Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1721642 пати)

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #810 на: 18 Јуни 2012, 11:40:25 am »
Со извинување за ОТ,ама незнам дали камп приколката е многу убава или Голфот е многу грд  :D :D :D ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Marko-bmw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 227
« Одговори #811 на: 18 Јуни 2012, 14:36:38 pm »
Бора бора, кој е за воќжња до таму :)
I hooked up my accelerator pedal in my car to my brake lights. I hit the gas, people behind me stop, and I'm gone :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #812 на: 18 Јуни 2012, 15:14:44 pm »
Јас се вратив скоро од Скиатос, цените се далеку поскапи од тие што ги наведе Зеро. Местото е малечко, од еден крај до друг се вози за 20 мин, убави плажи, доста зелен остров со дрва итн... доста млади луѓе. Се на се задоволен. Ако некој го интересира подетално нека пише или пп.

Пример
пиво
во кафич/плажа 4 евра, во дискотека 6
коктел
во кафич/плажа 10 евра, во дискотека 12
Гиро од 2.20 - 2.50
Порција за 2 морска храна >25 евра (со пијалок и десерт)

Слики .... (ме мрзи сеа) ;D ;D ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
« Одговори #813 на: 18 Јуни 2012, 17:46:59 pm »
Јас гледав како место Скиатос, не ми фаќаат око плажите - ама убаво е да се знае. Го фалат, а и не е богзнае колку експониран кај неандерталциве.

Кажи има ли бензинска со плин? :) И дали плажите се совршени или си видел на слика и бољи? А да, стаи слики!

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #814 на: 18 Јуни 2012, 18:15:51 pm »
Јас гледав како место Скиатос, не ми фаќаат око плажите - ама убаво е да се знае. Го фалат, а и не е богзнае колку експониран кај неандерталциве.

Кажи има ли бензинска со плин? :) И дали плажите се совршени или си видел на слика и бољи? А да, стаи слики!

околу плинот... оваа година е изненадувачки колку многу бензински се преправени да имаат плин... ја сам изненаѓен... скоро секој 2-3та бензинска има табличка ЛПГ... ваљда се свестија грциве дека цела европа вози на гас... е сега цената... литро плин во гејлада е еднакво на литро бензин во МК...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
« Одговори #815 на: 18 Јуни 2012, 19:31:03 pm »
А литро  бензин во  истата? Ако е мала разликата, тогаш се возиме на бензин низ јужниот сосед и тоа е тоа :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #816 на: 18 Јуни 2012, 19:34:15 pm »
Литар бензин 1.7-1.9еур

Литар гас 0.90-0.95eур

Во Грција.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1465
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #817 на: 18 Јуни 2012, 20:08:17 pm »
Ајде Bugar посочи евтин и практичен одмор за Македонец, надвор од Македонија. Те молам запази ги двата услова.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #818 на: 18 Јуни 2012, 20:10:33 pm »
А литро  бензин во  истата? Ако е мала разликата, тогаш се возиме на бензин низ јужниот сосед и тоа е тоа :)

во гевгелија (на нешто помалку од 3 километри од гејлада) танкаш пуна боца плин и танкаш бензин... подобро бензин македонски одколку грчки плин... ти ке им ја опоравуваш економијата? поарно опорави ја домашната, не за друго исти трошок ти е, вака бар си мирен, имаш гориво и тоа е тоа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #819 на: 18 Јуни 2012, 20:12:42 pm »
Ќе наточиш тука, ама пак мораш 1-2 резервоари и во Грција... Освен ако не одиш ептен блиску.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #820 на: 18 Јуни 2012, 20:14:03 pm »
@Yarre.. Zavisi kakov style imas ruze. Vo sekoj slucaj ima moznost i se e mozno ako se ima volja i sekako kreativnost.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #821 на: 18 Јуни 2012, 20:17:42 pm »
А литро  бензин во  истата? Ако е мала разликата, тогаш се возиме на бензин низ јужниот сосед и тоа е тоа :)

во гевгелија (на нешто помалку од 3 километри од гејлада) танкаш пуна боца плин и танкаш бензин... подобро бензин македонски одколку грчки плин... ти ке им ја опоравуваш економијата? поарно опорави ја домашната, не за друго исти трошок ти е, вака бар си мирен, имаш гориво и тоа е тоа...

ми го зеде зборот...... полна боца плин + полн резервар бензин пред излегување на Богородица би требало да ти стигне до дестинацијата и назад. Евентуално може да дополниш 10 евра ....

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #822 на: 18 Јуни 2012, 20:18:21 pm »
Ќе наточиш тука, ама пак мораш 1-2 резервоари и во Грција... Освен ако не одиш ептен блиску.

е аман бе... од граница нај далеку ти е кавала... не зезај... јас идам од граница на југот надоле накај кавала, поточно ставрос, аспровалта, врасна нај точно околу 150 километри од граница... секој ден повозувам до овде-онде... плинската боца (60 литри) ја пунам на гевгелија и турам бензин едно 30 литри... ретко ретко ама стварно ретко ми се дешава да ми снема плин кога се враќам пред да стигнам пак во гевгелија па да треба на бензин да возам... тоа ми се деси лани кога ја претерав со развозување до олимпијада бев 4 пати (околу 160 километри е само тоа)... пази, дискутираме за кола која просечна потрошња и е околу 11... тек со поекономични коли...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #823 на: 18 Јуни 2012, 20:20:45 pm »
Znaci ubav pamet mi dadovte. Ke si nosam eden kanister 30l nafticka koga ke si patuvam za Grcija. Posigurno mi e taka.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #824 на: 18 Јуни 2012, 20:21:01 pm »

е аман бе... од граница нај далеку ти е кавала... не зезај... јас идам од граница на југот надоле накај кавала, поточно ставрос, аспровалта, врасна нај точно околу 150 километри од граница... секој ден повозувам до овде-онде... плинската боца (60 литри) ја пунам на гевгелија и турам бензин едно 30 литри... ретко ретко ама стварно ретко ми се дешава да ми снема плин кога се враќам пред да стигнам пак во гевгелија па да треба на бензин да возам... тоа ми се деси лани кога ја претерав со развозување до олимпијада бев 4 пати (околу 160 километри е само тоа)... пази, дискутираме за кола која просечна потрошња и е околу 11... тек со поекономични коли...
;D :D ;D ;D :D :D :D ;D ;D ;D :D :D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D :D :D :D :D ;D ;D ;D Затоа реков ако одиш некаде блиску. Ама верувај дека има места што се подалеку од кавала. :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)