Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1518265 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #9090 на: 07 Јули 2025, 22:30:27 pm »
БИО возилце сум зел, нема ни 7ден кило да му земам ко ќе дојде денот упм..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #9091 на: 07 Јули 2025, 22:35:15 pm »
Не знаеме уште,претпоставуваме.
Али со новите возила и гледањето да се заштеди за шо поголема заработка ништо не ме чуди.
И не запира уште на полошо оди.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #9092 на: 07 Јули 2025, 22:45:53 pm »
Конфекција, тоа е, купуваш нешто евтино и фрлаш (враќаш старо за ново) по 3год, не знам веќе дали има добро коли како до кај 2012 што беа.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #9093 на: 07 Јули 2025, 23:19:12 pm »
Лошо е што не е ефтино.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #9094 на: 08 Јули 2025, 01:31:22 am »
Вие изгледа не сте на јасно во каква држава живееме. Небото над мк го контролираат рамковни и нема кај нив круг со радиус ни квадрат со дијагонала. Искрено права реткост е што уште немало некој инцидент на македонското небо поради катастрофалното работење на контрола на лет
Не е баш така. Веројатно контолата на летање е една од најпрофесионалните државни институции во моменов.

Edit: Барем луѓето што се грижат за авионите на небо, за другите делови од организацијата не гарантирам :) 
« Последно менување: 08 Јули 2025, 08:04:57 am Simo - Carrier159 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #9095 на: 08 Јули 2025, 10:49:11 am »
На одење:
Дојран - Agios Vasilios - Panorama - Thermi - Nea Moudania - Nikiti
Имаше гужва многу на обиколницата и решив да одам по ланскиот пат.

На враќање (денес околу 12 по наше):
Neos Marmaras - Polygyros - Thermi - Panorama - Agios Vasileios - Дојран
Препорака за патов (веќе пишував за оваа рута и лани), ако преку Moudania e гужва.

Да се надополнам на муабетот од викендов.
Сабота сабајле обиколницата 30мин ми одзеде со 40-80км/ч сообраќај, со жолт трафик на гугл, се додека нема црвено дали низ центар или обиколница, за макс 45мин се поминува.

Ама затоа, потоа до Терми да лазиме, и 70-90км/ч до Неа Моуданиа, па за втор крак, гужва на раскрсница за Полигирос и Никити, па 2ч до Вурвуру од Солун.  :D

Во ударни термини за втор крак препорачувам наместо автопатот, преку Терми и Полигирос, патот е 90 ораничен и се тера побрзо него на автопат, и имаш можност за престигнување со посилна кола пошто е благ успон до Полигирос.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
« Одговори #9096 на: 08 Јули 2025, 11:01:23 am »
Вие изгледа не сте на јасно во каква држава живееме. Небото над мк го контролираат рамковни и нема кај нив круг со радиус ни квадрат со дијагонала. Искрено права реткост е што уште немало некој инцидент на македонското небо поради катастрофалното работење на контрола на лет
Не е баш така. Веројатно контолата на летање е една од најпрофесионалните државни институции во моменов.

Edit: Барем луѓето што се грижат за авионите на небо, за другите делови од организацијата не гарантирам :) 

Се согласувам. Проблем е што најдобрите контролори почнаа да се иселуваат.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #9097 на: 08 Јули 2025, 11:26:00 am »
Мене еден одмор ми заврши, сега ја перам на влез на Велес и што да видам, from greece with love. Паркирана прописно, на место за паркирање и исклучена секаква можност дека некому сум му пречел. Ќе порачам деновиве делови во кија или на есен, да поминат одморите и ќе го сменат. Ја мислев некое гомно е, му влегов со вапот по јако. Го раскопав уште толку.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Топено е ова со тоа што не е „зачадено“ не е горено туку баш топено е од некоја рефлексија. Не очекував ваков „квалитет“ од Киа.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1720
« Одговори #9098 на: 08 Јули 2025, 11:28:09 am »
На одење:
Дојран - Agios Vasilios - Panorama - Thermi - Nea Moudania - Nikiti
Имаше гужва многу на обиколницата и решив да одам по ланскиот пат.

На враќање (денес околу 12 по наше):
Neos Marmaras - Polygyros - Thermi - Panorama - Agios Vasileios - Дојран
Препорака за патов (веќе пишував за оваа рута и лани), ако преку Moudania e гужва.

Да се надополнам на муабетот од викендов.
Сабота сабајле обиколницата 30мин ми одзеде со 40-80км/ч сообраќај, со жолт трафик на гугл, се додека нема црвено дали низ центар или обиколница, за макс 45мин се поминува.

Ама затоа, потоа до Терми да лазиме, и 70-90км/ч до Неа Моуданиа, па за втор крак, гужва на раскрсница за Полигирос и Никити, па 2ч до Вурвуру од Солун.  :D

Во ударни термини за втор крак препорачувам наместо автопатот, преку Терми и Полигирос, патот е 90 ораничен и се тера побрзо него на автопат, и имаш можност за престигнување со посилна кола пошто е благ успон до Полигирос.

Јас исто бев на краците, конкретно прв, прошла недела, и можам да предложам дека ако ви е океј да жртвувате еден ден, одење во бош термини многу помага. За натаму тргнавме понеделник накај 10 сабајле, чекавме вкупно 15 минути на двете граници, се враќавме сабота вечер, на граница бевме околу 20:00 наше време, жив човек немаше, за помалку од 10 мин пројдовме двете граници. Исто и по пат немаше гужва на одење, на враќање имаше повеќе коли околу Неа Мудања, ама главно Грци што биле на еднодневна до краци, и генерално пак се движеа сите со 100-110км/ч.

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #9099 на: 08 Јули 2025, 11:39:20 am »
За викенд за на краците мора бош термини, инаку го јаде(ов) стапот.  :D

Од Битола 6 сати тотал до плажа, со 30мин Лидл, а Јонско ми е 3:30мин.

Отсутен BigBull

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 425
« Одговори #9100 на: 08 Јули 2025, 11:54:46 am »
Денес јас бев 7:30 на Дојран, немаше ниту една кола пред мене. На обиколница малце беше гужва, ама битно се движевме.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #9101 на: 08 Јули 2025, 21:45:29 pm »
Preporaka za na Jonsko dobar kamp za sredina avgust? Pod dobar podrazbiram: senka, cisti i normalni sanitarni jazli i po moznost pesocna plaza

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3134
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #9102 на: 08 Јули 2025, 21:56:35 pm »
One and only Лефкада

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
« Одговори #9103 на: 11 Јули 2025, 17:16:10 pm »
Доста, доста е далеку и само здравје до тогаш, ама нешто не „стегна„ главата со девојката и се мислиме да фатиме за Атина за нова година на 5-6 ноќевања.
Бевме 2023-та на едно ноќевање (после Крит) и се зарековме дека ќе се вратиме. Газдата од сместувањето ми понуди 6 ноќевања за 250 евра.

Дали некој бил за/околу нова година?
Како што видов - температурите лани биле од 15-18c, а и доста е украсено секој декември/јануари.

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 447
« Одговори #9104 на: 13 Јули 2025, 11:54:30 am »
lugje mnogu se zamarate so roaminzi i chuda... odish zemash kartica od lokalen telekom i imash 15-20-50 gb zavisi shto si platil i aj so zdravje.

ednash zemav roaming od nash operator i zazhaliv za zaludno platenite 100 denari oti brzinata beshe UZAS!
Јас купив есим пакет од Никана

3гб е 280ден за 7 дена

Активиран ми е уште сега и ќе имам интернет веднаш после граница.

Не сакам да барам каде има картици од локален, ова е раат.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk