Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1874063 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #2625 на: 10 Мај 2014, 19:53:33 pm »
Така,здравје на девојчево баба и-пензионерката ќе иде во јуни,до душа и лани била,ќе каже што е како е.Скали,патеки не ми сметаат,знаат добро да дојдат навечер/наутро (ова за спортистите беше бе :D).Водата да,битен моменат е,уверен сум дека нема да се разочарам.Само некој да ми потврди сигурно за Лидл,има нели?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #2626 на: 10 Мај 2014, 20:01:53 pm »
Мене во Калитеа ми пречеше дека водата беше бара и не пиркаше ветер па беше пекол на плажа. Истиот ден на Сани морето беше поладно и си дувкаше ветер.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг:
« Одговори #2627 на: 10 Мај 2014, 20:20:45 pm »
Bara toplo ili bara prljavo? :D
Inache ja bev malku pokasno (septemvri) pa beshe epten taman.

Отсутен Igor

• Легенда
Одг:
« Одговори #2628 на: 11 Мај 2014, 10:09:17 am »
Se izvinjavam na double.
@zoki
Nema lidl ali ima eden drug market sho beshe sasvim okej so ceni. Na "M" mislam deka se vikashe. Na pochetok na kalitea e od desna strana.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4595
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #2629 на: 11 Мај 2014, 11:50:16 am »
Имал некој искуство со Варна, Бургас? како е, цени итн
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #2630 на: 11 Мај 2014, 11:58:54 am »
Бургас ти е пристаниште, не е баш туристичко место, малтене као Драч.

За Варна појма неам.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #2631 на: 11 Мај 2014, 12:20:45 pm »
Se izvinjavam na double.
@zoki
Nema lidl ali ima eden drug market sho beshe sasvim okej so ceni. Na "M" mislam deka se vikashe. Na pochetok na kalitea e od desna strana.
Мацутис е најверојатно, тој го знам на М :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #2632 на: 11 Мај 2014, 12:35:53 pm »
Варна е многу убав град, забава, шеталишта, многу туристи. Градот не е мал, нешто понал е од Скопје. Работата е што таму има градска плажа и како и секаде не е воопшто добра. Ако сакаш плажа и море оди во Златни песоци па имаш нон стоп автобуси за Варна ако сакаш да ја видиш :последниот беше мислам во 23.00 од Варна)

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #2633 на: 11 Мај 2014, 12:41:24 pm »
Se izvinjavam na double.
@zoki
Мацутис е најверојатно, тој го знам на М :)

Тачно.

http://www.masoutis.gr/

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2634 на: 11 Мај 2014, 12:46:54 pm »
Работата е што таму има градска плажа и како и секаде не е воопшто добра.

Да ви каже чичо една градска плажа која е добра: Биариц, Баскија, близу границата меѓу Франција и Шпанија, на брегот на Атлантскиот океан, сликано во јуни 2011. Од Скопје се стига за 3 дена возење по 8-10 саати на ден, не повеќе.

https://www.facebook.com/filip.vidinovski/media_set?set=a.10150422218452350.385741.698147349&type=3

fun fact: таму отидовме само затоа што Џереми Кларксон рече дека било добро. И стварно беше добро!

https://www.youtube.com/watch?v=gYGVe4EHWzs

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #2635 на: 11 Мај 2014, 12:59:38 pm »
Se izvinjavam na double.
@zoki
Абе има едно чоколадо "AMANIE" лиги ми течат,знам во Лидл по 2 пати на ден го купував некогаш :)

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #2636 на: 11 Мај 2014, 13:08:24 pm »
У Ханиоти мислам дека е најблискиот Лидл, не се сеќавам баш јасно.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #2637 на: 11 Мај 2014, 13:33:15 pm »
Se izvinjavam na double.
@zoki
Абе има едно чоколадо "AMANIE" лиги ми течат,знам во Лидл по 2 пати на ден го купував некогаш :)

Северно од Калитеа на 3.7 км имаш лидл.
;)

Ги имаш на грчкиот лидл сајт сите маркети на мапа. Башка на сите навигации за мобилни или gps уреди ги имаш сите маркети.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #2638 на: 11 Мај 2014, 13:41:17 pm »
Имал некој искуство со Варна, Бургас? како е, цени итн
Пред 2 години кога бев во Несебар,поминав од Бургас.Градилиште големо,исто и Поморје.Варна требаше да одам,не отидов незнам како е.Ти го препорачувам Несебар и Сончев брег,убаво е за млади.Ако си за погоре,Златни песоци и Албена,блиску се едно до друго,Албена ти се хотели и дискотеки се,Златни песоци се знае,само за тебе е,па после ставај слики во убави мачиња :D :D
@osmica Igor,фала ви за информација!

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2639 на: 11 Мај 2014, 13:49:03 pm »
Варна е супер, убаво градче. Плажи мееех слабо, али тука се златни песоци и Албена (препорачувам)
Најверојатно и јас таму ке одам или ке се премислам за Грција, незнам
Сакам со кола да одам, патото е 700км од Скопје.
Има предобри смештаи и само ради тоа ми се оди, не се како во Грција. Зборам за апратман со базени со џакузи целосно опремени со се можно се околу 300 евра (за 2ца по 150 евра од чоевек) тоа е ништо во споредба со тоа што се добива.
Моите идат стално во Бугарија и голема предност ми е тоа што викаат дека Бугарија е отидена напред ептен многу, поготово туристичките места. Ја исто сакам да шетам и по шопинзи и по се. Од брендови се моќно има, од ресторани исто.
Јадењето е премногу ефтино (за разлика од грција) па дури и во рестораните е доста ефтино, да моќе да си приуштиш.
Деновиве разгледувам ама изгледа ке фатам и јас натака, одамна не сум бил, Грција ми онака, би фатил по островите можда, ама незнам.