Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1722178 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #795 на: 15 Јуни 2012, 13:33:38 pm »
Крф- Ипсос.
Лани.

Одлично. Во секој аспект.

Нема врска со останатиот дел од Грција, други луѓе се таму.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #796 на: 15 Јуни 2012, 13:37:22 pm »
Ajde pa uste malce pa na odmor :) I sekako moze Keniya ili RSA !

Tamu e najdobro. 10 dena, zavisi ako se pogodat rabotite. Sekako vo hotelot na eden poznat, koj mi ponudi 10 dena all inclusive. Jas treba da mu organiziram postavuvanje na solaren boljeri na zgradite.... Ajde samo da trgne rabotata.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #797 на: 15 Јуни 2012, 13:37:38 pm »
Планирам да идам на Крф- Кавос поточно..бил некој до сеа таму да ми пренесе импресии :)

Кавос ти е долина на разврат, љубов и секс :)

Свети Ѓорѓи (Агиос Јоргос) би требало да е нешто поубаво.

Најбитно од све - времето да ти се погоди. Ја бев пред 5 години у Ипсос (североисточен дел на Крф, непосредно над Керкира) и од 11 дена, 7 дена беше облачно со повремен дожд, а од тие 7 дена, 4 дена по цел ден истураше. А според прогнозите, требаше само еден ден облачно да биде :) Нас така ни се погоди, и нормално дека мислењето за Крф не ми е баш брилијантно. Од друга страна пак, ако ви се погоди време, би требало убаво да ви биде. Знам поише луѓе што повеќе пати одат на Крф, поради тоа што си проаѓале убаво (на сончево и убаво време нели ;))

Иначе, ствари што ми текнуваат, што вреди да се видат... Глифада и Палеокастрица. Другото све е онака... веш машина :) Сидари не е нишо посебно, треба да набиеш километража додека да стигнеш до пливањето, каналот на љубовта е обичен залив, и го наплаќаа влезот на плажата, Касиопи е обичен приморски град со карпеста обала и така натака...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #798 на: 15 Јуни 2012, 13:43:32 pm »
Друже кавос ти е место за журки :) значи немаш убава плажа т.е.  имаш ама нешто како во дојран ;D на главната улица 80% се кафичи и во нив минимум по 2шипки за плес ;D имаше многу англичани и скандинавци и навечер се прават “ресани“ ;D незнаат кај им е главата :)

Ако ти е за журка оди во кавос, ако ти е за плажа и убаво море таму во никој случај, според мене најубава плажа има сидари со најубав песок, палеокастрица е исто интересно местенце плажите му се како во залив само се помали и се оделени од хотелите и вилите.

Другите места што се за летување на страната од кај грција (ипсос, мораитика итн) маана им е што плажата им е до главниот пат т.е. ако ти велат дека вилата ти е на самата плажа мораш да го поминеш патот па да стигнеш до плажата :)

И да не заборавиш да си ја земеш возачката за да си изнајмиш скутерче :) и обавезно да одиш во градот Крф, има што да се види ;)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #799 на: 15 Јуни 2012, 13:50:58 pm »
Јас на Кавос со тоа одвратните енглези не би одел. Бевме таму една вечер и на ништо не личеше. Бар јас така не ја разбирам забавата, со повраќање на сред улица, лежат на тротоари, се драпаат и соблакаат во сред клуб и паѓаат цело време. Одвартно и невкусно, али такви се секаде на одмор :)

Иначе останатиот дел од Крф е баш убав, заличува на хрватски острови, доста зелен остров. Ние изнајмивме кола и поминавме околу 600-700 километри за 10 дена.
Ако ти е за забава подобро оди на друг остров во Грција, каде што има многу помалце англичани. Иос ми беше таман погоден, италијани, срби, македноци имаше само што работеа, словенци, грци и тоа е тоа.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #800 на: 15 Јуни 2012, 13:53:11 pm »
Sto im fali na Englezite be arni si se. Znaat da se druzat e sega malce se na leva strana ama se jade. Ako te biva ke im karis pijacki. I baska na dalavera ke bides :)

Отсутен igorN73

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #801 на: 15 Јуни 2012, 13:54:45 pm »
Ее фала ви...инаку вилава што ќе ја изнајмиме е на самата плажа и мислам дека ќе биде топ, а за енглезите знам знам али сегде ги има..

Ако сакате да ми кажете уште како се движат цените
-Јадење
-рент а кар или моторче
-пиење

Фала :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #802 на: 15 Јуни 2012, 13:56:16 pm »
Padnaa li cenite na hranata vo Grcija ili uste se na africko nivo. Dajte kolegi info za ceni.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #803 на: 15 Јуни 2012, 13:59:58 pm »
Летото 2010 година изнајмив моторче за 5дена=50евра и му свртев 750км ;D повеќе пари дадов за бензин одколку за изнајмување, а за јадење и пиење не памтам добро, мислам дека едно гиро беше 1.80-2евра.

Убав помин :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #804 на: 15 Јуни 2012, 14:00:44 pm »
Не се сеќавам како беа цените за јадење и пиење, ама не беше нешто скапо. Јас бев пред 7 години :)

Рент а кар беше околу 200 евра мислам за недела дена или десет дена, така нешто. Рентавме еден Атос и еден Матиз.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #805 на: 15 Јуни 2012, 14:05:08 pm »
Ако сакате да ми кажете уште како се движат цените
-Јадење
-рент а кар или моторче
-пиење

Фала :)

Рачунај дека се стари информацииве:

- 2-3 евра гиро, 8-15 евра (основна цена) порција јадење во ресторан (во зависност од атрактивност и локација)
- моторче 85 евра (или така нешто) за 10 дена (ако добро се сеќавам)
- си зимаш у Лидл за ич пари, и се праиш ментално ѓомлезе па идеш у живот... тоа ти е the English/Scandinavian way :D А иначе, не се сеќавам како стоеја цените за пијачките... Знам дека имаше фантастично убаво местенце за искачање во Крф, во стариот град, кај тврдината. Цените, релативно високи (10ина евра по пијачка), ама вреди бар еднаш да отиде чоек, многу убави коктели имаа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #806 на: 15 Јуни 2012, 14:09:35 pm »
Јас бев во Кирикира во некоја дискотека, влез беше 10тина евра мислам, ама енглез бев тогаш па појма неам како беше местото, викаат убаво било :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #807 на: 15 Јуни 2012, 14:57:07 pm »
Јас на Кавос со тоа одвратните енглези не би одел. Бевме таму една вечер и на ништо не личеше. Бар јас така не ја разбирам забавата, со повраќање на сред улица, лежат на тротоари, се драпаат и соблакаат во сред клуб и паѓаат цело време. Одвартно и невкусно, али такви се секаде на одмор :)

Иначе останатиот дел од Крф е баш убав, заличува на хрватски острови, доста зелен остров. Ние изнајмивме кола и поминавме околу 600-700 километри за 10 дена.
Ако ти е за забава подобро оди на друг остров во Грција, каде што има многу помалце англичани. Иос ми беше таман погоден, италијани, срби, македноци имаше само што работеа, словенци, грци и тоа е тоа.
+1
Истово.

Крв е прекрасен остров со многу природни контрасти за толку мало парче земја. Задолжително е да се има возило за да може да се прошета и доживее островот. Секој ден се оди на различни една или две дестинации, а севкупно се доволни 10 до 14 дена за да се види потполно.

Што се однесува до Кавос, тоа е една канализација каде се збира дечурланата на работничка класа од Англија и се оддава на блуд и разврат.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #808 на: 18 Јуни 2012, 10:51:09 am »

Еве и тука.

Во моментов сум во Platanitsi, одличен камп околу 4 километри пред Sarti. Тука доаѓаме со моите веќе ~25-6 години, а последниве 7-8 сезонски (односно, од крај на Април до крај на Септември). Се мењаме кој да биде тука, дали моите, брат ми или јас. Локацијата ни е на 30 метри од плажа. Имам едни комшии Германци што се ептен тивки, и тоа е тоа. Нема скоро никој друг во кампот. Одлично е!

Во моментов Сарти е полу-празно. Цените се пониски од минатата и предминатата година. Двајца јадеме во Таверна за ~20-25 евра, што е ок со оглед на тоа дека јадеме морска храна. Гиро е од 2 до 2.5 евра, пиво е помалку од евро во продавница, околу 2.5 во таверни.

Иначе, Грците се имаат МНОГУ ориентирано кон тоа туристите да бидат задоволни, па секаде се пре-фини кон сите и се прекршуваат туристите да бидат среќни.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #809 на: 18 Јуни 2012, 11:34:59 am »
Ти завидувам класен...Дај бе изрентај/позајми прикољицата на една недела. Ми треба една недела сам без никој да одморам на диво место ко Платаници.
Ум шо идит отпосле не јет ум!