Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1518523 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #9120 на: 22 Јули 2025, 22:16:17 pm »
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #9121 на: 22 Јули 2025, 23:32:16 pm »

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #9122 на: 23 Јули 2025, 19:24:15 pm »
Некој да препорача смештај во Тасос ? Или па во која област е најдобро да барам?
Види овде, сум бил пред девет години, годинава ми е пак во план. Не знам колку луѓе сте, ама дуплексот е одличен, две спални горе, два тоалети, две огромни тераси, голема дневна, кујна, терпезарија.....

Пак уште еднаш фала за препораката од Смоле пред 10 години, вредеше за сите пари и џигер не дадов у Љуц... Може Алтан @smole ?

Цената во Август е 165 еур, 3 куќи се, надвор од Потос.

https://www.scandiavillas.com/en/
2ца сме, јас и жена ми.. Мора цел апартман да го земам па не се исплаќа баш..

Преку агенцииве е евтино ама па смештаиве се катастрофа..

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #9123 на: 23 Јули 2025, 20:07:49 pm »
Некој да препорача смештај во Тасос ? Или па во која област е најдобро да барам?
Види овде, сум бил пред девет години, годинава ми е пак во план. Не знам колку луѓе сте, ама дуплексот е одличен, две спални горе, два тоалети, две огромни тераси, голема дневна, кујна, терпезарија.....

Пак уште еднаш фала за препораката од Смоле пред 10 години, вредеше за сите пари и џигер не дадов у Љуц... Може Алтан @smole ?

Цената во Август е 165 еур, 3 куќи се, надвор од Потос.

https://www.scandiavillas.com/en/
2ца сме, јас и жена ми.. Мора цел апартман да го земам па не се исплаќа баш..

Преку агенцииве е евтино ама па смештаиве се катастрофа..
Најди уште двајца :)

Ние бевме 2 пара.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #9124 на: 23 Јули 2025, 21:54:13 pm »

Поздрав од Австрија :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
« Одговори #9125 на: 16 Август 2025, 23:45:02 pm »
Се вратив денес од Ситонија (пак Мармарас) и ако оди некој деновиве натаму - Azapiko плажа, Sinaloa Beach Club.
Линк

Последниот ден ја најдов, дефинитивно Top 3. Бич-барот полн погодок - не се плаќа ништо за лежалки/чадор, освен храна (превкусна) и пијачки.
Ме потсеќа на канадско/америчко езеро со дрвјата и карпите околу, а водата е пречиста, со преубава фауна, се убив нуркајќи. Штета што не ја носев action камерката.
Има како карпа долу на дното, па после 20m се издига (пак станува плитко, може да се стои на неа) и после веднаш има како подводна провалија после карпата.
Многу интересно, а делува искрено малку језиво  :-X Имаше и некои ситни подводни струи (ги фрлаше рибите лево-десно, а и се осеќаше вака на телото), па ми беше страв сам да пливам/нуркам во подлабокото.

Имам и видеа од дронот, ама еве една 360 степени панорама:
https://maps.app.goo.gl/nz6iw4EFQef4daXL7?g_st=ac

Слики:

« Последно менување: 17 Август 2025, 09:12:31 am balanar »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20210
« Одговори #9126 на: 17 Август 2025, 03:45:31 am »
Се вратив денес од Ситонија (пак Мармарас) и ако оди некој деновиве натаму - Azapiko плажа, Sinaloa Beach Club.
Линк

Последниот ден ја најдов, дефинитивно Top 3. Бич-барот полн погодок - не се плаќа ништо за лежалки/чадор, освен храна (превкусна) и пијачки.
Ме потсеќа на канадско/америчко езеро со дрвјата и карпите околу, а водата е пречиста, со преубава фауна, се убив нуркајќи. Штета што не ја носев action камерката.
Има како карпа долу на дното, па после 20m се издига (пак станува плитко, може да се стои на неа) и после веднаш има како подводна провалија после карпата.
Многу интересно, а делува искрено малку језиво  :-X Имаше и некои ситни подводни струи (ги фрлаше рибите лево-десно, а и се осеќаше вака на телото), па ми беше страв сам да пливам/нуркам во подлабокото.

Имам и видеа од дронот, ама еве една 360 степени панорама:
https://maps.app.goo.gl/ZtpvVJDzR6vtSp8T7

Слики:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Колку им е минимална конзумација?

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
« Одговори #9127 на: 17 Август 2025, 09:03:14 am »
Една основна пијачка (кафе / сок / леден чај) од човек.

Немаше слободни лежалки кога отидовме, па прво седнавме на шанкче (фрапе и чеден чај).
Кога се ослободи нешто - само си ги земавме пијачките за на лежалките и хостесата не упати каде е слободно.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #9128 на: 18 Август 2025, 14:52:47 pm »

Може си одбрал и веќе отишол у мегувреме, ама нека стои некој ако го интересира!

Јас сум бил тука пред неколку години, случајно ги најдов, резервирав преку емаил и одлично поминавме, среќа кампот не беше полн некаде крај на август почеток на септември, па плажата малтене за нас беше. Имај у предвид дека скоро цело време дува ветер и се појавуваат бранови, пошто гледа према отворено море.

https://www.google.com/maps/place/Caffe+Nikolas/@40.725673,24.7565855,3a,75y,294.75h,97.54t/data=!3m7!1e1!3m5!1s0aMeW4oTJ-Cs57txXQ1AGA!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D-7.535874295062754%26panoid%3D0aMeW4oTJ-Cs57txXQ1AGA%26yaw%3D294.7499888251649!7i16384!8i8192!4m9!3m8!1s0x14aef2d98df8182b:0x5494daf1a8fa7146!5m2!4m1!1i2!8m2!3d40.7259538!4d24.7564032!16s%2Fg%2F11g9dhg5_m?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDgxMy4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Смештајот беше одличен, комфорни и солидно опремени соби (бев сместен у таа првата од лево тераса, високо приземје, на првата слика на Гугл мапс) со ѕидана скара у двор што само јас си ја користев  ;D
На плажа се оди низ кампот.......иначе тогаш немаше некакви луксузи или слично на плажата, само бар и бесплатни лежалки со купена пијачка!
Намерно го одбрав, пошто не ми одеше по овие извиканите Потос и Лименариа ради гужви, иако бевме со кола неколку пати.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #9129 на: 18 Август 2025, 15:16:33 pm »
Не знам што го форсирате Golden beach. На толку прекрасни места на Тасос, ко Олимпик Бич да одиш :D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #9130 на: 18 Август 2025, 16:31:11 pm »
Не знам што го форсирате Golden beach. На толку прекрасни места на Тасос, ко Олимпик Бич да одиш :D
Кажи некоја плажа околу Потос.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #9131 на: 18 Август 2025, 16:34:08 pm »
Кажи некоја плажа околу Потос.
Paralia Psili Ammos
https://maps.app.goo.gl/SXULoLjThrJYRZNx9

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #9132 на: 18 Август 2025, 17:24:20 pm »
Јас бев Неа Рода оваа година,3-4дена поминав на Вулица(Voulitsa beach),убава плажа,добар летен бар со свежи салати добар џанк фуд и не скапи цени и добри и чисти ѕоалети.
Лежалки се плаќаат со пијалок/јадење(20€).

1 ден бев на островчето Амулијани,таму бев на Св.Ѓоргија плажата  :) Thallasa Beach Bar истотака добро опремено барче,но поскапо,30е суви лежалки,добиваш крпи ако сакаш и тоа е тоа.
Јадење,вц и пијачка мала разлика со Вулица,плажата е ок,поплитка е за со мали деца.
2 дена поминати на Камино(Camino Club) има и парк(sea park) за деца,убаво место,средена,услуга топ цените слични како секаде.За со дете најдобро,но едино лоша работа многу оси имаше на тоа место.

Ако некој оди во тој дел,ете мала помош.

God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #9133 на: 18 Август 2025, 17:36:40 pm »
Дајте предлог за неурбанизирани плажи околу Олимпијада, ич не ми смета и да попланинарам малце за да стигнам до раат без музика.

Го поделив годинава одморот, 7 дена во Вурвуру, и уште 4 во Олимпијада, со намера да возам до убавите плажи и на двете локации.

Што и да ви текне а да е убаво и мирно за свои пешкири и столчиња поставување, пуцајте :)

Отсутен mac_mk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 85
« Одговори #9134 на: 18 Август 2025, 18:15:03 pm »
Дајте предлог за неурбанизирани плажи околу Олимпијада, ич не ми смета и да попланинарам малце за да стигнам до раат без музика.

Го поделив годинава одморот, 7 дена во Вурвуру, и уште 4 во Олимпијада, со намера да возам до убавите плажи и на двете локации.

Што и да ви текне а да е убаво и мирно за свои пешкири и столчиња поставување, пуцајте :)
Sikia Beach
Proti Ammoudia
Babylon Beach

Ова ти се најдобрите плажи во околина на Олимпијада, на 10 минути возење. Првата е дива плажа, другите две има и кафичи на нив ама се доволно големи ако сакаш со своја опрема. Ако сакаш скроз изолација, преку тврдината на Аристотел можеш да дојдеш овде, https://maps.app.goo.gl/F8164kKrqjwhQmP96

Sent from my SM-S921B using Tapatalk