Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1873681 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Re: Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #1920 на: 24 Јули 2013, 15:36:10 pm »
Егремни ок плажа.

Штом Егремни ти е само ок плажа, тогаш ти имаш сериозно високи критериуми за плажа кои повеќето овде ги немаме  ;)

Де бе па ти ко да ми се нафура :) . Ти викам убави се плажите ама јас зборам стрикно за песокот. Не е опасен критериум, ги има на многу поедноставни места. Затоа и закинтос ми е врв.

Ако нема ситен песок за мене не е добра плажата. Закинтос е бог и батина за лефкада. Иначе лефкада цела ја прошетав. Порто катцики нема ситен песок ама не е лоша али па затоа наши врие, као у Охрид. Ја научиле и ајде. Катизма срање. И така натака. Егремни ок плажа. Ми се свиѓаше. Ама треба планинарски способности кој ја ги имам али со мене луѓето ги немаат. Највеќе впечаток ми остави калиматци плажата. Ситен песок и опуштено е. Водопадчето кај нидри е исто убаво место, треба да се види.

Ситен песок имаше во Никиана (е сеа незнам дали е вештачки донесен или пак природен), мирна и потопла вода, но ја немаше тиркизната боја на море.

Е пошо сакаш убава песочна плажа, тогаш ти препорачивам како следна дестинација Скиатос. Само траект 2.5 часа, со кола незнам колку ќе ти се исплати.

Никиана не сум бил. Касно ми кажа. Како последн ден ја одбрав катизма пошто тушови има и за некое време тргам дирекно дома.

За Скиатос знам. Скупо пат искача многу.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #1921 на: 24 Јули 2013, 15:59:07 pm »
Да немаше одбивност кон скутери, тоа немаше да биде никаков проблем. Аранжман со автобус и рентање скутер. Мал остров од еден до друг крај се стига за 15-20 минути, има одлични тури со брод по другите острови ...

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 831
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #1922 на: 24 Јули 2013, 18:05:38 pm »
     Јас пак дека не сум многу мерак за ајвар,грав од дома сварен па во пластично од цермат замрзнат ,лека и така натаму ке си одам пак во Саранда.Барем ке ја носам фамилијата во ресторан секој ден.Таму за жал нема Лидл да трошиме второкласно евтино пиво па ке се задоволиме со албанските.Доста и  е на женами што готви секој ден па барем на одмор да куртули.Инаку за информација има на потегот од Саранда до Ксамил неколку плажи до  кои навистина  се слегува по земјен пат но мислам дека не се ништо подолу во чистина на водата од грчките.Инфраструктурата не е на грчко  ниво но јас одам на одмор а не да го купам местото. Се разбира треба да се оформи мисленје откога малку ке прошеташ а не за сат два на една или две плажи.Има една изрека рџавом курцу и длаке сметају па кој ке се пронајди во неа нека размисли малку.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #1923 на: 24 Јули 2013, 18:11:29 pm »
Никогаш не ја сконтав филозофијата „одам на одмор, нема да готвам и ќе се хранам по кафани и ресторани“.

Не гледам што има лошо во брзинско спремање на некој ручек или вечера. Дури мерак има во тоа.

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 831
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #1924 на: 24 Јули 2013, 18:33:05 pm »
   Абе нема ништо лошо ама ако трчаш по децата цел ден на сонцето па се бориш со нив кое да поспијало малце бидеки вечерта  ке слушаш жалопојки и не е така на одмет барем оброкот да не е обврска. 

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55337
  • Махер
« Одговори #1925 на: 24 Јули 2013, 18:39:08 pm »
Специјалитет на куќата, две гира.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1926 на: 24 Јули 2013, 21:28:40 pm »
Никогаш не ја сконтав филозофијата „одам на одмор, нема да готвам и ќе се хранам по кафани и ресторани“.

Не гледам што има лошо во брзинско спремање на некој ручек или вечера. Дури мерак има во тоа.

Имаш деца?  :D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #1927 на: 25 Јули 2013, 09:54:03 am »
   Абе нема ништо лошо ама ако трчаш по децата цел ден на сонцето па се бориш со нив кое да поспијало малце бидеки вечерта  ке слушаш жалопојки и не е така на одмет барем оброкот да не е обврска. 

Па зготви и ти некогаш ;D ;D ;D

шала на страна имаш опции во Грција (бар имаше во Никиана, Лефкада) со доручек и вечера (феноменалана) за 200 евра со 9 ноќевања и превоз, ама турата беше во јуни

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1928 на: 25 Јули 2013, 17:33:04 pm »
@Sportex дај инфо за ова тераса, кујна, купатило, игротека. Каде е поточно, ако имаш некоја сликица и дај контакт :)

Cel saat barov po eksterni hardovi rckav i ne gi najdov slikive, uste doma da aproveram vo aparatot da ne se na rezervanata memoriska ?

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8388
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1929 на: 25 Јули 2013, 17:48:24 pm »

Колку само се сложувам со ова!

А кој го мрзи да готви или не му се готви, не готви и дома. Ако не му се готви, не ни треба да готви, секој со своја желба... Јас и жена ми готвиме заедно и уживаме!

Седиш со пријатели и муабетот - даааа бееее, јас ако треба да готвам и таму како дома, ебати одморот...
А тие дома мајка му му готви...

И немаат крај муабетиве, сите се во право и сите не се.

И за крај и за сите, секој треба да прави како му е кеиф, не мора секој да има или да нема деца.
Или сите треба да бидеме второ одделение?

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #1930 на: 25 Јули 2013, 22:09:54 pm »
Се молат оние кои немаат деца да не јадарт лања бадијала. Прво нека им се народат по 2-3 деца па после може да збворат за готвење, неготвење, мајки, шајки и слично.

Јас, и жена ми, уживаме во готвење, но на одмор би сакал да не морам да готвам. Катаљарда пати е подобро тоа време (кога едниот готви, а другиот анимира 2-3 деца) да се помине за било што друго, а најдобро во одмарање/лежење/спиење.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1931 на: 25 Јули 2013, 22:10:03 pm »

кога ке се ожениш, ке добиеш 2-3 заменици во поколение, кога секој ден ке мозгаш што и како за доручек+ручек+вечера и кога ке почнат малку од малку поколението да осознава па ке почне војна јас нејкам ова сакам она... е тогаш ке сватиш што значи прав одмор со спремена храна од друго лице а ти само да ждереш... има време, млад си, ке научиш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1932 на: 25 Јули 2013, 22:21:43 pm »
Oдмор е состојба на неготвење, нераскревање и - воопшто - што помалку работни задачи во текот на денот. Све што може аутсорс - аутсорс.  ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1933 на: 25 Јули 2013, 22:25:06 pm »
тоа е тоа... може евентуално за кеиф да свртам скара ама тоа евентуално во корелација со уште некој апартман минимум... ке повторам ЕВЕНТУАЛНО еднаш во 7-10 дена.. ја подолго не ни идам на одмор... 7 ми е лимитот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55337
  • Махер
« Одговори #1934 на: 25 Јули 2013, 22:25:55 pm »
Па за скара и се зборуваше in the first place.