Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1721656 пати)

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #1800 на: 16 Јули 2013, 11:01:40 am »
Toplo go preporacuvam Ohrid, so tablata od pred 20 godini,

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1802 на: 16 Јули 2013, 12:01:57 pm »
Pokraj visoko razvieniot turizam sto go imame ovde vo MK, nie odime vo Grcija na odmor...ve molam mislam !

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7366
« Одговори #1803 на: 16 Јули 2013, 12:26:59 pm »
Вака ќе ни прават и на налепниците од центар кога ќе ојме во Аеродром :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1805 на: 17 Јули 2013, 03:12:33 am »
Pokraj visoko razvieniot turizam sto go imame ovde vo MK, nie odime vo Grcija na odmor...ve molam mislam !

се мајтапиш нели? мислам, кој туризам имаме ние... тоа беше мајтапот нели?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1465
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1806 на: 17 Јули 2013, 08:23:46 am »
Цитат
Македонските туристи кои се најбројните во Грција

Зошто вака воопштени коментари, далеку сме од најбројни, можеби највеќе одиме таму во поглед на останати дестинации, ама дека сме најбројни ајде глупости. За Халкидики само односот со србите е барем 5 спрема 1

Цитат
и се главен мотор на грчката економија

Ајде уште една глупост....

Цитат
Табличките на "реното" каде што е напишана македонската кратенка и знамето е прекриен со син спреј за графити, а потоа од страна на браникот со големи букви е испишана кратенката на нашиот јужен сосед-ГР.

Национализам и будали има секаде, дури има и во наш Охрид. Господ им дал на грциве еден тон плажи, а нас Македонците ни е е релано најблиско море со песочна плажа ( она камењарон на Јадран да не го мерам, таму плажи малтене нема, а таму каде што има, пешкир до пешкир ). Грција останува најпрактично и ефтино решение особено за оние со мали деци.

Цитат
- Шест дена сме тука и досега одлично се забавувавме, но утринава кога го видовме автомобилот ни преседна. Иако сакавме да пријавиме во полиција, по сугестија на нашите соседи од Србија дека можеби во ова и полицијата е замешана, се исплашивме и не го сторивме тоа. Имаме уплатено до среда, но не сум сигурна дека ќе останеме, вели читателката на весникот.

И што сеа? Ке си го скрати сестрата одморот ? И лани беа шкртани, и од Сарти им ги средија колите. Ваква глупост на некоја будала не би дозволил да ми го скрати одморот.

Цитат
Ова не е прв пат возила на македонски туристи да бидат на мета на грчки националисти. Ниту една сезона не минува без пријава на македонскиот граничен премин за вандализирани и искршени возила или украдени таблички, а ги проголтавме дури и лепенките ФИРОМ кои ги добивавме на граничниот премин од грчките цариници.

Не е ни последен. Тоа е еден од условите ако сакаш да поминеш практично и ефтино. Изолирбан на таблицата и раат си. Ако не, заобиколи ја грчка, и вози со саати до Јадран или Албанија, или до тоа баруштината у Бугарија.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #1807 на: 17 Јули 2013, 09:55:07 am »
za najbrojni mozebi se misli po glava na zitel, mkd 1.6 milioni, srbija 5 milioni....
za drugoto se soglasuvam

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
« Одговори #1808 на: 17 Јули 2013, 09:56:49 am »
Ти од Југославија бројкиве ги бараташ уште. :)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #1809 на: 17 Јули 2013, 09:58:14 am »
mkd ima 450 000 raseleni vo poslednive 15-tina godinki....
ne se so postojano zivealiste vo mkd...

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1810 на: 17 Јули 2013, 10:32:38 am »
Цитат
- Шест дена сме тука и досега одлично се забавувавме, но утринава кога го видовме автомобилот ни преседна. Иако сакавме да пријавиме во полиција, по сугестија на нашите соседи од Србија дека можеби во ова и полицијата е замешана, се исплашивме и не го сторивме тоа. Имаме уплатено до среда, но не сум сигурна дека ќе останеме, вели читателката на весникот.

Цитат
И што сеа? Ке си го скрати сестрата одморот ? И лани беа шкртани, и од Сарти им ги средија колите. Ваква глупост на некоја будала не би дозволил да ми го скрати одморот.
Се слагам со најголемиот дел, но, сакаш да кажеш дека си во состојба во таква ситуација да не се пресечеш и изнервираш и едноставно да продолжиш да кулираш???

Сум сретнал паркирани педерски коли со и без патниците во нив, сум искоментирал со пријатели: И, што треба сега да му правам???

Што требаше да направам??? Да кршам? Да шкртам? Демек сега ќе се тепаме а кога евентуално ќе се смени имаето има да бликне љубов на сите страни...

Ќе одам на Лефкада, ме бендиса местото...
Стравот од погореспоменатото си постои кај мене, не дај боже нешто да се случи, после јас знам што ќе правам со геј коли у МК!!!

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #1811 на: 17 Јули 2013, 10:35:31 am »
По јонскиве острови не сум чул до сеа вакви работи, тамошните Грци (староседелци) се многу искулирани (политички) луѓе.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1813 на: 17 Јули 2013, 11:41:15 am »
А добро, ако знаеш дека постојат Грци што праат проблем ради МК ознака, што те кошта да ја извадиш/тргнеш/сокриеш??

Јас имам од старите таблици и магнетна МК ознака. Фино лепо ја тргнав ознаката и никому ништо. Другар мој има од новите таблици, и само става самолеплива плава фолија врз „МК“ делчето. И? Пак никому ништо... И на мене, и на него ни преживеаја колите.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
« Одговори #1814 на: 17 Јули 2013, 11:45:33 am »
Истото се случува на сите коли со МК знак. Незнам што е чудно.