Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1874069 пати)

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #2610 на: 25 Април 2014, 02:04:35 am »
Немам ништо конкретно одредено, разгледував прееска 9 ноќевања со all inclusive околу 400 евра, па ми се виде интересна ценава :) За морето велиш тиња дека има бранови или стварно е тиња? ;D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #2611 на: 25 Април 2014, 02:09:24 am »
Јас последен пат бев пред 4 години. Морето е црно (duh) и нечисто покрај брегот ( полно со треви ). Убавината е во ол инклузивот. Одбери си убав хотел со убав базен и лади се таму. :D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #2612 на: 25 Април 2014, 11:00:34 am »
Дали некој бил во Албена Бугарија? Дали е големо местото, има за шетање навечер (дискотеки не ме интересираат), како се плажите, скапо евтино, и се друго шо ви останало во сеќавање?  :)

Не сум бил сместен но имам прошетано одамна и како мал и како скоро одминат тинејџер. Се сеќавам дека имаше добра дискотека Цар. Другото не се сеќавам многу многу, знам дека има доста зелени површини, мислам (значи не сум сигурен) дека имаше мочуриште во близина а со тоа и комарци. Блиску до тоа место има едно селце Кранево, сум бил таму сместен, има одморалишта од бившите СССР земји и најчесто доаѓаа млади полетни девојки од Исток (14-18 год. ) Таму имаше 2 дискотеки Плејбој и не се сеќавам за другата, и беа поефтини од Цар, но затоа имаше и локални Бугари по некој Ром и нешто налик некоја дискотека во затуцано место. Нормално треба да внимаваш што правиш посебно со тоа да не и се ставиш на некоја што до 5 мин била со некој друг. Тепачки имаше често, но обезбедување тоа средува за момент.
Друго место а можеби и најдобро ти е Златни песоци, познато туристичко место, со ок народ, плажа ок но морето каде и да одиш е тоа. Црно море. Во принцип во Бугарија не се оди за море толку колку за забава. Варна е многу убав град и би било греота ако не отидеш да ја видиш.

Е сеа за БГ има 2 правила:
1. Не се пуштај/додворувај ... на Бугарка зошто или ќе треба после да платиш,ќе јадеш ќутек или ќе платиш и јадеш ќутек.
2. Внимавај на парите, и никогаш ама никогаш не излегувај со вредни работи на тебе (злато, саат и сл.)

Пред 7-8 години имаше ненормално добри забави, ефтино пиење итн.. денес како не незнам, имам чуено дека се многу поскапени цените на пијачките а за забавата незнам дали е како порано.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2613 на: 25 Април 2014, 11:22:06 am »
Јас последен пат бев пред 4 години. Морето е црно (duh) и нечисто покрај брегот ( полно со треви ). Убавината е во ол инклузивот. Одбери си убав хотел со убав базен и лади се таму. :D

извини вака, ама според мои сваќања и мои убедувања треба да си нешто неарен да отидеш свесно покрај море, да платиш хотел (па макар и ол инклузив) и да се бањаш во базен затоа што морето не чини... тоа ти е како да купиш печење во елитна кафана, ама да јадеш печени пиперки што доаѓаат како декор уз печењто, само зашто печењето има мрснотија во себе...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #2614 на: 25 Април 2014, 13:42:12 pm »
Не го бива морето, а и нема јадење и пиење колку сакаш на плажа ;D.

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 831
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #2615 на: 25 Април 2014, 18:42:14 pm »
Sum bil vo Ravda blizu Nesebar.Top mirno i vodata odlicna.Plazite isto.Ako trebase provod odevme do Nesebar za 15 min.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4029
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #2616 на: 27 Април 2014, 21:09:07 pm »
Златни Песоци. Блиску до Албена и Варна. А поубаво и од двете...

прекрасно море, прекрасни плажи, многу места за забава (ресторани, дискотеки). хотели од 2 до 15 звезди, шо ти душа сака. кога би идел пак во Бугарија, пак би идел таму.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #2617 на: 10 Мај 2014, 14:11:50 pm »
Денес уплатив за Калитеа-Грција.Кушадаси отпадна,се на се кога видовме што е како е,оставивме за некоја друга година.
Накратко за местото:
AMMOS APARTMENTS“ "B" се наоѓа на шеталиштето во строгиот центар на Калитеа, најголем град на првиот крак Касандра на полуостровот Халкидики, познат по најубавите песочни плажи и беспрекорно чистото море.. AMMOS APARTMENTS  е оддалечена од најубавата градска плажа околу 4 минути пешачење. Вилата располага со студија во кои можат да се сместат 2, 3, 4, 5 или 6 гости  опремени со кујна, клима, телевизор и прекрасна тераса која гледа спрема шеталиштето. Исто така во вилата има и бесплатен интернет  WI FI.
-Таман ми е не ми треба повеќе.Е сега,за шетањето,пошто ми е приоритет,има автобувчиња што возат до околните градчиња,значи горе од Неа Фокеа па доле до Пефкохори ќе прошетам секаде,ако нема нешто интересно да се види,барем деновите ќе ми бидат на различно место.Сега го сваќам муабетот за со кола,али што е-тоа е.Цената е смешна,120е од чоек за сместување и превоз,7 ноќи-8дена.Малку се знам,и лани бев на толку,под 10 дена не е тоа тоа.Здравје ќе надокнадам со викенди после одморот и тоа би било тоа.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6641
« Одговори #2618 на: 10 Мај 2014, 14:13:59 pm »
Во неа фокеа нема ништо, таму живеев скоро 6 месеци, ке одиш афитос и доле по кракот, штета што не си со кола можеше да одиш на сани бич каде што има многу јаки плажи и добар народ.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #2619 на: 10 Мај 2014, 14:20:18 pm »
Ќе го имам тоа на ум,фала :)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #2620 на: 10 Мај 2014, 14:22:27 pm »
Сани е шемата :P

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55339
  • Махер
« Одговори #2621 на: 10 Мај 2014, 14:30:13 pm »
Kalitea e so jakite diskoteki vo blizina. I toa Grcki diskoteki. Propisni. Ne kako nasive koja od koja poutepana.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #2622 на: 10 Мај 2014, 14:40:14 pm »
@Deni,пишав погоре,не сум по дискотеките,стар чоек со жена и деца сум ;D,поише ресторанчиња и интересни места посетуваме,нема врска,небитно.Од се таму,водата мислам дека мерак најголем ќе ми направи,пошо нуркач сум,овде по шахти,таму во море :D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2623 на: 10 Мај 2014, 15:14:07 pm »

Тука бев на одмор пред 9 години. Многу, многу убаво.

Храна - топ. Домаќински, мусака, кисело млеко, манџичка ваква, манџичка онбаква, сиренце, патлиџанче, ово, оно...

Друштво - топ. И сам да идеш во рок од 1 саат запознаваш некој откаченко. Гарантирано! Сите до еден релаксирани и дружењубиви. Мотото на комплексот е „no worry no drama“ - истакнато на табли на повеќе места.

Природа - фантазија. Ко од прикаски. До плажа цапкаш низ рекичка со вода чиста која може да се пие. Многумина баталуваа плажа и фаќаа некоја дебела сенка покрај рекичката.

Плажа - одлична.

Сместување - екстра. Клима, чисто, ово, оно, све. На сликите изгледа спартански, но уствари е одличен смештај!

Недостаток: далеку. 3 дена возење во еден правец без брзање, 2 дена со брзање (што не препорачувам).

Оваа година сакам пак со децата. Ќе се подмочаат од радост, ко у прикаска да сум ги однел.

https://www.google.com/search?q=olympos+tree+houses&client=firefox-a&hs=I6n&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=TiVuU-fILa6g7Abw8oAY&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1920&bih=1076

http://en.wikipedia.org/wiki/Olympos_%28Lycia%29

Еве и приватно албумче, го напраив public специјално за carclub.mk

https://www.facebook.com/filip.vidinovski/media_set?set=a.397630067349.176261.698147349&type=3

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг:
« Одговори #2624 на: 10 Мај 2014, 19:47:30 pm »
@zoki

Ubavo mestence e kalitea, od ammos do dole mozhda e 4min poshto se spushtash ama za od plazha do ammos malku podugachko ke ti ispadne poshto se ide po edni skali :))). Ne deka e nekoj nedostatok, mene bash mi beshe prijatno mestence, bi idel pak. A poshto mrazam prljavo more, toj element mi beshe dosta biten i vo kalitea go nema toj problem.