Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1719281 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #720 на: 29 Мај 2012, 22:45:52 pm »
Па ете Банзаи не го јадел... Може на погрешни сајтови резервираш ;D

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1900
« Одговори #721 на: 29 Мај 2012, 23:08:45 pm »
Pa zatoa e Paris:))))

Sala na strana, znam ali na site od drustvoto im e neposetena destinacija, pa zatoa is se odlucivme na taa varijanta.

Ауууу, браво за изборот,пред месец дена бев, и  Париз стварно е скап, ама градот е бајка,убедливо најубавиот град што сум го посетил до сега,цел град е приказна.
Најдобронамерен совет, со кола оди до Париз а низ Париз со Метро или Такси (не е скапо).Чудно се паркираат тоа Французите (или што и да се, само французи не се)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #722 на: 29 Мај 2012, 23:16:17 pm »
@Gojdo

Sakal nejkel koga imas moznost ke se setas. Ama so tebe ne mozeme.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #723 на: 29 Мај 2012, 23:17:00 pm »
Многу нашетан чоек е овој Бугаров...

Има бугарски, јбг ;D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #724 на: 29 Мај 2012, 23:20:51 pm »
Ne be ne setam. Samo arcoi da se praaat.

Присутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #725 на: 29 Мај 2012, 23:24:23 pm »
Pa zatoa e Paris:))))

Sala na strana, znam ali na site od drustvoto im e neposetena destinacija, pa zatoa is se odlucivme na taa varijanta.

Ауууу, браво за изборот,пред месец дена бев, и  Париз стварно е скап, ама градот е бајка,убедливо најубавиот град што сум го посетил до сега,цел град е приказна.
Најдобронамерен совет, со кола оди до Париз а низ Париз со Метро или Такси (не е скапо).Чудно се паркираат тоа Французите (или што и да се, само французи не се)
toa e i planot, parkirame vo hotel i so javen prevoz potoa.
Osven znamenitosti vo plan e i disneyland, po zelba na poveketo od grupa.
Banza, velis 25 evra za hotel?
Epten dobra cena. Ne mi e bitno kakov e hotelot, samo da imam siguren parking.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #726 на: 30 Мај 2012, 02:11:37 am »
За паркинг прашај си дополнително, можно е и да се плаќа плус. Во Милано плаќав 20 евра од ден мислам, ама не му ја мислиш, плус мене пуна кола куфери ми беше.

Разгледај на booking.com, и прочитај коментари на тие што биле веќе ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #727 на: 30 Мај 2012, 02:12:17 am »
Tnx!

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 381
  • ? ? ?
« Одговори #728 на: 30 Мај 2012, 09:49:41 am »
Мој предлог за Париз е да изнајмиш стан преку www.lodgis.fr. Има и други сајтови за рентање станови, но овој е проверен (не дека нема и други добри). На сајтот имаш секакви станови со секакви цени, зависно од арондисманот. Маана е што сајтот само посредува за станот, тоа значи дека ако имаш евентуално проблем (тече вода, не работи интернет и слично), го решаваш директно со газдата.
Описите на становите се ептен детални, повеќето станови се добро опремени, мислам на кујна (со зачини и други мастрафи, ова го кажувам за да не м`кнеш такви работи од дома), машина за перење/сушење, интернет, кабловска, фиксен телефон (зависно на кој оператор се, имаш и бесплатни повици кон фиксни броеви во МК) итн. така да види, да не го тупам. Покрај цената што е истакната, ќе треба да уплатиш и осигурување за станот. Јас за 65м2 стан каде можат да спијат 4. возрасни плаќав 100 евра од ден (во просек, со вклучена агенциска провизија), а осигурувањето беше 30-40 евра.
Одлично искуство, пак би рентал стан, многу поефтино и покомотно него ли хотел, плус многу повеќе ќе го доживееш Париз и секојдневниот живот во зграда со комшии, отколку во хотел со ојлевци-дојлевци од каде не...
За паркинг најди и резервирај паркинг од тука, за недела дена се наоѓа паркинг за ~100 евра...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #729 на: 30 Мај 2012, 09:56:45 am »
Прво идење во Париз, на неколку дена само, тешко дека ќе стигнат да го доживеат Париз и секојдневниот живот. Цело време ќе одат нешто да видат, нешто да посетат, нема баш да имаат премногу време со комшии да се занимаваат и да ги приметуваат што праат, леб и млеко натенане да купуваат т.е. да живеат нормален живот таму, за шетање и разгледување се отидени ;)

Тоа е возможно или ако одиш на подолг период, или ако одиш кај пријатели/роднини, или ако ама ич не те занимаат музеи, цркви, ајфелова кула и слично :) Татко ми бил во Париз бар 7-8 пати и ниту еднаш не се качил на Ајфелова кула на пример (многу ред и многу кинези имало за негов вкус ;D ).

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 381
  • ? ? ?
« Одговори #730 на: 30 Мај 2012, 10:00:00 am »
Јас сум бил исто толку пати таму, и кај пријатели, и во хотел, и во изнајмен стан. Последново е најдобра варијанта, и тврдам дека во многу поинакво светло ќе го доживееш Париз него ли во хотел. Инаку и јас за шетање одев. А ред на Ајфелова не се чека доколку си резервираш и купиш карта со точна саатница за качување преку нет, само за симнување ако те фати гужва на лифтот, а фаќа  ;D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #731 на: 30 Мај 2012, 10:13:51 am »
Нека разгледаат и станови, и мене ми се допаѓа таа идеа, но само кажав дека различно е кога одиш прв пат во град како Париз каде што има еден куп работи за гледање и посетување.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #733 на: 01 Јуни 2012, 02:29:06 am »
Браво за идеава!!
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #734 на: 01 Јуни 2012, 14:03:23 pm »
Идеата кошта минимум 1000че од човек за 7 дена :)