Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1528677 пати)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2617
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #7665 на: 23 Август 2022, 11:37:45 am »
Јас до сега не сум имал таков проблем со галама и такво однесување на плажа во Грција (Полихроно, Афитос, Неи Пори), ниту во Полихроно која важи за релативно помала (тесна) плажа со 90% туристи од МК и СРБ, можеби така се погодило или до мене што воопшто не ме интересира кој е до мене.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2178
« Одговори #7666 на: 23 Август 2022, 12:17:32 pm »
На толку плажи у Грција не можете да си најдете мирен дел?

Ќе си запалите кола и решен проблем. Е сеа сите сакаат плажата да им е 20 метра од смештајот.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Сакам бе, на 5 метра и тоа, да не помислам на волан, ебати одморот зад волан.

Инаку, поентата ми беше, некои си од нас као бегаат од Срби, ете и тие као бегаат од нас, а у ствари сите тие што као бегаат од некого се за на пуст остров.
Секој различно си го сфаќа одморот. 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #7667 на: 23 Август 2022, 14:43:13 pm »
Јас до сега не сум имал таков проблем со галама и такво однесување на плажа во Грција (Полихроно, Афитос, Неи Пори), ниту во Полихроно која важи за релативно помала (тесна) плажа со 90% туристи од МК и СРБ, можеби така се погодило или до мене што воопшто не ме интересира кој е до мене.
Ниту мене, впрочем и јас галамам со децана, на крај краеви па плажа е, не е театар :)
Единствено не трпам музика кога ќе рокне некој на лаптоп или на ЈБЛ, згора ако си го јача патриотизмот...одмори 7 дена, кога ќе се вратиш дај им ја касетата у кафана :)

Како и да е, интересен ми беше моментот што Миланееее се жали од Максииииим :)

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5935
« Одговори #7668 на: 23 Август 2022, 14:57:01 pm »
За тишина ќе си ојте на риби вака ко мене, галама од комарци има само :)
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #7669 на: 23 Август 2022, 15:43:50 pm »
И од комшијата, не вервам да ќути и на риби ко ќе е :)

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5935
« Одговори #7670 на: 23 Август 2022, 16:06:07 pm »
И од комшијата, не вервам да ќути и на риби ко ќе е :)
Не галами тој, кука само :D

Sent from my SM-A202F using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
« Одговори #7671 на: 23 Август 2022, 16:57:00 pm »
За тишина ќе си ојте на риби вака ко мене, галама од комарци има само :)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Ќути, раат сум си, по Шара нагоре, само река слушаш.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2470
« Одговори #7672 на: 01 Септември 2022, 21:38:08 pm »

Позз клабери, жив и здрав да се јавам од Закинтос. Ќе пуштам повеќе слики и еден подетален опис кога ќе се вратам.

Секаква препорака за островов, посебно па овој период.
Уште два дена тука и пут под ноѓе...

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #7673 на: 03 Септември 2022, 18:20:47 pm »
Јас пред некој ден се вратив од Крф.. Годинава со туристичка агенција главна причина ради тоа што бмвто неможе да се качи на траект :D а и не ми се вози ваму таму кога од самата агенција по 20тина евра има организирани екскурзии и прошетки..
Бевме сместени во Ипсос на главната улица, плажите на 30 метри..

Цените ваљда се покачени од предхнодните години.. Скутер 50цц да изнајмиш 35 евра од ден, минимум 3 дена.. Кафиња 4/5 евра, гиро 3.5е мало, 5е. големо.. Пица 12-15 евра, шпагети 12-15е, хамбургери 8е.. Лежалки на подобрите места беа 25евра за пар, на некој имаше бесплатно цел ден со купена пијачка.. Цените во маркетите си се нормални, некои работи и од кај нас поевтини..
Сместувањето 7 ноќи 8 дена, автобусот и траект 200 евра по човек..

Во 8 дена полиција не сретнав, не се почитуваат никакви закони и правила, сите летаат поготово со скутерчињата... паркинг никаде не се наплаќа, 5 пати ќе ме изгазеа на пешачки, 2 пати на тротоар.. А во меѓувреме бев сведок и на преку 5/6 сообраќајки... Во овој период повеќето туристи беа итаљани.. најнеписмен и најнекултурен народ што имам сретнато..

Плажите не се нешто нај нај средени, водата секаде чиста и топла, островот има многу места што вредат да се посетат,  balanar веќе преднохно има раскажано па да не се повторувам...

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #7674 на: 03 Септември 2022, 19:19:07 pm »
Крф е мала Италија.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9231
« Одговори #7675 на: 04 Септември 2022, 14:55:15 pm »
Ipsos e edno od poloshite mesta na krf spored mene a toa deka e mala italija ne bi rekol, osven shto glavniot grad ima nekoi takvi elementi

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #7676 на: 05 Септември 2022, 12:22:10 pm »
Се прибравме синоќа. Траектот беше 09:30 (по македонско време), во Штип си бев околу 19:30 (со паузи и граници).
Поминато вкупно 1870km и потрошени 1300 евра за двајца (сместување со 8 ноќевања, траект, гориво, патарини и џепарлак за таму).

Јас сум многу позитивно изненаден од Закинтос. Очекував многу помалку (по посетите на Крф, Лефкада и Кефалонија), но си заминав со предобри импресии.
Остров наменет за сите категории (друштва, парови, парови со деца (има феноменални плажи за деца), пензионери).
Од убавина на плажи - уште ми се „непреболени“ Јонско-сините од Лефкада и Кефалонија, за се друго би го ставил пред Крф (освен главниот град, очекувано).

Македонска таблица првпат видов претпоследниот ден, српски ептен ретко, а македонски првпат чув некој да прозбори на Евзони.
Мал sneak peek, ќе пишам подетално деновиве...

« Последно менување: 08 Септември 2022, 13:39:40 pm balanar »

Присутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #7677 на: 05 Септември 2022, 12:25:47 pm »
Што би се рекло, наздравје нека ви е :)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #7678 на: 05 Септември 2022, 16:24:36 pm »
Ipsos e edno od poloshite mesta na krf spored mene a toa deka e mala italija ne bi rekol, osven shto glavniot grad ima nekoi takvi elementi
Јас бев сместен во ипсос, само 2 дена бевме тука.. Смештајот беше сосема ок ништо посебно.. Локалите одлични.. Во 1км главна улица има 5 дискотеки, 10 ресторани, продавници за сувенири све и свашта, плажите не се лоши, водата одлична..

Има доволно и за излегување и за одмарање, автобуси има на секој 1 час, 2 евра те носи до кај сакаш..

За следна година и јас планирам закинтос, како што гледам и ние 2ца поминавме со слична цена во крф.. Без штедења и такви работи.
@balanar ако можеш пиши ми каде беше сместен, како е со цените ?

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #7679 на: 05 Септември 2022, 16:39:07 pm »
Во Vanato бев сместен, селце позади главниот град.

https://maps.app.goo.gl/R7XKvWWNqENcnkzRA
https://www.booking.com/Share-KgTS27

Преку Booking резервирав, нешто не сакаше газдарицата да се договориме да откажам таму, а да и уплатам аванс на сметка. Сигурно ќе беше 70-80 евра поевтино.
454€ платив за 8 ноќевања за двајца (27.08 - 04.09)

Секаква препорака за смештајов и локацијата, преблиску до градот и блиску до главните патишта за север, запад и југ. Единствено што ми фалеше е што не гледа на море (не сум сноб, ама си сакам поглед). Ама имаше предобар базен.