Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1718014 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #750 на: 04 Јуни 2012, 13:35:58 pm »
Ulcinj e najdobroto mesto za odmor vo Crna Gora. Neli ima ramkovni sve e top. Iskreno za zdravje podobro NEMA. Tito ne bil glup sto letuval tamu.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #751 на: 04 Јуни 2012, 13:37:37 pm »
Мора само Грчка му е мајката летово...Грцове се болни за кешче.. :D

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #752 на: 04 Јуни 2012, 13:39:33 pm »
Не знам какви ви се побарувањата за сместување, но најевтино сместување мислам дека е во www.hotelformule1.com, обично се трокреветни соби само со мијалник, туш и ВЦ заедничко на неколку соби, цени 35-55 евра (за тројца) зависно од период и локација. Маана им е што се на полоши локации, но затоа обично имаат бесплатен паркинг.
Инаку буџетот ви е амбициозен за четворица со кола, само гориво и патарини/вињети ќе ви биде ~400 ЕУР (со дизел).
Smestuvanje kolku da se prespie.
A inace poevtino e so kola cetvorica, ali i od pusti merak za vozenke zatoa so kola ke se ide.
Da ne ja trujam mnogu temava ke otvoram druga tema specijalno zasto imam nekoi drugi prasanja kon site vie sto ste bile.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #753 на: 04 Јуни 2012, 13:44:01 pm »
Ulcinj e najdobroto mesto za odmor vo Crna Gora. Neli ima ramkovni sve e top. Iskreno za zdravje podobro NEMA. Tito ne bil glup sto letuval tamu.

улцин?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #754 на: 04 Јуни 2012, 13:44:43 pm »
@deanMKD Kojznae kolku ke gi spustat cenite. Ajde stiskam palci da stanat kako vo Bugarija.

@onak

Moite mi kazuvaa koga letuvale tamu dalecnata 1971 godina zapoznale nekoj Germanec koj idel 10 godini SAMO vo Ulcinj. Covekot bil vo godini i im spomnal deka patel od nekoj problem i bil recisi edvaj podvizen. Posle 3 leta pominati vo Ulcinj se ispravil na noze i mozel da trca a prethodno bil duri i vo kolicka. Ottogas sekogas letuval samo tamu i isklucivo tamu. Vo sekoj slucaj za zdravjeto e najdobro mesto na Crnogorskoto Primorje. Baska za deca e izmisleno. Ne se glupi Kosovarite sto tamu idat postojano. Kopakabana e super plaza....

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #755 на: 04 Јуни 2012, 13:46:26 pm »
@deanMKD Kojznae kolku ke gi spustat cenite. Ajde stiskam palci da stanat kako vo Bugarija.
[/quoteшто сакаш повекеод 30 евра апартман со сопствена бања, кујна и топла вода 24ч вклучено во цена иклима, 40-50 метри од плажа? е тоа е грција годинава...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #756 на: 04 Јуни 2012, 13:49:33 pm »
Ne e skapo voopsto. Za tie pari ne mozes da doruckuvas vo kenija na primer. Samo dorucek za dvajca ti e 40 USD ! Vo mizeren hotel i BEZ KLIMA. Za iluzstracija samo. A vo moreto imas gjubre kolku sakas. Flasi plasticni plivaat, prljavo e, ne mozes da se istusiras so topla voda zasto gi mrzi da staat edno crno bure.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #757 на: 04 Јуни 2012, 13:52:50 pm »
Идеата кошта минимум 1000че од човек за 7 дена :)

Мене ме чинеше 1.300 ЕУР за двајца (7 ноќи, 8 дена) со пат, јадење, пиење, шетање, посета на Ремс (најпознатите шампањ визби, со дегустација), само треба убаво да истражиш цени за сите ставки, бидејќи имаш големи разлики. Зборам и за пат, и за сместување, и за влезници за музеи, и за воз, и за се`  :)
За трансфер од аеродром до стан/хотел и назад користев http://www.shuttle-inter.com/, најдобри цени, приватен трансфер, а малку поскапо него ли да се зезаш со воз, па со метро, па пешки, па м`кни куфери по скали и ескалатори...
Многу пари и време се заштедува, само треба добро да испланираш, истражиш и пазариш  ;D

Мојот пост се однесуваше на линкот на Џиџи, т.е. на едрење на јадранот седум дена ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #758 на: 04 Јуни 2012, 14:34:35 pm »
Бугар и мене ми се одеше Бугарија, ама комшијата секој ден ме напнува "Ајде комши ке одиме ли за грчка" , и ме предомисли ебаго, пошо ке си одел со негова кола, климатизирана...Во Бугарија треба да одам со превоз, пошо не планирам некое сабајле да си ја најдам колата на трупчиња (во најдобар случај :D )

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #759 на: 04 Јуни 2012, 16:22:32 pm »
Pa pred da odis za Bugarija pusti mi PP. Nemas gajle ke te opravime tebe lesen si ti.

Grcka e top. Ama Ulcinj e broj 1. Za zal treba vozenje to tamu a mnogu me mrzi da vozam na dolgi relacii.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1465
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #760 на: 04 Јуни 2012, 22:32:06 pm »
Bugar,

Ајде дефинирај топ за тебе.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #761 на: 04 Јуни 2012, 22:41:43 pm »
Ajde ti prvo kazi. Posle JAS KE TI KAZAM.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #762 на: 04 Јуни 2012, 22:45:30 pm »
ја ке ти дефинирам бе братче....

бидејки до сега увидовме дека бугар го интересираат изопачени работи тогаш според него:
-плажа со карпи и камења наместо фин и мекан песок е топ...
-исто така џигер ладна и страшно прљава вода е топ, за разлика од топлиот и чист егеј...
-издркани даски, исковани на дрвени трупци и сместени под церада а наместо кујна со хигиена сместена приколка или трајлер стар повеке од 35 години и сето тоа наместо ресторан поред плажа, е топ
-уличе наместо улица, и наместо паркинг трева, а на плажа паркирраш колата и се потпираш на раткапна пошто плажата е мала е исто така топ и подобро отколку организиран паркинг, обележано и право пристојно место.
-хартии на секаде, социјала околу тебе и замрсени батки што ти шиткаат “лесковачка пљескавица“ со месо од коњи и магариња дури и тие се со сумњиво потекло, е исто така топ...

ова е сликата на улцин... сум бил во улцин и лани бев, срека моја само еден ден останав, секој ден бев во по едно место низ црна гора, така одлучивме со жена ми да тераме тој одмор... се ама се освен бар и будва е тешка БЉУВОТИНА!!!! (ај некако и суто море ке пројде) во бар и будва има и ноќен и денски живот...

ова лето хрватска ке ја крстариме
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #763 на: 04 Јуни 2012, 23:02:51 pm »
Ulcinj e broj 1.

О, неее! Повторно гром од ведро небо...

се ама се освен бар и будва е тешка БЉУВОТИНА!!!!
А Бар и Будва што се едни јаки и урбани места...па, па, па...

Цитат
бар и будва има и ноќен и денски живот...
По-идеален живот за турбо-фолкер неможе да постои.  
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #764 на: 04 Јуни 2012, 23:21:14 pm »
@onak abe sega Ulcinj e za zdravje ubavo. Ne e do tolku. Ima i poloso Nigerija i Kenija !! Ne si videl poloso i zatoa NE ZBORI.