Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1874136 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5518
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #2730 на: 14 Јуни 2014, 10:56:31 am »
Имам добар смештај на топ локација, паркинг, пред тебе плажа, пешки 5 минути до центар, кога тргаш со кола накај плажа си ван гужвите пошто си при крајот од Саранда и обратно за враќање.
Пиши ми пп како се собите и цена.
И мене ме интересира

Отсутен The Boy Next Door

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 491
  • Pug 205 GTI - the drive of your life !
« Одговори #2731 на: 14 Јуни 2014, 11:46:39 am »
dali nekoj slusnal ili bil vo albanija vo ksamil? da kaze nekoj kako e mestoto... nekoi luge mi go pofalija mestoto deka ima ooooodlicna plaza. na sliki lici ubavo. krajno penzionersko mesto... da se odmori covek od dinamika. so 0 zabavi, 0 diskoteki... samo odmor... znaci ako bil nekoj neka prenese iskustvo.

sum bil 2 pati, ednas saranda i ednas ksamil, na ksamil ima privatna plaza koja e PERFEKTNO UBAVA, pesok, voda, neprocenlivo ubavi, a saranda e ubava za setanje, plazata kako vo gradiste so kamenja.Inace Ksamil e super za odmor, preku den plaza a navecer na terasa ili vo dvor, lugjeto se epten fer i gostoprimlivi.
Не возам брзо, ниско летам.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
Одг:
« Одговори #2732 на: 14 Јуни 2014, 12:25:56 pm »
Onak, пребарај низ темава, бар милион пати е зборено за Ксамил.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4029
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг:
« Одговори #2733 на: 14 Јуни 2014, 12:28:05 pm »
И тоа само неколку страни уназад...

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2734 на: 14 Јуни 2014, 12:39:04 pm »
Или прашај го Гојдо, мислам дека он беше доста "задоволен" од местото.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2735 на: 14 Јуни 2014, 13:03:36 pm »
Посебно од магарето како кења на плажа ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2736 на: 14 Јуни 2014, 16:07:23 pm »
Onak, пребарај низ темава, бар милион пати е зборено за Ксамил.
темава ја отворив прв пат за годинава што се вика и поставив прашање. ако бев љубопитен да истражувам 100 страни ке го правев тоа... уште еднаш на дело се покажува она што го зборев неколку пати за практичноста на теми со мнооооогу страни... темава со наслов ОВА ЛЕТО КАДЕ НА ОДМОР е отворена пред повеќе од 3 години поточно 15-ти мај 2011 година... не мислите дека е непрегледно за барање поради тоа?

поставив прашање и ако сакате одговорете ми, бидејки ни на сон не ми било дека воопшто ке размислувам за одмор во албанија.... албанија ја практикувам само како транзит земја, кога проаѓам низ нејзе, од таа причина не ги знам туристичките места, бидејки никогаш не ме ни интересирало... сефте слушам за некое место кое го фалат и прашувам дали некој чул за него и да сподели мислење...

неможам сите теми да ги читам, иако повекето сум ги прочитал...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2737 на: 14 Јуни 2014, 16:16:18 pm »
Па копчето "Пребарај" за украс ли е ставено? :)

Едит: еве нешто од Бушав
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,1179.msg59915.html#msg59915

а еве и од Гојдо
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,762.msg508387.html#msg508387

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3159
« Одговори #2738 на: 14 Јуни 2014, 16:34:39 pm »
Еве го на Гојдо мега-постот

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,762.msg487982.html#msg487982

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3919
« Одговори #2739 на: 14 Јуни 2014, 17:43:28 pm »
A oti nikoj ne gо stavil mislenjatо/ta na Kazan, tuku site odma go prifakate diektno negativno mislenje na Gojdo?

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3159
« Одговори #2740 на: 14 Јуни 2014, 18:25:27 pm »
Никој ништо не прифаќа, само дава линкови. Дај го од Казан.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6641
« Одговори #2741 на: 14 Јуни 2014, 18:33:52 pm »
Јас пишав слично што и гојдо ( негативно и многу реално ) ми се сипаа дека сум ширел дезинформации. Срекашто имав топ смештај во саранда па не заглавив во таа дупка од место наречена ксамил. Ааа и да не заборавам да кажам дека и во 8 сабајле да отидеш на оние вештачкине плажички од 20 квадрата со 200 лежалки начукано НЕМА да ти дадат лежалка со изговор сите се зафатени, во превод треба лигавење и молакање за ти да добиеш нешто што си го плакаш. Споредбено било кое место во грчка е исто или боље од таму само бонусот е што е поефтино за седење по ресторани па колку толку осекаш нешто од одморот. Поздрав и ајде пукајте ме сега зашто сум ширел дезинформации :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4029
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #2742 на: 14 Јуни 2014, 18:46:05 pm »
Реално мислење, ама по твој критериум нели?

Јас секое сабајле одев во 9 на плажа, и секое сабајле наоѓав лежалка у прв ред до море. Плажата беше далеку поголема од 20 квардати, и имаше максимум 3 реда по 10тина лежалки (се работи за PARADISE плажата). Подалеку беше од местото кај што бев сместен, ама за да ми е убаво, ништо не ме кошта да возам километар и пол, ама да ми е после ТОП. Да, факт е дека има и вештачки плажи, ама има и многу песочни (природни). Зависи на која плажа идеш. Од друга страна, постои варијанта да си резервираш лежалка од претходниот ден, што не е воопшто тешко нели?

Грчка? Да... Во Грчка (а и други земји) има места што се далеку поубави, ама има и места што се вештачки надувани дека се убави.

Не знам врз основа на што го даде твоето мислење за Ксамил, кога и сам кажа дека ТИ не си бил таму... Јас па со две раце би потпишал дека Саранда (според мене) е далеку понеубаво од Ксамил. Гужва, прашина, мирис на влага, тапа плажа, поскапи локали, нема место за паркинг итн итн...

Исто така многу битно да се напомене, и во Ксамил и во Саранда има места што се буквално ДУПКИ... Секаде ги има такви... Ако убаво побараш, и убаво се распрашаш се наоѓа убаво место, за фина цена. Како што ти си имал топ смештај во Саранда, јас кажувам дека имав одличен смештај во Ксамил. И сега? Да го земеме моето мислење (иако е позитивно) како РЕАЛНО??? И да кажам дека ти индиректно со твоето мислење ме напаѓаш мене дека лажам пола форум????

Затоа пак викам... Секој си има свој вкус, и секој очекува нешто од својот одмор. Секој си го планира истиот по свои вкусови, можности и желби. Факт е дека не можеш да го споредиш со места кои се над негов ранк (без разлика дали се у Грција, Турција, Црна Гора итн итн...).

Ксамил како место е поубаво од било кое во Охрид (гледам дека некои луѓе и за тоа се фатија), во однос на смештај, услуга, народ кој седи таму, цени, како и се останато. Многу битно е да се знае дека многу брзо напредуваат. Градат патишта, хотели, вили, локали, зборат англиски (порано беше научна фантастика да најдеш некој во Албанија што збори англиски), пољубезни се од 90% од газдите во Грција... Се надградуваат од година во година и стануваат се подобри...

Нема поента да се објаснувам тука, ако некој сака било каква иформација, слики, мислење во врска со Ксамил, нека ми пише ПП, ќе ми биде драго да му објаснам и помогнам во изборот...

п.с. неколку страни претходно...

Слушам муабети дека Ксамил се повеќе го средувале и дека било прилично ефтино. 20 еура апартман за 4-ца во вила. Мирно место, ама блиску е Саранда. Има некој одено таму да пренесе искуства?
Јас бев минатата година во Саранда и да ти кажам право среќа што не се сместив во Ксамил. Местото после 8 пиле не пее и ке возиш секоја вечер по 40 км да одиш до град. ...
зашо вакви дезинформации?? ц ц ц..
Дезинформации? Лани бевме разделени со едни пријатели, ние Саранда они Ксамил... Ксамил слаба струја ( на периоди и по саат-два без струја беа) што несакаше ни климата да им работи, тапа во попладневните часови... Гледав како страдаа пријателите...
@Lo 17 Ок, грешка сум бил, не се 40км во два правци туку се 25-30.
И јас лани бев.

10 дена, од кои 2 вечери ги поминав во Саранда. Ниту еднаш не снема струја, во ниту еден период од денот. Цело време се си работеше одлично. И струја, и вода...
Не знам за повеќе, ама имаше 2 дискотеки сигурно, 10тина ресторани од кои 2-3 поелитни. Факт е дека за ноќен живот Саранда е каде-каде понапред, али Ксамил не е ни приближно лош како ти што го опиша.
Од центар на Ксамил, до центар на Саранда нема повеќе од 15км.
Од друга страна, Саранда е гунгула 24/7. Не би можел да издржам таму 10 дена. Повеќе замара, него што одмара...
Така да, твојот муабет, за мене е дезинформација. Башка, сам кажа, ти не си бил, биле твои пријатели. Јас бев, видов, искусив...
И по сликата што си ја ставил, можам да видам дека не си бил баш во Саранда... Туку во некоја од околните населби? Меѓу Ксамил и Саранда?
И уште една работа... Секој си го замислува својот одмор различно. Секој си има свој вкус. Глупо е врз основа на нечие туѓо мислење да се носи генерален заклучок.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6641
« Одговори #2743 на: 14 Јуни 2014, 18:57:41 pm »
Напротив, ти мене ми се пушти дека ширам дезинформации.. Во ксамил сум бил но не сум бил сместен, првиот пат отидовме нормално да видиме како е по што се разочаравме и втоеиот пат по молакање на пријателите по што утепавме 2-3 саата на пѓедалинка, јадење и џом да ме нема. За струјата тоа што кажа генератори и незнам што тоа е сеуште научна фантастика за нив и факт е дека ксамил го има тој проблем. За околината буквално како авганистан, за патиштата има пат само до центарот а до плажите мало морген. За навечер незнам ладе биле тие дискотеки ти што ги кажуваш ама парот што беа во ксамил секоја нок идеа саранда заради очајната состојба навечер. Нека не сум во право да кажеме ама ке се погоди некој да отиде па сам нека си донесе заклучок.

Отсутен Lo17

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
« Одговори #2744 на: 14 Јуни 2014, 19:06:57 pm »
A zasto ne probate vo Valona, Jal ili Dermi? Ne e samo Ksamil vo Juzna Albanija. Jas gi znam i cetirite mesta, site se OK, ali Valona i Dermi se izvonredni.