Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1719631 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #1350 на: 08 Мај 2013, 22:20:45 pm »
Оф мори мајко. ::)

Возилата се осигурани. Во Турција рентавме веспа со која паднавме (ја искршивме пластиката на веспата). Не само што не плативме ништо за штетата туку беа и загрижени да не сме повредени или нешто (за среќа пројдовме со мали повреди).

Исто во Шпанија на пример, рентав Фиат Панда. Кога ја вратив не сакаа ни да ја погледнат и се чудеа зашто инсистирам да ја видат :) (Реагираа во стил. Е добро де, си ја паркирал на паркинг, така? Да.. Епа нема потреба да ја гледаме :) )).

поздрав

Дарко

zavisi kako gi rentash, jas pred 2 godini so drushtvo prevrtevme 4 cikl KIM partal se stori i si plati toj so go prevrte 100 evra taka da si potpishuvash dogovor so ili bez osiguruvanje

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2524
« Одговори #1351 на: 09 Мај 2013, 01:26:23 am »

Ти ако си неписмен ја сум писмен. Ја си го прочитав неколку пати договорот пред да ја платам рентата на колата. Ако те боли нешо, иди на доктор. Не кукај овде.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #1352 на: 09 Мај 2013, 09:27:13 am »
Лани бев на Лефкада, во Агиос Никитас, и местото е мало но стратешки многу добро поставено.

На 2 км е плажата Катизма, која е огромна и многу добра, со кола се стига до неа, а има и одлични кафичи да ги кажам, со базени и слични глупости. Ако на некој не му се пешачи секој ден по скалите на Егремни, тука е супер како замена.

До Егремни има возење 15-20 минути, и патот е одличен. До Порто Кацики исто така, само откако ке се исклучиш накај плажата ако наиде кола од спротива, ни со магија неможеш да се разминеш и е малку проблем.

Јас цело време го вртев островот по западната страна и патот беше одличен, нов асвалт сегде и доволно широк. На источниот дел може да е подобар само ако е автопат.

Ако некој оди натака, нека не го лаже изгледот на местото од по слики од агенции, нека си отвори карта и нека се постави стратешки најблизу до плаживе и ако може поблизу до Лефкас, бидејќи се тоа таму се мали селца, и после 10 саат навечер освен Лефкас се друго е мртво.

Во Агиос Никитас цените се пристојни, јас бев сместен во Вила Елени

http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g1786926-d2650292-Reviews-Elena_Rooms-Agios_Nikitas_Lefkada_Ionian_Islands.html

Собата имаше поглед накај морето, а што е најбитно Агиос Никитас има своја плажа, мала ама има.  Има селца кој се нудат од агенциите кој со горе во планината, и од каде ако сакаш било каде да мрднеш ти треба кола или моторче.

Инаку имаше и едно убаво хотелче, налик на она од линкот на Крелл, тоа како полуксузна опција од ова каде што бев сместен јас.
Во септември плаќав 20 евра од ден за собата.

Исто.
Лани во Агиос Никитас. Одлично!!

Освен се горе спомнато ќе ја кажам мојата омилена плажа.
Милос!

Пешки од Агиос Никитас, преку ридче или со бродче од плажа.
Одлична плажа, посебно за млади, дека на старите му е мака да се пентарат за до таму. :)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1353 на: 09 Мај 2013, 09:28:51 am »
Тури му курот.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9182
  • Пичлеме
« Одговори #1354 на: 09 Мај 2013, 09:51:24 am »
Патриот сум јас, Претор или Сливница ќе одам... :)

- Од кај идиш вака?
- Абе еве, од парастос се враќам...
- Ау...Тоа на третиот крак беше, одамна не сум бил во Грција...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #1355 на: 09 Мај 2013, 10:06:05 am »
Тури му курот.

Deni

Твое мислење за локација, во сеќавање ми има останато дека ти беше натаму ...

Прашање до тие што биле до Лефкада, каде е подобро да се смести Никиана или Василикис? Ме интересира од аспект на плажите какви се, понуда за рент а скутер/кола, логистика до плажите на западна страна, од каде е полесно да се вози (подобро подолга вожња отколку цело време со 20 км/ч) тури со бродови итн...

Ќе одам во јуни, меѓутоа сеуште имам можност да бирам од двете места, сега за сега планот е Никиана.

Нормално дека планирам да одам до најпосетуваните плажи, е сега планот највероватно ми е да идам со некоја тура со брод до тие најјужните и најзаебаните за стигнување (башка и да заштедам мрцварење по тие 200-300 скали). Овие плажи се толку тешко достапни што без разлика каде и да сум сместен не би се заебавал секој ден за тоа.

Со скутерот или кола планирам да се возам до тие што се поблиску до Агиос Никитас, чат пат до Нидри, Лефкас итн. Со колега што зборев, ми велеше дека скратениот пат што е од Василики до плажите на западната страна е толку заебан, што луѓето кружеле преку цел остров. Затоа прашувам да прочитам и други искуства.

Инаку лани рентав скутер 125цц во Скиатос иако немав А категорија (прво ми дадоа една Хонда 100 цц изгледа колку да видам во каква состојба ќе ја вратам :) )како се во Лефкада со прописите, се замараат многу, можно е ваква варијанта да се изведе, ми треба ли меѓународна возачка?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15124
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1356 на: 09 Мај 2013, 11:29:09 am »

Ти ако си неписмен ја сум писмен. Ја си го прочитав неколку пати договорот пред да ја платам рентата на колата. Ако те боли нешо, иди на доктор. Не кукај овде.
Од такви писмени се наполнаа пари тие шо рентаат коли и мотори во Грција,да во Грција не во Отешево.
Фала Богу дека колите се осигурани,затоа реков дека се прават превари,дека им наплаќаа големи суми на пари.
Јас не изнајмував кола(за мене) јас ги рентав на други,па фала Богу во сите тие клиенти кои поминаа низ компанијата имаше и далеку пописмени и попаметни од тебе па пак си плаќаа оштета(за штета која не ја направиле).
И незнам шо проблем имаш ти со писменоста моја кога и сам не сваќаш шо зборам.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1357 на: 09 Мај 2013, 11:31:49 am »
И јас знам за искуство како на Мечето, и тоа исто од другар што работеше како него на Миконос.

Јас па на пример имам одлично искуство од Крф, на враќање не ја ни видоа колата, само им кажавме дека е таму и таму. На друго место не сум рентал, сум идел со своја кола или не сум имал потреба.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15124
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1358 на: 09 Мај 2013, 11:32:56 am »
Баш и за Миконос зборувам.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #1359 на: 09 Мај 2013, 13:29:19 pm »
Колку ли уништени возила ке има летово во Грција.. МВР (за табличките)  и Автолакерите ке имаат полни раце работа. :D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
« Одговори #1360 на: 09 Мај 2013, 14:23:50 pm »
Како да не бе, 2 врати изгребани и 2 пара таблици (а може и паметни се праеле па се паркирале каде што не смее)

Во Охрид има повеќе уништени возила со СК таблици негу у Грција.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1361 на: 09 Мај 2013, 14:26:24 pm »
Пак почнува пропагандата за уништени возила во Грција :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1362 на: 09 Мај 2013, 14:33:03 pm »
Гарант лакериве од Sкопје ги оштетуваат колите :D :D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1363 на: 09 Мај 2013, 17:00:31 pm »
Тури му курот.

Deni

Твое мислење за локација, во сеќавање ми има останато дека ти беше натаму ...

Прашање до тие што биле до Лефкада, каде е подобро да се смести Никиана или Василикис? Ме интересира од аспект на плажите какви се, понуда за рент а скутер/кола, логистика до плажите на западна страна, од каде е полесно да се вози (подобро подолга вожња отколку цело време со 20 км/ч) тури со бродови итн...

Ќе одам во јуни, меѓутоа сеуште имам можност да бирам од двете места, сега за сега планот е Никиана.

Нормално дека планирам да одам до најпосетуваните плажи, е сега планот највероватно ми е да идам со некоја тура со брод до тие најјужните и најзаебаните за стигнување (башка и да заштедам мрцварење по тие 200-300 скали). Овие плажи се толку тешко достапни што без разлика каде и да сум сместен не би се заебавал секој ден за тоа.

Со скутерот или кола планирам да се возам до тие што се поблиску до Агиос Никитас, чат пат до Нидри, Лефкас итн. Со колега што зборев, ми велеше дека скратениот пат што е од Василики до плажите на западната страна е толку заебан, што луѓето кружеле преку цел остров. Затоа прашувам да прочитам и други искуства.

Инаку лани рентав скутер 125цц во Скиатос иако немав А категорија (прво ми дадоа една Хонда 100 цц изгледа колку да видам во каква состојба ќе ја вратам :) )како се во Лефкада со прописите, се замараат многу, можно е ваква варијанта да се изведе, ми треба ли меѓународна возачка?

Procitaj ja temava poveke pati mislam sum pisal, sega od mobilen da ne kucam.

Отсутен Ezekiel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 400
« Одговори #1364 на: 09 Мај 2013, 17:04:34 pm »

Hideout Festival 2013!!
Cogito ergo zoom