@NUME e kakov odmor e toa so 650-750 EUR !
Jas sum bil na budzet odmor, spienje na divi plazi so mini satorce, gotvenje na plinsko, hrana od po sela od bavci (minimalno plakjav - ednas pominav so 1 pivo a zedov 2 kila patlidzani, 1 kilo tikvi i 1 kilo krompir) ama sam si gi berev t.e. iskopuvav krompirite, abe romantika pod zvezdite.
Ne plakjav spienje, imav super drustvo na plaza navecer, samo pienje, benzin (i toj od crna berza za 1/2 cena - i pominav 20 dena po primorje vo Grcija) za mnogu mali pari (pod 150 DM !) i sekako kola voznje JOK. Trgnav so poln rezervoar od MK. (Togas benzinot bese mislam 38 denari i plus boca plin puna do gore..
Mnogu jak odmor mi bese i najvazno mi ostanaa 20DM koi gi sipav plin vo Gevgelija da se vratam do Skopje.
No bev SAM ! Od Skopje si ponesov 1 kilo patlidzan, krastavici (od bavcata na eden poznat i 3 sisinja ODLICNA domasna rakija). Fantazija odmor. Imav i malo friziderce na 12V (pozajmeno), malo TV (Junost), masicka, stolcinja, za kampuvanje - cela oprema imala plinska boca 3l, komplet sadovi i mini solaren tus za tusiranje. Muzika (kaseti kolku sakas vo kola).
Drustvo kolku sakas, 2 veceri pominav so edni stoperki od Avstrija (izgubeni curici). Go delevme satorceto
i hranata. Imaa nekoi top kolbasici i gi pecevme.. Bese stvarno nezaboravno. (Vo onie denovi na DM, koga uste imavme aparati so film, nemavme mobilni, nemavme mobilen internet (samo doma na 14.4 Dial Up!, Benzinot bese poeftin, hranata isto taka, zenskite lesno davaa za keif))........
EEEEEE.... Zlatni 90-tti.
Mi fali edna vakva avantura ama pustoto ostarev.