Хрватска е одлична,последен пат бев во Дубровник пре пре убаво место,ама многу скапо..
Бев и јас лани во Дубровник. Одичен спој од култура (концерти, музеи, знаменинтости, историја...), природа.....
За одмор што не се базира на залегнување на плажа, одлично место, можеби и едно од најдобрите..
Беше на Мљет? Го виде зидот во Стон и соланата? Беше во Стон на школки?
Островите во околина?
Дубровник е прекрасен се слагам. Инаку Дубровчани за мене не се Хрвати. Тотално друг менталитт се
Они си се Дубровчани
, со своја посебна историја и свој посебен менталитет..
И кажи ми како се снајде за сместување? Колу плаќавте од ден? Во кој дел на Дубровник бевте сместени?
Цените во ресторани, кафичи и слично беа многу слични со цените во Скопје/Охрид..
Ама сместувањето беше ....хмм... Малку поче... И тоа во тапа апартман (јас ептен во сезона отидов, и немав избор.. Него морав ш било....)
Него дали си бил во Трогир и Сплит? Како споредуваш со Дубровник?
Па плаќавме по 80е од ден,почетокот на јули,бевме на некој си пола километар од плажата, во туристичката област,местото ако не се лажам се викаше златни поток или така некако,на почетокот од Дубровник,блиски пријатели секоја година идат на истото место во Дубровник,па ми средија за апартман,малце е подалеку од стариот дел на градот,ама пак местото е многу убаво,и сум презадоволен од апартманот,прекрасен поглед на море..
Зидот на стон го имам посетено ама порано,многу интересно место,мислам околу 5-6км дека е долг.
Иначе да,дубровчаните се многу гостопримливи луѓе,цените на смештајот се прилично скапи,во кафичите и ресторани цените не се многу по високи од Охрид,интересна работа е колку само Германците идат во Дубровник,се чуствував како да сум во Германија на одмор

Во Трогир и Сплит немам отидено,ама здравје другата година сигурно ќе појдам до Сплит..