Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1526309 пати)

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #7785 на: 24 Април 2023, 19:01:25 pm »
Дајте некоја препорака за грција со мало дете 2г.
Лани бевме во Никити, навечер не видовме раст од комарци.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Сивири, за мене нема подобро место за со мало дете, па и за со поголеми е одлично.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
« Одговори #7786 на: 24 Април 2023, 19:01:43 pm »
Дајте некоја препорака за грција со мало дете 2г.
Лани бевме во Никити, навечер не видовме раст од комарци.

Закинтос.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #7787 на: 24 Април 2023, 19:06:28 pm »
Акп далечината не е проблем, Закинтос нема комарци, бар од мое искуство. Зошто, како... не знам.

Инаку за со мало дете, Калитеа и Паљури плажата. Западната страна на кракот е повеќе ветровита.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5934
« Одговори #7788 на: 24 Април 2023, 19:34:51 pm »
Зависи колку сакаш лабаво, јас како детиште одев со моите Скотина, освен мир и ефтиноќа апсолутно ништо немаше ништо, сеа незнам дали е нешто популаризирано/урбанизирано.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2174
« Одговори #7789 на: 24 Април 2023, 20:27:42 pm »
Ја еднаш бев у хотелче у Геракини. Таму има една продавница, еден кафич и едно гиро.

Помирно амин.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #7790 на: 24 Април 2023, 20:28:07 pm »
Зависи колку сакаш лабаво, јас како детиште одев со моите Скотина, освен мир и ефтиноќа апсолутно ништо немаше ништо, сеа незнам дали е нешто популаризирано/урбанизирано.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Skotinà  e pod tvrdinata dole ?

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5934
« Одговори #7791 на: 24 Април 2023, 20:55:05 pm »
@Vlatce-Vectra под Лептокарија е, имаше некој замок ако слегваш уште надолу под неа накај Неа Пори како шо памтам.
Имаше едно напуштено камп/воена база ли беше  Скотина тука се изнашетавав како детиште и плажите пред тоа апсолутно 0 луѓе имаа и паметам дека имаше шп да се глеа за нуркање дека не дивено местото, фаќав лиѓни со копје самоделско :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #7792 на: 24 Април 2023, 23:39:05 pm »
@Simo - Carrier159 на темаta за nera turbo benzina видов дека си бил Бока Которска, па би те замолил за сугестија за рута до таму :D

Однапред благодарам.

Турата што ја одбравме беше преку Косово и Албанија, Со тоа што не отидовме на Улцињ па по јадранска, туку Подгорица, па од таму по новиот тунел под Петровац, па по Јадранска магистрала до Котор.
Оваа рута ја избравме како најрастеретена и со добри патишта. Имај во предвид дека одвеме вон сезона, па немаше речиси ич гужви по премините, а и кај Леч и Леже брзо се поминува. Пуштена е обиколница околу градот Скадар, па не ни влегуваш во „јаја паша“, што е дополнително олеснување.

Отприлика вака, само не преку Тузи, туку до Подгорица, па од таму надолу према јадран.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 360
« Одговори #7793 на: 25 Април 2023, 00:36:16 am »
Закинтос мислам дека ќе биде долг пат, барам нешто по крациве. Сивири и калитеа може да влезат у комбинација

Отсутен andrej_111

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 608
« Одговори #7794 на: 25 Април 2023, 09:56:19 am »
@Simo - Carrier159 на темаta за nera turbo benzina видов дека си бил Бока Которска, па би те замолил за сугестија за рута до таму :D

Однапред благодарам.

Турата што ја одбравме беше преку Косово и Албанија, Со тоа што не отидовме на Улцињ па по јадранска, туку Подгорица, па од таму по новиот тунел под Петровац, па по Јадранска магистрала до Котор.
Оваа рута ја избравме како најрастеретена и со добри патишта. Имај во предвид дека одвеме вон сезона, па немаше речиси ич гужви по премините, а и кај Леч и Леже брзо се поминува. Пуштена е обиколница околу градот Скадар, па не ни влегуваш во „јаја паша“, што е дополнително олеснување.

Отприлика вака, само не преку Тузи, туку до Подгорица, па од таму надолу према јадран.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Јас се мислев за рутата подоле, со цел да го видам фамозниот нов автопат во Црна Гора :) Вака и минувам една граница помалку, а кај Подгорица би можел да се симнам накај Јадранска магистрала наместо накај Никшиќ.

Навистина немам појма каде какви се патиштата, 12 години не сум бил натаму, па затоа веројатно ќе ја послушам сугестијата.

П.С. Одиме на 24 мај, што е среда и мислам вон сезона, така што не би требало да има гужва.
Aus Liebe Zum Automobil...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7795 на: 25 Април 2023, 10:11:15 am »
Види, убав е патот и се вози ок и преку Рожаје, само цело време возиш по магистрален пат, освен косово и малото парче црногорски автопат. Од Подгорица, симни се на Јадранска магистрала, пошто е убаво покрај море да се возиш :) Границите не се толку проблем, косово/албанија е секогаш растеретено, едно место за проверка, и пичиш. Најчестите гужви се на ал/цг граница и на мк/кс. Ние и на одење и на враќање ги поминавме овие граници за 10-тина минути.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен andrej_111

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 608
« Одговори #7796 на: 25 Април 2023, 10:14:00 am »
Благодарам на исцрпната помош :D
Aus Liebe Zum Automobil...

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
« Одговори #7797 на: 25 Април 2023, 10:16:53 am »
Андреј интересна ти е идејава преку Пеќ, ме замисли сега за летоска за накај Хрватска, гледам временски тука некаде е.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7798 на: 25 Април 2023, 10:19:46 am »
Нема гајле! И ако одите во Котор, немој да го пропуштиш стејк хаус „Меренда“. :) Рибај и тибоун стековите се предобри!

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #7799 на: 25 Април 2023, 23:10:26 pm »
Нема гајле! И ако одите во Котор, немој да го пропуштиш стејк хаус „Меренда“. :) Рибај и тибоун стековите се предобри!

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Не со овие куршуми!