми го наруши мирот. Дури и времето не може да не чини додека сум на одмор. Ако не се погоди за плажа и сончање, ќе се погоди за шетање и кафаница :)

Ако има и најмала причина да не отидам на некое место на одмор - нема да отидам.
Се поначитав унави мислења и рецензии, благодарам на сите  :)

Преку Црна гора сум поминал, во Албанија не сум бил. Симо не можеше подобро да го каже ова, никогаш не биле Чекирани за да ги пречкртам. Да одиш во Албанија после толку не исти мислења е коцкање, а и верувам рано му е за посета и туризам на албанците, има време да помине за евентуално да се развијат... Црна гора пак никогаш не ми била атрактивна а и за таму сум се наслушал за проблеми со сместување, топла вода, труење со храна и се тоа ми е доволно за да не ја ни чекирам.

Во Бугарија луѓето одат заради евтина храна и евтин ол инклузив аранжмани колку што кажуваат.

Мразам лежалки и чадори како на краците во Грција. Лежалка без чадор може под некој бор на Брела Хрватска :) Водата во Хрватска е убава но и Јонско вреди за сите пари.

Догодина се планира Парга, Еуротрип или Хрватска. Кефалонија исто е во комбинација но не ги знам цените за траект со автомобил па ќе видиме...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
« Одговори #3339 на: 03 Септември 2014, 11:09:24 am »
Догодина се планира Парга, Еуротрип или Хрватска. Кефалонија исто е во комбинација но не ги знам цените за траект со автомобил па ќе видиме...

Друго не размишљај.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3075
« Одговори #3340 на: 03 Септември 2014, 11:10:23 am »
Лефкада е за мене ептен дива, многу возење има за до убавите плажи, кај и да си сместен. За Кефалонија ми кажаа дека има уште повеќе возење и дека е уште подива така да тешко натака да идам, и ова возење (за возењето низ островот зборам) не беше малце.

За Скијатос имам само пофални зборови, 2 пати сум бил и секогаш радо би се вратил, настрана скапиот траект, да, поскап е островот од другите али мене тоа лично не ми смета, кога идам на одмор не штедам - што ми се прави тоа правам, а тоа е најчесто легачење на плажа. Гиро и остали лапачки ги имам стално во Солун така да не ми се пресудни дали ги има и какви се.

Во Албанија немам намера да одам, нема зашто.

@pirat_07 траектот од Лефкада (Василики) до Кефалонија не е мега скап.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #3341 на: 03 Септември 2014, 11:31:44 am »
Кефалонија е поголема од Лефкада, но во еден залив се битните работи - така да е по збиено и нема повеќе возење. Лефкада беше перфекција до пред 4 години, а Кефалонија до преклани. Плажите се поубави на Лефкада. Незнам за каква „урбанизација“ мислите, кога има паркинг, има пат асфалтен (стакло), има лежалки за џабе, има сендвичиња на плажа, има пиење на плажа, има се што е потребно за мене. Не гледам потреба од поголема урбанизација од тоа. Градчиња за шетање исто има доволно. Нема дискотеки, што воопшто не ме занима, дури е и подобро да нема. Фокусот е на денот, не на ноќта.

За неурбанизирано сметам плажа на која нема лежалка, нема продавничка во близина ниту кафич, нема чадори, нема паркинг, и се треба да носам и да крпам. Ништо од тоа не е потребно на овие места што ги споменавме прееска.

Ако мислите на „урбанизација“ како плажата на Солун, па да одиш на плажа и да можеш да се шеташ во Солун вечерта - тоа мене ми е глупост. За онака, океј, за викенд. Меѓутоа за одмор никако. Зрче со „забавите“ демек исто ми е безвезе. Да, интересно е, ама треба да бираш, дали ќе се одлучиш за плажа, или за вечерно излегување, или за двете со помош на наркотички средства. Закинтос е тежок курварник тоа е јасно мислам дека, немам потреба да го видам пак, помина тоа време.

Или плажи со испонапикани што повеќе лежалки во 15-20 реда од морето. Нема логика. Шири-шири-весели пешкири. Ако немаш пари да си купиш плац плажа еби ја мајка ти и намали број на лежалки. Или рокната музика цел ден да ти пукне главата.

Ние го имаме рајот наречен Грција до нас, за кој доаѓаат луѓе на медени месеци од пизде материне, доаѓаат на одмори од Канада и од Нов Зеланд специјално, плаќаат огромни авионски карти, а ние за 30еур гориво сме таму. Односно за 600еур се на се. Е нечинело тоа, ќе одам на друго место. Оди, слободно. Таман да не правиш гужва кај што сум јас.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8152
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #3342 на: 03 Септември 2014, 11:50:10 am »

Друго не размишљај.
Другар ме запиња да го посетам во Холандија 2 години. 2014 на лепша половина и се приоди во Парис ама она ептен :D Мене ми се вози голема километража у пм и некако се најмногу се поклопува со Еуротрип.

Една работа може да не зезне, новата куќа ако повлече пари може и пак дома да си седиме :(

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
« Одговори #3343 на: 03 Септември 2014, 12:01:46 pm »
Ако можете да најдете начин, вложете поголеми напори и најдете го. Прекрасни искуства се тие :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3344 на: 03 Септември 2014, 12:32:51 pm »
За каблите во Ксамил апла се гледа дека се струјни кабли а и сами можете да видите дека е снимен од албанци и дека самите си го ругаат местото па по тоа ке заклучам дека сами си прават лош маркетинг.